Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Excel - funkce kdyz

Od: kimnator* odpovědí: 3 změna:

Nejak mi nejde napsat jednoducha fce kdyz.. potrebuji.. kdyz jedna bunka obsahuje 1 a zaroven druha bunka obsahuje 1, kdyz pravda napis cislo 140, kdyz nepravda zapis -140... zkousel jsem vnorene kdyz, ale hlasi to chybu, zkousel jsem vkladat uvozovky, nasobit dve podminky ale excelu se to nejak porad nelibi..

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

dzordz*
hodnocení

1x

=když(první*druhá=1;140;-140)

=když(a(první=1;druhá=1);140;-140)

První varianta by měla být trochu rychlejší, ale funguje i pro jiné případy .. záleží na tom, jestli se tam může vyskytnout třeba 4*0.25.

kimnator*
hodnocení

děkuji :)

a ted slozitejsi.. :)

dve podminky... sl < MAE a zaroven pt >= mfe .. kdyz splneny tyto dve podminky zaroven pro jednu bunku, zapis 140, kdyz ne zapis -140.. zase mi to dela chybu :-/

dzordz*

Však to je úplně to samé *smich* (jen to nepůjde zkrátit tím prvním způsobem)

doplněno 30.11.11 19:17:

=když(podmínka;ano;ne) pokud je pravdivostní hodnota podmínky PRAVDA, vypíše funkce když hodnotu ano, jinak vypíše hodnotu ne

=když(PRAVDA;"platí";"neplatí") do buňky vloží slovo platí

=když(1=2;"platí";"neplatí") vloží slovo neplatí

Funkce a(výraz1;výraz2;..) vrací PRAVDA pouze v případě, že všechny argumenty jsou PRAVDA. a(1+1=2;3+4=7) vrací pravda, a(PRAVDA;PRAVDA;NEPRAVDA) vrací nepravda.

Funkce nebo(výraz1;výraz2;..) vrátí PRAVDA, pokud alespoň jeden z argumentů je pravdivý.

Stejně jako všechny funkce se i tyhle dají použít jako argumenty pro další funkce. Vytvořím si a() nebo nebo() a jejich výsledná hodnota se ve funkci když() použije jako rozhodovací podmínka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]