Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nenaběhne monitor po vyfoukání Pc

Od: dolis72* odpovědí: 8 změna:

Zdravím,včera jsem vyfoukal Pc,ale bohužel za chodu,do večera počítač normálně pracoval.Dnes po zapnutí mi nenaběhne monitor,jen problikne kontrolka a uvede se do stavu pohotovosti.Monitor je v pořádku,odzkoušený na jiném Pc.Pc jsem znovu otevřel,zkontroloval a není vidět že by někde něco vypadlo.Postupně jsem proukal všecny konektory,ale žádná změna.Nemáte někdo nějakou zkušenost čím by to mohlo být?Předem dík za odpovědi.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Zaprvé bych vás plácnul přes ruce za to čištění za chodu ... dělá to PC něco? Rozběhne se? Pípne? svítí deska? roztočí se větráky?

Když je teda monitor funkční a zkoušeny obě grafiky (což nevím, jak jste udělal, když se musí přepnout v BIOSu) tak bych vyndal a očistil kontakty paměti. Já na to používám klasickou školní gumu na gumování (tu dvojbarevnou). Zkusit vyndat CMOS baterku ... vyresetovat reset ... no a dál už asi nic. Deska bude asi KO.

dolis72*
hodnocení

všechno právě běží až na ten monitor...

taky bych si dal teď přes ruce*zed*

už jsme zoušeli vše možné i servisákem a nic...odvezl to a vypadá to asi na tu desku nebo zdroj

doplněno 08.12.11 15:09:

tak nakonec přece jenom deska...bude se aspoň modernizovat:)

valdik007*
hodnocení

0x

Vypada to tedy na grafiku, zkuste ji vyndat ze slotu a znovu vlozit, pak zkusit zapnout PC. A pocitac jinak az na obraz bezi jo?

dolis72*
hodnocení

to už jsem zkoušel a nic...Pc normálně běží jen monitor nenaběhne,problikne kontrolka a uvede se do stavu pohotovosti

valdik007*

Tak monitor jste zkousel tak ten vyloucime, pokud teda nemate spatne danej kabel od PC k monitoru, ci vybrany jiny zdroj signalu na monitor (mel by si ho monitor nastavit automaticky) tak zkuste si od nejakeho kamarada pujcit grafickou kartu, pokud ma do stejneho slotu jako vy a tuto vlozte do sveho pc a vyzkousejte funkcnost. Pokud pocitac takto pobezi tak ta vase grafika bude vadna.

dolis72*
hodnocení

taky nefunkční,byli vyzkoušeny obě grafiky...jak integrovaná tak externí

ahasver4*
hodnocení

0x

Vyzkoušel jste opravdu dotlačit VŠECHNY kontakty na desce?Zdůrazňuji všechny!A jiný kabel na monitor vyzkoušet by nešlo?

doplněno 08.12.11 13:19:

Mě na tom mate to,že i po tom šíleným čištění za chodu šel dále.Jestli ta deska šla do pekla,tak by to bylo znát hned...Proč by čekala na další start?

valdik007*

Jestli jste ho pred vysavanim odpojoval od PC nebo od monitoru tak je taky mozne ze by mohli byt poskozene kontakty piny, zkuste se podivat na konektory, jestli tam neni polamany.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]