Zpravidla je potřeba si hru nainstalovat. Po zasunutí CD, nebo po poklikání na CD by se měl spustit instalůační program, který Vás provede instalací. Po instalaci se Vám na ploše, nebo v nabídce Start - programy vytvoří ikony, pomoci kterých hru spustíte. Často je ale třeba mít v mechanice vložené CD s hrou. Také Vás chci upozornit, že na starých počítačích se často nedají provozovat nové hry.
saja*
Děkuji za radu, ale počítač je fungl nový a i když mám hru nainstalovanou a vložené CD, hry nejdou spustit.
davas malo informaci... nejdou spustit znamena co? Nejakou chybovou hlasku nebo se nic nestane?
saja*
To už mi taky někdo poradil, že dávám málo informací, ale už mi nikdo neporadil, jak dát informací víc. Nehlásí to nic, když kliknu na spustit, neudělá to nic, prostě nic nenaskočí.
saja*
Někdy to hlásí Critical error, could not read packfile.
al bunda*
Odkud máš ty hry? Jsou originál, nebo zkopírované?
saja*
Většina originál, některé vypálené, ale nejde nic. vlastně jo, takové hodně jednoduché, jako sudoku atd.
al bunda*
Asi takhle, zkus tady klukům popsat co nejpřesněji svoji činnost, i to jaký používáš systém ("železo" i programy - procesor, paměť, typ vypalovačky, operační systém, stáří počítače, jestli to dělalo problémy odjakživa, nebo došlo k nějaké změně - prostě co Tě napadne, i kdyby se ti to zdálo naprosto bezvýznamné) Můj dotaz například směřoval ke zjištění, jestli ti funguje mechanika.
Ta hláška, co se objevuje, znamená, že to nedokáže přečíst balík se soubory. V jakém tvaru ty soubory na CD/DVD jsou? Možná jsou zabaleny do balíčku (soubory *.rar?) a tvůj počítač nemá prográmek, kterým by je dokátzal rozbalit. To všechno nezjistíme, dokud nám neřekneš více. Snad jsem ti vysvětlil, co to znamená, že dáváš málo informací...? Hezký den.
saja*
Díky, že se mi snažíte poradit, já tomu fakt hodně málo rozumím. Počítač je starý ani ne půl roku, máme windows XP, INTEL P4 524, RAM 1GB DDR2, opisuju to tady z papírů k počítači. Ty hry dělají problémy od začátku, jinak vše funguje v pohodě, třeba DVD z filmem to přehraje normálně.
Kde zjistím, v jakém tvaru jsou ty soubory? Díky
al bunda*
Vložit CD/DVD do mechaniky, klepnout pravým myšítkem na ikonu mechaniky (chvilku trvá, než se disk"načte") a dát volbu"otevřít". Popiš potom, co to udělalo. Pokud možno přesně. Já se domnívám, že chyba bude v discích - to mi buď potvrdíš, nebo vyvrátíš popisem výšeuvedené činnosti. Buď budou poškozené, nebo mohou být špatně vypálené - podívej se, jestli nejsou podřené. Hezký den.
saja*
Discem by to být nemělo, zkouším to na originál koupene´ém novém CD. Nevím, jestli to dělám dobře, ale když udělám co radíš, dává mi to další možnosti Adobe acrobat nebo Aplikace nebo Elby VCD Mount 1. Co dál?
Pokud instaluje originální hru z CD, či DVD, proběhne instalce korektně? Není tam žádné chybové hlášení?
al bunda*
Co tam dáváš za hru? Co je to zač to CD/DVD? Odkud ho máš? A myslím, žes klepl(a) na "otevřít v programu", nikoli "otevřít". Jestli se plet, takl by tam měla být ještě někde volba, která bude mít v názvu "..zobrazit soubory". Potom zkus tohle. Ty hry máš nainstalované?
saja*
Zkouším to na zimních hrách 2007, je to CD koupené v krámu. Nainstalované to je dobře. Jenže když pak klepnu na spustit, neudělá to nic.
saja*
At zkouším co zkouším, v horším případě to neudělá nic a v lepším mi to napíše could not read packfile.
A když dáš plnou instalaci a pak to spustíš přes zástupce na ploše případně ve start / programy?
Další věcí je to že by mě zajímalo co máš za operační systém a v účtu s jakym oprávnění se to pokoušíš spustit (start/nastaveni/ovladaci panely/uzivatele a ktere opravneni je u uzivatele pod kterym jedes)
saja*
ahoj, když to spustím, píše to, že to neumí rozbalit.
Máme Windows XP a tou další otázkou myslíš uživatelské účty? Jestli ano, tak tam mám akorát svůj uživatelský účet. Měli jsme tu známého, který tomu trochu rozumí a tomu se podařilo zprovoznit jednu jedinou hru, jenže sám neví jak. Ostatní stále nejdou.
Nafoť přímo ty hlášky a napiš kdy to udělá...tohle bych fakt musel vidět...
saja*
Díky. Prostě když kliknu na ikonu tý hry a dám otevřít, napíše mi to Could not read packfile. To je všechno, nic jiného to neudělá.Když to zkusím otevřít přímo na té hře, prostě když dám spustit, nenapíše to ani tu hlášku, neudělá to nic. Jo, ještě jedna věc, když chci potom vypnout počítač, sáhodlouze to píše, ukončování programu třeba Wintergames nebo prostě tý hry. A musím dát několikrát ukončit, než je to hotovo. Jsem z toho fakt blázen, zatím mi nikdo neporadil, co s tím.
Máš při spouštění hry vložené CD/DVD do mechaniky? Prováděl jsi v poslední době Scandisk? Je PC prřipojený k Internetu? Zkoušel jsi nainstalovat a spustit nějakou problematickou hru po čerstvé instalaci operačního systému? Máš nainstalovaný poslední ovladače na grafiku a knihovny DirectX? Nejsou ve správci zařízení nějaká zařízení se žlutým otazníkem nebo červeným vykřičníkem? Není systém napaden virem či jinou havětí?
saja*
Omlouvám se, vím, že to je se mnou těžké, ale jsem fakt laik.Totální. CD samozřejmě vložené mám. Scandisk jsem neprováděla, ani nevím jak. DirectX je nainstalované. Poslední ovladače na grafiku nainstaluju jak?Žádné žluté otazníky ani červené vykřičníky nevidím. Předpokládám a doufám, že systém napaden není, máme antivir.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.