Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak pracovat s Windows Excell?

Od: horsik* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den! Prosím vás poradí mi někdo, jak mám vložit do Windows Excell vzorec tk, aby mi mezi sebou násobil, dělil, popř. sčítal, odčítal dva sloupečky(třeba A2 s B2) Děkuji moc:)

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

petapeta*
hodnocení

2x

=A1+A2Sečte hodnoty v buňkách A1 a A2.
=A1-A2Odečte hodnotu v buňce A2 od hodnoty v buňce A1.
=A1/A2Vydělí hodnotu v buňce A1 hodnotou v buňce A2.
=A1*A2Vynásobí hodnotu v buňce A1 hodnotou v buňce A2.
=A1^A2Umocní hodnotu v buňce A1 na mocninu uvedenou v buňce A2.

Vzorec začíná znaménkem = (rovná se).

dzordz*
hodnocení

0x

Můžete to násobit po buňkách, že do C2 napíšete =A2+B2. Nebo můžete skutečně násobit sloupečky, to pak napíšete =A:A+B:B. V obou případech to v pravém dolním rohu buňky můžete čapnout a z tý tečky křížkem roztáhnout dolů, nakopíruje se to do dalších řádků, kde se pak taky budou odpovídající čísla sčítat.

Další možností je použít maticový vzorec. Budete mít třeba deset čísel pod sebou, myší vyberete C1 až C10, kliknete nahoře do řádku na vzorce, napíšete =A:A+B:B a potvrdíte trojkombinací ctrl+shift+enter. Vzorec se uzavře do složených závorek a bude společný pro všech těch deset vybraných buněk. (Někdy to takhle počítá rychlejš než tím obyčejným způsobem, někdy pomalejš, ale to asi není nutné rozebírat.)

ency*
hodnocení

0x

Vřele doporučuji excelplus.net/... najdete tam spoustu příkladů a návodů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]