Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Externí disk USB 3.0 do USB 2.0

Od: palenka* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,

mám doma starší notebook s USB 2.0 porty a chtěl bych si koupit externí disk (WD MyBook Essential 3.0 - 2TB), který má USB 3.0 rozhraní. Potřebuji pro připojení do PC nějaký adaptér, abych mohl disk připojit. Že budou data přenášena rychlostí, kterou umožňuje USB 2.0 mi nevadí.

Děkuji za radu!

doplněno 02.12.11 10:31:

Doplňují otázka: V notebooku mám sloty PCMCIA. Existuje nějaký adaptér, který připojí USB 3.0 porty přes toto rozhraní? Máte nějaké zkušenosti s konkrétním zařízením, aby byla maximálně využita přenosová rychlost USB 3.0 (aby PCMCIA adaptér tuto rychlost neomezoval)?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dobry den, bude to chodit na rychlisto pomalejsiho USB 2

doplněno 02.12.11 10:12:

rychlosti

palenka*
hodnocení

Děkuji za rychlo odpověď. Pěkný den!

doplněno 02.12.11 10:15:

rychlou :)

hodnocení

2x

Asi bude těžko nějaká univerzální karta která půjde do Express card slotu i do PCMCIA. Existuje redukce s PCMCIA na Expres card 34mm a k tomu koupit 34mm Express card na USB 3 a problém je vyřešen ;).

alza.cz/...

alza.cz/...

bajbic*
hodnocení

0x

jestli chcete mit prenosovou rychlost jakou USB 3.0 nabizi, bude treba upgradovat vas pc. viz

chip.cz/...

sekce upgrade

palenka*
hodnocení

To je mi jasné. V notebooku mám PCMCIA slot, který mi připadá širší, než adaptéry (express card) na obrázku, proto se ptám, jak na to. Pasuje Express card do PCMCIA?

existuji redukce : alibaba.com/...

palenka*
hodnocení

Děkuji za reakci, ale jsem teď z toho mírně zmatený. PCMCIA je docela "placatý"a redukci nebo tedy kartu s USB sloty se představuji nějak takto: pc.itek.cz/... ale:

1) nemohu najít nic s USB 3.0,

2) rád bych osobní zkušenosti někoho s konkrétním zařízením.

Každopádně děkuji za ochotu.

no to byl externi adapter, ale v "kartovem"provedeni jsem nasel toto. To je udajne jak express card, tak i PCMCIA karta.

ebay.com/...
DUCI%252BIA%252BUA%252BFICS%252BUFI%26otn%3D21%26pmod%3D170692450853%26ps%3D54

palenka*
hodnocení

To je ono, co hledám. U nás to asi ale neseženu... Ten adaptér musí být napájen ještě externě?

Děkuji za rady!

palenka*
hodnocení

Děkuji všem za odpovědi a přeji pěkný den!

moto*
hodnocení

0x

Mám podobný s USB3, na všech PC funguje bez problému, dostal jsem k němu i kabel k připojení na USB2. Nedávno jsem cestoval a kabel zapomenul doma a nutně potřeboval přenést data, tak jsem zašel do nejbližšího PC velkoobchodu a kabel koupil, byl za pakatel. Malé disky mají ještě jeden pomocný kabel k připojení na USB a pomocné napajení, velké mají síťový napájecí zdroj.

Pokud se jedná o adatpter na kartu PCMCIA, doporučuji hledat zde níže, maji tam spousty vychytávek, určitě tam bude k nalezení, hodně zboží na Ebay je právě od nich. koupil jsem tam před časem dvousimkový telefon a naprostá spokojenost. Zasílají zdarma jen to déle trvá, zvlášť před Vánocemi. Jsou ale spolehliví, platba přes Paypal. A také nutno dát pozor na celní limit, jinak zatvrdne na celnici a trvá ještě déle a České pošte se ještě musí platit za vyclení. Ostatně to i při nákupu z neevrobských zemí na Ebay.
www.dealextreme.com/

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]