Ahoj všichni,potřeboval bych poradit.Koupil jsem v Datartu PC sestavu Acer Aspire E E380,ale ouha po připojení monitoru a zapnutí PC se nic neděje,obrazovka je černá a na nic nereaguje.Prvně sem myslel že je monitor v haji,ale není,na druhém PC funguje normálně a tak sem to zkoušel s LCD a je to úplně to samý.PC se tváří že funguje,ale vypadá to jako kdyby nefungoval obraz.A podotýkám,že monitor je zapojenej zcela jistě dobře,jinam než je se prostě zapojit nedá,v zásuvce taky je,prostě vše je tak jak má být.V datartu na mě hážou bobek,jen mi řekli že celej pc mám poslat do Aceru na reklamaci a to se mi hned nechce.Proto se ptám,nemáte někdo nějakej tip,čím by to mohlo být?Podotýkám že bedna je zaplombovaná a nedostanu se do ní...Díky za každou užitečnou radu
No já mám na PC dvě prakticky stejné zástrčky, kam se vejdou konektory na připojení monitoru a v jedné to nefunguje a ve druhé ano. Hledej. Případně zkus jiný monitor na stejné PC. Reklamaci by měl řešit prodejce, předpokládám, že je to ještě v záruce. Pokud ne, pak je to o tom odeslání do Aceru. Nenechej se odbýt. Hezký den.
Podle všeho sestava obsahuje grafickou kartu ATI X1600 a ta má dva konektory na připojení. Ptám se tedy: je monitor (či LCD?) připojen na analogový nebo digitální výstup grafické karty? A ještě jeden pokus. Nastartuj PC s jiným monitorem a jakmile se dostaneš do Windows, zkus tam připojit ten svůj, co to udělá.
Monitor se chová jak? Hlásí no signal? Svítí zeleně (modře) jako kdyby běhal a obraz je černý? Nebo je jako ve spanku (bliká/sviti oranzova)? Pc normalně sepne? Čili větraky slyšet jsou, win bootuje atd?
Monitor můžu připojit jen do té zdířky kam ho strkám,takže jiná možnost není.Zkoušel sem zapojit i starej monitor i LCD(oba na druhém pc funkční) a u obou je to stejný.Počítač normálně jede,větráky fungují,Jen monitor se chová,jak kdyby nebyl k pc vůbec připojený,jen zeleně bliká.Zkoušel jsem se dostat přes F8,ale to takxy nefunguje,pořád vidím jen černou obrazovku monitoru...
mireczek*
pravděpodobně to bude vada grafické karty, do bedny se stejně kvůli plombě nedostaneš (abys vyzkoušel jestli vše sedí jak má), takže nezbývá nic jiného než reklamace
woodstock*
To, že nejde zastrčit jina, neznamená, že ta možnost tu není. Možná jen nemáš redukci z analogu na DVI. Možná že při převozu karta povyskočila ze slotu.
Každopádně jsi udělal nejhorší kup v oblasti PC. Datart a jemu podobní jsou jen přeprodejci a reklamaceme se zezabejvaj.
woodstock*
A jestli se neumíš modlit, tak je nejlepší čas začít. Protože Acer tě může posílat k prodejci a ten tě pošle k výrobci a tak stále dokola, dokud je nepošleš do prdele. Je to jejich oblíbená hra...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.