Nejste přihlášen/a.
Ahoj všem kdo tomu tady rozumí
Mám dotaz jak se účinně bánit útokům hackrů .
Ptám se proto protože můj švagr ( američan žijíci u nás ) se stal včera objetí útoku nějakých koumáků .
Šlo o to že se včera večer z telefonátu dozvěděl , že jeho otec v zápětí , kamarád a na konec i jeho sestra mu chtějí poslat peníze na nějaký účet v cizině .
No nechápal proč mu všichni chtějí poslat peníze?
Pak se dozvěděl že ve všech případech ať je to otec v americe ,kamarád ze VB. a sestra z itálii mu chtěli pouze pomoct======================= protože udajně každého znich žádal o finanční pomoc v nouzi ( jednomu pry z jeho emailu psal že se rozvádí a že je bez peněz na zpáteční cestu do ameriky atd . atd. samé historky
Někdo mu naboural email a málem jim to vyšlo švagr je s toho paf
a mě by zajímalo jak se tomuto bránit
dík za rady
Změnit přístupové heslo.
doplněno 06.12.11 22:04:Do mailu pochopitelně...Možná by nebylo od věci projet... slunecnice.cz/...
jestli tam nesedí nějaká potvora.
doplněno 06.12.11 22:11:Programů na zachytávání úderů do klávesnice je bohužel hodně...
No, v první řadě požádat dotyčné, ať se podívají do zdrojáku e-mailů, odkud byly skutečně odeslány.
Pokud to byla skutečně jeho schránka a ne nějaká jiná, která se za ni vydávala, tak změnit všechna relevantní hesla (všude, kde bylo heslo stejné, a navíc všechno, co bylo registrováno na tenhle mail), ale hlavně to udělat z jiného počítače a na jiném připojení.
Ono je dobré,zkoušet to v nouzovém režimu bez sítě.Aby se neměly kam schovat.Možná to zní divně ale vážně umí kličkovat a schovávat se do už prověřeného.Ten nouzák je dostane.
doplněno 06.12.11 23:14:A na ty zvláštní,,potvory,,je dobrý tohle.je to sice placený ale 15 dní stačí na zkontrolování... stahuj.centrum.cz/...
doplněno 06.12.11 23:28:Ono je dobré vědět,že člověk by se v žádném případě neměl přihlašovat na své účty z všelijakých internetových kaváren a podobně.Možná to máš čisté a došlo k tomu prozrazení někde jinde.
švára řešil nedávno dokonce i řidičák ==== posilal rodné čísla atd . do usa a prej ridičá k je něco jako občanka tak ty hovada se nabourali do jeho emailu a chteli si vybrat peníze zkrz jeho řidičák
Dobré ráno, "Ahasver4," potřebuji poradit, mám superantispyware/, jak se spouští v nouzovém režimu? Četla jsem vaši radu, že je dobré ho spustit v nouzovém režimu, bez sítě. To znamená, odpojit připojení internetu a jak dál? Děkuji Viky
Dobrý den.Při startu mačkejte klávesu F8.Vícekrát za sebou až se Vám objeví tabulka kde je více variant spuštění.Vyberete Nouzový režim.Ten je bez sítě.Nemusíte fyzicky odpojovat od sítě i když jsem četl,že se to doporučuje.Já to nedělám.Pak spustíte test.Nouzový režim asi bude v trochu jiném rozlišení než na jaké jste zvyklá.Po restartu se to vrátí do normálu...
doplněno 07.12.11 07:04: Viki,jen doplním,že před tím spuštěním by jste měla v normálním režimu ten Superanti...aktualizovat aby měl nejnovější...
Bude to vypadat asi takhle,Vy máte myslím XP ale je to podobné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.