Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zastavení při spouštění PC na tabulce

Od: tomas11* odpovědí: 7 změna:

prosím o radu, u PC od HP , Win7prof,64bit, 8GB RAM,GT230, spuštění pc se zastaví na tabulce od HP kde jsou možnosti nastavit bootování, vlézt do biosu, recovery systém a pod.Musím vypnout a znovu zapnout PC a pak pokračuje vše jak má i s touto tabulkou která asi za tři sekundy zmizí a systém nabíhá v pořádku dál. Pokud systém restartuji vše proběhne správně .Ale když systém vypnu tak opět musím na dvakrát spouštět.

Po přeinstalaci to nedělá,začne to až když jsem nainstaloval nějaké aktualizace , poslední ovladač grafiky, office2010, a pod.

přeinstalaci jsem udělal již dvakrát, a když jsem zjistil že to zase dělá , obnovil jsem systém, odinstaloval co jsem nainstaloval včetně aktualizací apod. ale problém přetrvává.

Jelikož jsem starší důchodce , a s počítačema bojuji od prvních co se tu kdysi začaly prodávat, ale spíš jako uživatel, tak prosím o radu,již nemám moc času na pokus- omyl tisíckrát

Předem děkuji za rady.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ahasver4*
hodnocení

2x

Na mě to působí dojmem,že máte nastavené bootování z mechaniky.Nestačilo by nastavit načítání z HDD?

doplněno 05.12.11 02:22:

Ta zmínka o důchodci a boji mě dojala,jsem na tom stejně!Tak ať toho ještě hodně stihnem...:)

tomas11*
hodnocení

dík ,mrknu na to, ale před chvilkou jsem zjistil že to způsobuje Oracle virtual box v kterém mám nainstalované XP 32bit,jako druhý OS.A je pravda že tam je nastaveno bootování z DVD rom.Jdu na to, ono to s tím druhým OS funguje hezky až na tuto drobnost, ale stejně bych to rád pochopil.Dám vědět.Díky..

tomas11*
hodnocení

tak boj pokračuje(skoro celou noc a ted už zase), bohužel se to zvrtlo do tradice pokus-omyl. Určitě to má spojitost s Xpéčkama ve virtuál boxu od Oracle.Při nějaké situaci ještě stále nevím přesně při jaké(při používání těch 32bit XP) se změní něco buď v registrech, nebo to přepíše nějaký ovladač(asi uSCSI) ale to už je na mne trochu moc-to mne z toho rozbolí palice a musím toho nechat, ale pak neusnu a stále o tom přemýšlím.

No ale pokud k té změně dojde tak nepomůže odistalace těch XP ani OraleVMbox, ani obnova, ale kupodivu to spraví použití flešky od Emtecu,32GB, kterou jsem kdysi ihned po zakoupení musel naformátovat myslím z Fat32 na NTFS, aby se na ní daly ukládat data větší než 1GBnebo žeby 4GB? už nevím přesně to je fuk, ta ale FUNGUJE TAK ŽE po zapojení do USB se nenáčte a načte se až při znovu spuštění systému(ne při restartu) no a při té příležitosti se napraví ta chybka s tím jakýmsi dvojím spouštěním. Zajímavé.

Tak místo abych si zahrál licitovaný mariáš v těchXP, tak jdu dále pátrat,protože je to možná napínavější.Kdybych tak možná ovládal angličtinu a poznal základy DOSU tak by to asi bylo jednodušší.

Dám vědět až se dopídím ,pokud Vás to zajímá. Zdarec.Doufám že se v tom co jsem napsal dá aspoň trochu vyznat.

doplněno 05.12.11 15:14:

jo a to načítání jsem zkoušel všude možně ale vypadá to že je to jinde, ale mohu se také mýlit, jak říkám holt důchodce.

sinner

Zdravím, byla by možna foto jak mate nastaveno BOOT priority v BIOSU?

tomas11*
hodnocení

Ano jen nevím zda v biosu funguje print screen? už jsem dnes tak zblblý momentálně nevím jak to jinak sejmout.

Ale je tam nastaveno prvníboot mechanika druhý hdd , třetí fleška na kterou si uděláte image asi , čtvrtá možnost dvd hp s image.

Skutečně jsem to zkoušel dát první hdd , ale to skutečně nepomáhá..

Ještě skype - tomas.reif1 to jen tak, zdravím

tomas11*
hodnocení

Tak krok dopředu,- zůstává to na té tabulce když ve virtul box v xpéčkách neodpojím flešku, pokud jí odpojím a zavřu nebo uložím Xpéčka, tak Win7 nabíhají na poprvé vše normál.

Ale pokud do spuštěných xp nedám flešku tak se nespustí ten licitovaný mariáš který jsem z té flešky přetáhl(neinstaluje se).

Zřejmě se hádají ovladače k usb mezi dvoumi operačními systémy, ale spíš něco dělám blbě, ještě se tomu budu věnovat.Zdar a dík.

tomas11*
hodnocení

Tak dořešeno a pochopeno huráááááááá!

Ve virtulním boxu před ukončením Xpéček odpojit jak USB tak CD/DVD mechniku, pak je při nabíhání Win7 vše OK.

Jen nevím zda to stálo za dvě probdělé noci tisíc pokusů a omylů a tři kompletní přeinstalace W7.

Zdar.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]