Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Velikost RAM

Od: 123mirek® odpovědí: 7 změna:

Mám ve svém PC 1GB RAM typu DDR2. Z diagnostiky jsem se dočetl, že max. velikost RAM je 2GB. To znamená, že když chci přidat RAM, tak jen o velikosti 1GB? Větší RAMku mít prostě nemůžu?

doplněno 28.11.11 19:55:

Jo a dočetl jsem se, že rychlost paměti je : DDR2-667(333MHz). Co znamená číslo 667?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cip*
hodnocení

2x

Může když si pořídíš jinou zákl. desku jinak jen 2GB,ale neboj docela to stačí

hodnocení

Díky, a to číslo 667 je velikost frekvence?

ahasver4*

Tady najdete něco o pamětech...Neškodí počíst...:) cs.wikipedia.org/...

28.11.11 20:29
hodnocení

díky

dzordz*

Paměť typu Double Data Rate má dvojnásobnou přenosovou rychlost oproti obyčejné SDRAM na stejné frekvenci. Data se vystavují na sběrnici (a čtou/zapisují) při nástupní i při sestupné hraně hodinového signálu. Takže frekvence je to poloviční číslo v MHz, ale přenosová rychlost vlastně odpovídá tomuhle označení.

jimmyfloyd*

já bych zase uvážil jestli to má vůbec cenu to zvětšovat , nechci ti nějak ten počítač hanit. ale to můžeš všechno vyměnit , taky jsem chtěl zlepšit stolní pc . procík intel 3,0GB jedno jádro, 1GB ram , 256mb graf, 400GB HDD, ale nic by mě nepasovalo do nové desky . pouze bych to přidal jenom o něco a peníze vyhozený.

radši jsem si pořídil notebook s procíkem core i5 2,3GB turbo 2,9GB, 8gb ramek, 2 GB grafiku, 750GB HDD za 17,5 tis.

a baterka na usporáka vydrží až 4,5hodiny 2,5 filmu

hodnocení

Taky mě to napadlo, že by to chtělo nový kompl. Investuji však do bydlení, a tak musí kompl ještě chvíly vydržet.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]