Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak udělat WIFI síť

Od: novak* odpovědí: 13 změna:
Potřeboval bych poradit s připojením 3pc přes wifi k internetu.Nevíte na jakou vzdálenost by to mohlo fungovat a co k tomu všechno potřebuju? Mám přípojku ADSL ,ale pak bych to potřeboval nějak dostat po celym baráku.Díky za odpověď.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
My to máme uděláno přez tzv. reuter a je to vynikající řešení - propojuje vzduchem celkem čtyři PC
novak*
hodnocení

a na jakou vzdálenost by to tak mohlo fungovat? I přes zeď?
Funguje to v celém domě, na zahradě a dokonce i u sousedů.
Strejci to bude spíš router s AP

hodnocení

0x
Nevim zda máš ADSL modem a nebo router takže to to 2 různá rešení. Pokud máš router který má víc jak 1 LAN tak tam připojíš do jedný něco takového ovislink.cz/... nebo spíše s MIMO technologii pro lepší dosah ovislink.cz/...
Ohledně vzdálenosti přes zeď záleží jestli myslíš i stropy, kolik je to zdí atd- proto mluvim o té MIMO technologii
novak*
hodnocení

dík,ale potřeboval bych ještě poradit.Na chatě mám připojení přes dsl a tam mi stačí swič abych připojil víc pc.Doma jsem si pořídil připojení přes kabelovou televizi a tam mi přes swič funguje jen jeden pc a žádnej jinej ani při připojení bez swiče přímo na modem.Pomůže mi v tomhle případě router?

Jasně, nejde ti to proto že ta dsl blbost je router co ti odděluje 2 sítě (router má 2 IP adresy, jednu venkovni- tu co pridelil poskytovatel a jednu interni a na tu se pripojuji pc doma, cili ve se cela tva sit chova jako jedno pc), kdežto kabelovka ti dodala pouze modem (pouze moduluje signál a neodděluje sítě) a přidělila 1 IP adresu takže proto se ti další pc nepřipojí, musel by jsi do modemu připojit nějaký router (NE adsl router, to je modem na adsl a router v jednom)

Strejci, ano beru, jen ti řikám že je to ROUTER s AP (s wifi)- router jednoduše řečeno routuje/propojuje 2 sítě mezi sebou- čili v praxi tu tvou doma a poskytovatele netu (na ní se chová stejně jako 1 pc)

novak*
hodnocení

dík...takže když si koupím modem s routerem tak mi to půjde? Nebo jen router? Musí se to pak nějak nastavovat?
Mluvíš o té kabelovce? Mno máš teď modem s výstupem na LAN kam připojuješ pc? Takže ti stačí koupit router dvtech.shop.ekatalog.biz/... ten je bez wifi a pokud chceš wifi tak bude stát víc (počítej třebas 1500-1700 za nějaký kvalitní asus).
Ale popravdě já už se nevyznám co chceš, nejdřív mluvíš o wifi na adsl a teď o kabelovce,nebo ne? Chceš-li vědět co stačí koupit tak musíš říct k čemu se to vztahuje, motáš 2 různé věci do jednoho tématu a je to velmi nepřehledné
novak*
hodnocení

dík,moje chyba.Spojil jsem dvě věci v jednu.Mám připojení přes kabelovku v paneláku a přes dsl na chatě.V paneláku se hádám o pc se synem,tak si chci připojit i nootb. Na chatě (velkej kamennej barák) bych potřeboval mít dva pc přes wifi (přes celý barák) a ptal se i soused,jestli by to nešlo se připojit (je ode mě asi 300m).
Odpovědi tu máš na všechno. Doma potřebuješ router, ať už s wifi nebo bez- je to v minulé odpovědi. Na chatě router máš tak by stačilo APčko- jedna z prvních odpovědí na ten ovislink. Jak kvalitní bude příjem u souseda ti nezaručim- záleží kam to AP dáš v baráku a kam on by chtěl příjem v druhym baráku a co je mezi váma
novak*
11.09.07 07:57
hodnocení

Jak jsem tu již v minulosti určitě psal, jsem z hlediska používání PC čistým konzumentem - nerozumím tedy tomu, proč tyto přístroje fungují. Prostě máme blikající krabičku, jeden stacionární počítač a tři přenosné PC. Fungují kdekoliv a kdykoliv. Odborník nám sdělil, že je to způsobeno právě onou blikající záležitostí s malinkatou anténkou - reuterem. Do sítě se může připojit každý, kdo nás poctí přítomnosti a má svůj notebook vybaven funkcí WiFi. Přímo do reuteru se dají kabelem navíc připojit 4 další PC.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]