Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
přikládám dva odkazy na dva soubory v excelu..
tyto dva soubory obsahují velmi podobnou tabulku analýza mae/mfe, oba používají v této tabulce vzorec když, ale moje tabulka(viz.1. odkaz se po nakopírování do všech buněk úplně zpomalí a při zadávání nových dat se s tím excelem nedá skoro pracovat. Mého kolegy tabulka, která funguje na stejném principu je funkční úplně bez problému, je rychlá.. neporadíte mi, jak bych mohl mojí tabulku zefektivnit, protoze to souboru bych rad pridaval dalsi funkce a to by za chvili bylo liny jako snek..
Nevím, proč tomu tak je, napadá mě jen to, že jeho suma čtyř if-ů se možná vyhodnocuje rychleji než tři vnořené ify. Pro běžnou práci bych prostě vypnul automatický přepočet. Na druhou stranu ten rozdíl není velký a s mnohem větším objemem dat se možná i otočí. Viz:
170 záznamů: 9s vs 2s
1000 záznamů: 12s vs 4s
3000 záznamů: 14s vs 9s
No a když se vezme v potaz, že jeho tabulka výsledků je 2.5x menší.. to už v posledním případě vlastně zaostává on :D
No já jsem snížil oblast, kde vzorec bere hodnoty a hned je to už jiná rychlost, a jakmile se deník naplní více hodnotami, tak budu muset vypnout automatický přepočet.. jinak na první dva roky obchodování mi stačí 1000 radku do databaze obchodu, coz je dostacujici vzorek dat.. akorat mne jeste napadlo, ze vlastne casem budu tyto oblasti treba rozsirovat a tak ruzne, nasel jsem v excelu pojmenovani teto oblasti, kde se pak pohodlne meni rozsah bunek, ale nevim, jak to napsat do vzorce, zkousel jsem nazevlistu_nazev_oblasti, ale to nefunguje? neexistuje nejaky vzorec, ktery na tuto oblast odkazuje nebo tak neco?
Mám pocit, že pojmenované oblasti jsou metody sešitu, ne listu. Takže musí být v rámci celého sešitu unikátní a názvy listů se u nich už uvádět nemusejí (ten kolega to tak má).
už to šlape jako hodinky děkuji, ještě mě napadlo, nevíš, jak rozdělím list na dvě části, na horní 1/4 by zůstala tabulka, která by se nehýbala, a ve 3/4 by byly posuvná data?
Okno -> Ukotvit příčky. Vybraná buňka bude nejvyšší a nejlevější "roh" oblasti, která se bude scrollovat.
Děkuji
mám tu, pro mne další záhadu Ta tabulka, která analyzovala profit při určitém SL, PT mi vlastně na konci testování má říct. Použij kombinaci SL 5 PT 10, protože tato kombinace měla nejlepší profit. Každý obchod v databázi má jiné hodnoty SL,PT.. Já jsem zjistil svůj idealni SL=5, PT=10 a tyto hodnoty musím zpětně aplikovat do databáze obchodů. Používám vzorce: Jestliže má obchod SL=5, tak všechny hodnoty vetsi nez 5 je ztrata o velikosti idealniho SL, v tomto pripade tedy 5*5=25 usd. Dále aplikuji vzorec, kazdy obchod, ktery se vejde do SL=5 je ziskovy o velikosti PT=10, kazdy obchod, ktery nedosahne na Pt=10 je ztratovy o velikosti SL=5, kazdy obchod, ktery presahne PT=10 je ziskovy o velikosti PT=10... u kazdeho obchodu pak bude kolonka PROFIT/LOSS, profit bude barva zelena, LOSS cervena, tyto dve bunky se budou vkladat automaticky.. Napadly mne funkce, kdyz peru se s tim, ale zatim jsem to nerozchodil :-/
takto jsem rozchodil tu tabulku profitu, jak si mi poradil, funguje super moc dekuji..
Koukám, že při omezení na 500 řádků to už chodí svižně :D
Máš tedy někde spočítaný ten ideální SL a PT. Ke každému obchodu pak stačí přesně takhle doplnit ty vzorečky, spočítat výsledek a použít podmíněné formátování, které text obarví. Těm podmínkám ale nerozumím, jsou tam asi nějaké nadbytečné informace, nebo to má pro každý případ hodit dva výsledky, které se pak sečtou? Každopádně bych to viděl tak, že jsou čtyři případy výsledku:
když(
sl větší;
když(pt větší; výsledek sl+,pt+; výsledek sl+,pt-);
když(pt větší; výsledek sl-,pt+; výsledek sl-,pt-)
)
něco podobného mě taky napadlo, jdu na to no jsem rád, že to docela pracuje, ale ještě mi chybí celkové statistiky, kde sice se nepouzivaji buh vi jak slozite vzorce, ale zase se to mozna trochu zpomali.. ale jsem vubec rad, ze to pomalu davam dohromady, na nasem soukromem diskuznim foru jsem nasel radu obchodnich deniku, ale rozhodl jsem se vybudovat svůj, abych k nemu mel takovy ten vztah a vyznal se poradne v nem, jeste mi tam teda neco chybi, neco chci predelat a rad bych ho pak sdilel dalsim obchodnikum.. musim Ti moc podekovat, Tvoje rady mi hodne pomohly, ja jsem zacal na tomto deniku pracovat asi pres 3 týdny a predtim jsem v excelu skoro nic neumel.. tak jsem rad, ze jsem se neco priucil... to se pak bude testovat samo se super deníkem
děkuji moc..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.