Nejste přihlášen/a.
Včera v noci mi notebook při procházerní externího hdd "problikl" a grafika se pak načetla úplně rozházená. Nešlo nic dělat, tak jsem ho restartovala a proběhl CheckDisk (který zřejmě smazal několik souborů).
Od té doby se sice spustí normálně, ale před přihlášením uživatele naběhne jen černá obrazovka s kurzorem uprostřed a tím veškará aktivita končí.
Nouzový režim se sítí skončil stejně. Taky mi tvrdí, že neexistuje žádný bod obnovy, poslední známá konfigurace končí taktéž černočernou tmou. U opravy systému to chce vložit poslední ze zálohových dvd, po vložení se ale tváří, jako by tam žádné nebylo.
Jde o Asus PRO5DID s Windows 7.
Mám podezření na grafiku, která dělá pořád problémy (myslím, že stojí i za občasnou modrou smrtí ntb), ale když se do systému nedostanu, nevím, co s tím.
Také bych nejdříve potřebovala zazálohovat data na jiný externí hdd, nejlépe aniž bych musela hdd z ntb vyndavat, protože nemám žádné redukce, přes které bych je připojila ke stolnímu počítači...
Předem díky za rady
Pokud už byla modrá snrt,měla jste to řešit dávno.Vyndat nic nechcete tak zkuste použít instalační DVD a načíst z něho.Pak zadat opravu systému.
doplněno 06.12.11 11:12:A to ,,bliknutí,,při procházení by mohlo znamenat i virus.Jestli se to povede rozchodit,tak udělat kontrolu... slunecnice.cz/...
doplněno 06.12.11 11:27:Tou kontrolou by neškodilo projet i ten externí HDD.
doplněno 06.12.11 11:31:A naposled.Skusil bych ještě vyndat baterku a pak znovu zapnout...
doplněno 06.12.11 12:57:Na to Live CD jsem zapomněl,dobrý nápad.
doplněno 06.12.11 13:04:A co to vyndání barerky,proběhlo?
doplněno 06.12.11 13:15: Tak už jen ten Live CD Linux,já jsem s radama na dně...
Asi měla, ale obvykle se to událo ve chvíli, kdy jsem nemohla dát počítač z ruky.
Instalační DVD nemám, jen disk pro opravu systému. System Image Recovery by mi smazalo data, takže to přijde na řadu až jako poslední. Nic jiného stejně nefunguje.
Nejdůležitější je ale zachránit data, pak klidně vrátím ntb do továrního nastavení (však by mu to neuškodilo). HDD bych klidně vyndala, ale nemám jak to připojit k druhému počítači a takhle narychlo nic neseženu.
Snad se mi podaří dostat se k datům přes nějaké LiveCD/DVD s Linuxem...
Virus je dost nepravděpodobný, ale můžu pak vše znovu otestovat. Používám Avast, ZoneAlarm Firewall a čas od času spustím Malwarebytes Anti-Malware. Vše pravidelně aktualizováno...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.