Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
rád bych věděl, jak do počítače dát 4 HDD a DVD mechaniku, jelikož tam jsou tam ale jen 4 možnosti (Primary Master a Slave a Secondary Master a Slave) tak nevím, jak to udělat. Hledal jsem všude možně na internetu, ale nic jsem nenašel, tedy alespoň nic, abych nemusel nic dokupovat. Bohužel potřebuji všechny 4 HDD a DVD mechaniku k tomu, kdybych to přehazoval, tak mi to k ničemu není(ze zdroje mi na to vede i dostatek kabelů pro napájení).
Díky
Musel bys mít v počítači základní desku s řadičem RAID (diskové pole). Potom bys měl možnost připojit další čtyři IDE zařízení.
Můžeš si dokoupit RAID řadič, který připojíš do volného rozšiřovacího slotu na základní desce a máš možnost připojit další čtyři zařízení (nemusíš měnit zakladní desku počítače).
Já raději volím USB adaptér pro připojení externího disku nebo mechaniky.
Bez dokupování to podle mne nevyřešíš. Prostě ti jedno přípojné místo chybí a ty je musíš dokoupit.
Co to je za desku? Má jen ATA nebo Serial ATA? Já osobně bych to radši řešil takto:
A hned je možnost připojit další 4 disky bez omezení rychlosti, která by určitě nastala připojení přes USB.
má jen ATA, je to deska z roku 1999, omezení rychlosti mě netrápí.. ta deska sama to omezuje
No dobře, ale než to tam cpát přes USB, tak bych tam rozhodně dal ten řadič do PCI slotu, přibyde další ATA (master/slave) a 2 přípojky pro SATA
Cenově přijatelné, s možností připoji SATA disky, které jsou dnes víc rozšířené a i cenově výhodnější. Káždopádně je to do budoucna lepší krok...
zase je pravda co říka NAIHONN, POKUD TEN ZDROJ NENI NEJSILNĚJŠÍ TAK BYCH POUŽIL TEN usb adapter ten má napájeni externí. a když nejde o rychlost? tak co.
doplněno 09.12.11 16:41:a na ten adapter muže zapojit jak SATA tak ATA disky
Nikdo z nás neví jak silný je zdroj, ale proč si zbytečně přidávat klubko drátů? To bych investoval i do silnějšího PC zdroje okud ten stávající nestačí...
doplněno 09.12.11 16:51:maximální příkon 3,5´ HDD je snad kolem 25W
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.