Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
potreboval jsem rozsirit pocet pripojek na internet v nasem RD ze stajajícího poctu 4 na 8resp.7. Koupil jsem novy router, který jsem zapojil misto jednoho pocitace a od nej rozvedl nove kabely. Mam tedy router ktery prebira signal internetu. K nemu pripojeny tri pocitece a novy router. A ted k problemu. Počítače pripojene pod novy router nemuzou odesilat maily. Jinak vse funguje jak ma, rychlost stahovani v poradku. Odesilani souboru dela problem. Nevite cim to muze byt? Cache mam vymazane...
Dekuji
RK
P.S. Napr. tento prispevek jsem musel vlozit pripojen pod stary router. Z noveho to jenom "toci" a nic...
spatne nastaveny MTU parametr v nastaveni noveho routeru, nutno nastavit dle pozadovanych parametru pro ADSL
doplněno 04.12.11 22:06:toto je mozne reseni, nekde jsem o tomto jiz na netu cetl
zkus dát do příkazového řádku (cmd.exe)
ping www.seznam.cz -f -l 1492
pokud to projde MTU bude OK
Diky za rady. Do prikazoveho radku jsem napsal:
a vypsalo to delky odezev.
Jinak co je to MTU? ADSL nemam. Mam obecni wifi, ktera je prijimana routerem a pak do pocitacu. Najdu nekde ten parametr MTU v prvnim routeru, abych ho zadal do noveho?
Dik
A vypada, ze to fici. Supr. Predpokladam, ze jsem tim ten parametr nastavil. Musim toto udelat i na tech dalsich pocitacich?
D
Tak jsem se radoval predcasne. Jsem zapomnel, ze mam v PC zasunuty kabel ze stareho routeru. Nicmeni pokud zadam do prikazoveho radku:
tak to stejne vypise ty odezvy...
D
Pakety: odeslane = 4, Prijate = 4, ztracene = 0 (ztrata 0procent)
Doba do prijeti odezvy v milisekundach:
min=15ms, Max=24ms, Prumer=18ms
Nejdříve se zeptám- PROČ DALŠÍ ROUTER? Stačilo by koupit switch. Stačilo se zeptat co si koupit...
A k otázce- buď si ten router nastavíte a to tak, že mu nastavíte na wan klidně automatickou ip- protože ji bude dostávat z prvního routeru, ale na LAN straně mu musíte zadat jiný rozsah adres a nebo ho zdegradujete tak, že mu vypnete dhcp server, přepnete ho do bridge a budete mít lepší switch.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.