Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,prosím nějakého zkušeného člověka o pomoc s mým PC stolním.Při nabíhání systém windows 8 se někdy PC samo restartuje.V systému se také 1x za hodinu restartuje i v klidovém stavu je to jedno.Prakticky restarty jsou neplánované.V PC vyměněna základní deska(zasekávala systém),zdroj 550W,cladič a procesor.Zadrbávání opraveno pro změnu se začal sám restartovat a to nečekaně.Modrá obrazovka nikdy BSOD O.Hlášení kritických chyb kernel power v systému(chyba 0x8000000000) ovšem po nastavení nemůžu najít služku system/memory.dmp s výpisem chyby.
Pokus o test pamětí mamtestem ovšem po asi 30 procentech opět restart,někdy i po 50!Test Cristaldiskem na HDD nic to nenašlo žádný chyby.
Pomůže mi někdo jsem naprosto zoufalej?Už jsem za opravy a výměny dal 8800Kč a výsledek je ten že systém nedrbe,ale ted se restartuje!
Děkuji
doplněno 07.03.13 11:55: Ještě jsem zapomněl na grafickou kartu taktéž nová!
Zdroj nový taktéž
No - po vyměně MB, CPU a zdroje už toho mnoho ´nezbývá´ Teď ještě paměť (jaké jsou moduly? - lze např. část paměti vyndat a testovat tak RAM po částech?). A - teoreticky ještě může takto ´zlobit´ grafika. HD ne, jeho případné chyby se projevují jinak.
Každopádně - ze staršího PC se pomalu stává nový, což by ovšem šlo - zřejmě - i levněji.
BTW - jak se na tom počítači ´ocitly´ W8?
doplněno 07.03.13 12:10:Otestuj ještě RAM, pokud má MB jen dual, lépe asi v servisu, ať nemusíš moduly rovnou kupovat (no - i když - na ´netu´ je 14 denní lhůta na vrácení).
Dobrý den,
ještě jsem zapomněl grafika také nová
W8 update z winxp!
Mám pocit,že v systému je asi vir malware nebo rookit,ale já tomu tak nerozumím můžou to být i ty paměti kingston 2x4GB DDR3.
doplněno 07.03.13 11:56:Někde jsem na foru četl,že to můžou dělat paměti v dual channelu ,ale to jsem zatím netestoval s jednou pamětí!
To znamená spustit systém w8 s jednou pamětí a pak s druhou?Testování programy mamtest či jinýma nemá smysl nikdy to nedojede ani do 50 procent!
Ano - pokud to MB umožňuje, spustit PC jen s jedním modulem RAM (pokud ne, je potřeba celá ´sada´ - pár).
Ale průběh MemTest je signifikantní - i jeho nedoběhnutí ukazuje na problém s pamětí.
doplněno 07.03.13 12:41:Ano - restart může být způsoben vadnou RAM (ale třeba i ´jen´ chybným nastavením časování).
doplněno 07.03.13 13:37:Časování RAM je jeden z údajů k ní při prodeji (kdyžtak porovnej možnosti nového a původního MB). Pokud jde o nastavení nového MB (BIOSu), pak v manuálu...
Původní základní deska MSI C45 770 byla vadná!Vyměněna za základní desku Gigabyte 970A-DS3!
Paměti 8GB(KIT 2x4GB) DDR3 1333MHz CL9-9-9 Kingston BOX vohdné pro DualChannel
Nevím kde načasovat ram v Biosu a na jaký hodnoty
Jakými programy jste testoval tu paměť?
Vůbec bych ty widle nepouštěl, ale použil bych Memtest86+ - nabootovat z USB - tím se zcela eliminuje vliv disku, instalace systému a virů. Pokud je špatná jenom paměť, nemůže to v 50% testu jen tak skončit. Můžete to vyzkoušet střídavě na jednotlivých modulech nebo všech dohromady. Jako chyba paměti se může projevovat i chyba v systémech, které s prací s pamětí souvisí - na sběrnici či jinde.
Dobrý den,
testoval jsem Mamtest86 nabootoval to z USB při startu PC!Botovací sekvenci jsem nastavil v Biosu na USB ZIP!
Dojelo to do 30 někdy k 50 procentů a pak restart a stále dokolečka!
OK, takže asi bych šel dál v testování paměti. Memtest na jednotlivé samostatné moduly (pokud to deska umožňuje). V případě štěstí se ten vadný podaří najít. Pokud tedy nebudou vadné všechny...
co zdroj? Muj zdroj zije uz jen diky externimu vetraku a vytazeni ze skrine, kdyz vetrak vypnu do 10 min mam BSOD ...btw nemas SSD disk?
doplněno 08.03.13 07:08: No hele zas takovy jouda nejsem vetrak je spaleny
chtel jsem tim poukazat na to, ze zdroje si nikdo nevsima, a to si koupil tazatel novou grafiku, pretizeny nebo prehraty zdroj umi taky krasne BSODit
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.