Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rychlost procesoru je nižší než má být

Od: zdemour* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, ve svém PC mám fyzicky osazený procesor Athlon XP 1700+ 1467 MHz, avšak všude se mi zobrazuje že mám 1100 MHz (v Biosum, v informacích o systému). Prosím o vysvětlení. Děkuji.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ondrrrrrasek
hodnocení

0x

máš to špatně nastavené v biosu. u těchto starých pleček se to ještě musí nastavit ručně.

zdemour*
hodnocení

Vím že to je historický kousek, na internet ale zcela dostačující, předpokládám že by se to mělo nastavit zde - viz foto, budu rád za upřesnění.

Rychlost procesoru je nižší než má být
sinner

Tak asi bych prvně vypl .spread spectrum , na FSB nešahej (zatím) měnil bys frek RAM . Jen se podívej do CPU ratio a mělo by tam být víc jak 11. Pokud ne pak pochopíš tu frekvenci 100*11= tvých 1100Mhz . Jestli tam bude více ,což pochybuji dej na max. 14,5 nebo 15. napiš jak jsi dopadl...

zdemour*
hodnocení

Zkoušel jsem: spread spectrum na disabled, CPU Ratio x 14 a po zapnutí jsem měl frekvenci 500 MHz

Pak jsem zkusil spread spectrum zpátky na 0,25% a CPU Ratio na x15 a objevila se mi Frekvence 550 MHz

Takže to moc nechápu a dal jsem to zpět na původní hodnoty : spread 0,25% a CPU Ratio na AUTO a mám zase těch 1100 MHz

sinner

Tak začnem jinak napiš typ zakladní desky co nejpřesněji i revizi a verzi BIOSU.Ještě mě napadlo co se stane když ted vypneš Spread spect. a vše ostatní nechaš jak je...

zdemour*
hodnocení

spread spectr. jsem vypnul ale nic se nezměnilo, posílám foto typu desky a biosu

Rychlost procesoru je nižší než má být #2
zdemour*
hodnocení

Zákl. deska

Rychlost procesoru je nižší než má být #3
sinner

jo je to tak koukni sem ;) eu.msi.com/...

sinner

doháje nějak to nejde ...do CPU support

sinner

Tak poslední pokus :) změn FSB na 133Mhz jinak vše nech jak bylo. Díval jsem se na netu asi je možný že se musí vše nastavovat ručně. Ten proc.jsi měnil nebo ho máš tak dlouho? eu.msi.com/...

zdemour*
hodnocení

Tak to bylo tím FSB dal jsem to ze 100 na 133 MHz a zobrazuje se co má, Athlon XP 1700+ 1,47GHz, všiml jsem si toho nedávno, ale já osobně jsem určitě nic neměnil. Díky za rady a ochotu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]