Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejde poslat mail po pridání routeru

Od: rk* odpovědí: 16 změna:

Dobrý den,

potreboval jsem rozsirit pocet pripojek na internet v nasem RD ze stajajícího poctu 4 na 8resp.7. Koupil jsem novy router, který jsem zapojil misto jednoho pocitace a od nej rozvedl nove kabely. Mam tedy router ktery prebira signal internetu. K nemu pripojeny tri pocitece a novy router. A ted k problemu. Počítače pripojene pod novy router nemuzou odesilat maily. Jinak vse funguje jak ma, rychlost stahovani v poradku. Odesilani souboru dela problem. Nevite cim to muze byt? Cache mam vymazane...

Dekuji

RK

P.S. Napr. tento prispevek jsem musel vlozit pripojen pod stary router. Z noveho to jenom "toci" a nic...

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

valdik007*
hodnocení

0x

spatne nastaveny MTU parametr v nastaveni noveho routeru, nutno nastavit dle pozadovanych parametru pro ADSL

doplněno 04.12.11 22:06:

toto je mozne reseni, nekde jsem o tomto jiz na netu cetl

valdik007*

Mam ADSL od O2 a mtu mam nastaveno na 1492

klauke*

zkus dát do příkazového řádku (cmd.exe)

ping www.seznam.cz -f -l 1492

pokud to projde MTU bude OK

rk*
hodnocení

Diky za rady. Do prikazoveho radku jsem napsal:

a vypsalo to delky odezev.

Jinak co je to MTU? ADSL nemam. Mam obecni wifi, ktera je prijimana routerem a pak do pocitacu. Najdu nekde ten parametr MTU v prvnim routeru, abych ho zadal do noveho?

Dik

rk*
hodnocení

A vypada, ze to fici. Supr. Predpokladam, ze jsem tim ten parametr nastavil. Musim toto udelat i na tech dalsich pocitacich?

D

rk*
hodnocení

Tak jsem se radoval predcasne. Jsem zapomnel, ze mam v PC zasunuty kabel ze stareho routeru. Nicmeni pokud zadam do prikazoveho radku:

tak to stejne vypise ty odezvy...

D

valdik007*

Co vam to vypsalo za odezvy, hlavne u radku zacinajici slovem pakety: odeslane...

rk*
hodnocení

Pakety: odeslane = 4, Prijate = 4, ztracene = 0 (ztrata 0procent)

Doba do prijeti odezvy v milisekundach:

min=15ms, Max=24ms, Prumer=18ms

valdik007*

No tak to vypada ze paket dat se neodesle.

rk*
hodnocení

OK, co s tim?

rk*
hodnocení

Jen pro zajimavost, puvodni router ma taky pakety 4, 4, 0...

hodnocení

0x

A "jak" je zapojen druhý router? (kam konkretne mate zapojeny kabely pro site LAN a WAN )

A jak je nakonfigurován? (nastavoval jste jej vubec?)

rk*
hodnocení

druhy je wan portem pripojen do lan portu prvniho.Poslu obrazky statusu stareho a noveho routeru.

rk*
hodnocení

stary router

hodnocení

0x

Nejdříve se zeptám- PROČ DALŠÍ ROUTER? Stačilo by koupit switch. Stačilo se zeptat co si koupit...

A k otázce- buď si ten router nastavíte a to tak, že mu nastavíte na wan klidně automatickou ip- protože ji bude dostávat z prvního routeru, ale na LAN straně mu musíte zadat jiný rozsah adres a nebo ho zdegradujete tak, že mu vypnete dhcp server, přepnete ho do bridge a budete mít lepší switch.

rk*
hodnocení

Dalsi router proto, ze cenovy rozdil mezi routerem a switchem je maly a pribyla mi wifi. Nastaven ho mam tak, ze na wan strane se pripojuje jako 192.168.1.3 a na Lan strane ma rozsah 192.168.2.1-254. internet na tom novem normalne jde, rekl bych i stejne rychle, jen nejde nic odeslat...

D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]