Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hackři v emailu

Od: smakaballl* odpovědí: 11 změna:

Ahoj všem kdo tomu tady rozumí *klik*

Mám dotaz jak se účinně bánit útokům hackrů .

Ptám se proto protože můj švagr ( američan žijíci u nás ) se stal včera objetí útoku nějakých koumáků .

Šlo o to že se včera večer z telefonátu dozvěděl , že jeho otec v zápětí , kamarád a na konec i jeho sestra mu chtějí poslat peníze na nějaký účet v cizině .

No nechápal proč mu všichni chtějí poslat peníze?

Pak se dozvěděl že ve všech případech ať je to otec v americe ,kamarád ze VB. a sestra z itálii mu chtěli pouze pomoct======================= protože udajně každého znich žádal o finanční pomoc v nouzi ( jednomu pry z jeho emailu psal že se rozvádí a že je bez peněz na zpáteční cestu do ameriky atd . atd. samé historky

Někdo mu naboural email a málem jim to vyšlo švagr je s toho paf

a mě by zajímalo jak se tomuto bránit

*zed*dík za rady

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ahasver4*
hodnocení

2x

Změnit přístupové heslo.

doplněno 06.12.11 22:04:

Do mailu pochopitelně...Možná by nebylo od věci projet... slunecnice.cz/...

jestli tam nesedí nějaká potvora.

doplněno 06.12.11 22:11:

Programů na zachytávání úderů do klávesnice je bohužel hodně...

dzordz*
hodnocení

2x

No, v první řadě požádat dotyčné, ať se podívají do zdrojáku e-mailů, odkud byly skutečně odeslány.

Pokud to byla skutečně jeho schránka a ne nějaká jiná, která se za ni vydávala, tak změnit všechna relevantní hesla (všude, kde bylo heslo stejné, a navíc všechno, co bylo registrováno na tenhle mail), ale hlavně to udělat z jiného počítače a na jiném připojení.

smakaballl*
hodnocení

děkuji *cteni* momentálně z kouším ten superantispyware a nachází mrzáčky jedny prťavý

ahasver4*

Ono je dobré,zkoušet to v nouzovém režimu bez sítě.Aby se neměly kam schovat.Možná to zní divně ale vážně umí kličkovat a schovávat se do už prověřeného.Ten nouzák je dostane.

doplněno 06.12.11 23:14:

A na ty zvláštní,,potvory,,je dobrý tohle.je to sice placený ale 15 dní stačí na zkontrolování... stahuj.centrum.cz/...

doplněno 06.12.11 23:28:

Ono je dobré vědět,že člověk by se v žádném případě neměl přihlašovat na své účty z všelijakých internetových kaváren a podobně.Možná to máš čisté a došlo k tomu prozrazení někde jinde.

smakaballl*
hodnocení

Chlapi vážím si Vašich rad díky moc pro mě je to španělská vesnice

smakaballl*
hodnocení

švára řešil nedávno dokonce i řidičák ==== posilal rodné čísla atd . do usa a prej ridičá k je něco jako občanka tak ty hovada se nabourali do jeho emailu a chteli si vybrat peníze zkrz jeho řidičák

*zed*

Dobré ráno, "Ahasver4," potřebuji poradit, mám superantispyware/, jak se spouští v nouzovém režimu? Četla jsem vaši radu, že je dobré ho spustit v nouzovém režimu, bez sítě. To znamená, odpojit připojení internetu a jak dál? Děkuji Viky

ahasver4*

Dobrý den.Při startu mačkejte klávesu F8.Vícekrát za sebou až se Vám objeví tabulka kde je více variant spuštění.Vyberete Nouzový režim.Ten je bez sítě.Nemusíte fyzicky odpojovat od sítě i když jsem četl,že se to doporučuje.Já to nedělám.Pak spustíte test.Nouzový režim asi bude v trochu jiném rozlišení než na jaké jste zvyklá.Po restartu se to vrátí do normálu...

doplněno 07.12.11 07:04:

Viki,jen doplním,že před tím spuštěním by jste měla v normálním režimu ten Superanti...aktualizovat aby měl nejnovější...:)

doplněno 07.12.11 07:10:

Bude to vypadat asi takhle,Vy máte myslím XP ale je to podobné.

Hackři v emailu

Děkuji za radu. Mám XP. Viky

papucok*

Nebo se dostaneš do nouz.rež. takhle:

doplněno 08.12.11 14:43:

Doplňuji:

doplněno 08.12.11 18:03:

Snad ten obrázek půjde poslat.

Hackři v emailu #2

blackflamesiczi*
hodnocení

0x

odeslat email z cizi schranky bez prihlaseni zvladne v 90% cvicena opice

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]