Potřeboval bych poradit s připojením 3pc přes wifi k internetu.Nevíte na jakou vzdálenost by to mohlo fungovat a co k tomu všechno potřebuju? Mám přípojku ADSL ,ale pak bych to potřeboval nějak dostat po celym baráku.Díky za odpověď.
Nevim zda máš ADSL modem a nebo router takže to to 2 různá rešení. Pokud máš router který má víc jak 1 LAN tak tam připojíš do jedný něco takového ovislink.cz/... nebo spíše s MIMO technologii pro lepší dosah ovislink.cz/... Ohledně vzdálenosti přes zeď záleží jestli myslíš i stropy, kolik je to zdí atd- proto mluvim o té MIMO technologii
novak*
dík,ale potřeboval bych ještě poradit.Na chatě mám připojení přes dsl a tam mi stačí swič abych připojil víc pc.Doma jsem si pořídil připojení přes kabelovou televizi a tam mi přes swič funguje jen jeden pc a žádnej jinej ani při připojení bez swiče přímo na modem.Pomůže mi v tomhle případě router?
Jasně, nejde ti to proto že ta dsl blbost je router co ti odděluje 2 sítě (router má 2 IP adresy, jednu venkovni- tu co pridelil poskytovatel a jednu interni a na tu se pripojuji pc doma, cili ve se cela tva sit chova jako jedno pc), kdežto kabelovka ti dodala pouze modem (pouze moduluje signál a neodděluje sítě) a přidělila 1 IP adresu takže proto se ti další pc nepřipojí, musel by jsi do modemu připojit nějaký router (NE adsl router, to je modem na adsl a router v jednom)
Strejci, ano beru, jen ti řikám že je to ROUTER s AP (s wifi)- router jednoduše řečeno routuje/propojuje 2 sítě mezi sebou- čili v praxi tu tvou doma a poskytovatele netu (na ní se chová stejně jako 1 pc)
novak*
dík...takže když si koupím modem s routerem tak mi to půjde? Nebo jen router? Musí se to pak nějak nastavovat?
Mluvíš o té kabelovce? Mno máš teď modem s výstupem na LAN kam připojuješ pc? Takže ti stačí koupit router dvtech.shop.ekatalog.biz/... ten je bez wifi a pokud chceš wifi tak bude stát víc (počítej třebas 1500-1700 za nějaký kvalitní asus). Ale popravdě já už se nevyznám co chceš, nejdřív mluvíš o wifi na adsl a teď o kabelovce,nebo ne? Chceš-li vědět co stačí koupit tak musíš říct k čemu se to vztahuje, motáš 2 různé věci do jednoho tématu a je to velmi nepřehledné
novak*
dík,moje chyba.Spojil jsem dvě věci v jednu.Mám připojení přes kabelovku v paneláku a přes dsl na chatě.V paneláku se hádám o pc se synem,tak si chci připojit i nootb. Na chatě (velkej kamennej barák) bych potřeboval mít dva pc přes wifi (přes celý barák) a ptal se i soused,jestli by to nešlo se připojit (je ode mě asi 300m).
Odpovědi tu máš na všechno. Doma potřebuješ router, ať už s wifi nebo bez- je to v minulé odpovědi. Na chatě router máš tak by stačilo APčko- jedna z prvních odpovědí na ten ovislink. Jak kvalitní bude příjem u souseda ti nezaručim- záleží kam to AP dáš v baráku a kam on by chtěl příjem v druhym baráku a co je mezi váma
Jak jsem tu již v minulosti určitě psal, jsem z hlediska používání PC čistým konzumentem - nerozumím tedy tomu, proč tyto přístroje fungují. Prostě máme blikající krabičku, jeden stacionární počítač a tři přenosné PC. Fungují kdekoliv a kdykoliv. Odborník nám sdělil, že je to způsobeno právě onou blikající záležitostí s malinkatou anténkou - reuterem. Do sítě se může připojit každý, kdo nás poctí přítomnosti a má svůj notebook vybaven funkcí WiFi. Přímo do reuteru se dají kabelem navíc připojit 4 další PC.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.