Dobrý den, nejde mi odeslat e-mail,začne,po nějaké chvíli se objeví chybová zpráva FLASH9D.OCX adresa:015ť:30051438.Mám Win 98 a již jsem měla problémy s připojením k internetu.Teď jsem v koncích.Předem díky za odpověď.
Tak jo začneme od začátku: máš win98, email odesíláš odkud? Z exploreru? Nějakého klienta? Problémy s připojením na internet taky něni zrovna něco z čeho bychm něco vyčetli... Rozepiš to více
to.ve
Tak jo, email odesílám z Exploreru, pop3 mi nejde.Problém s připojením byl ten, že jsem se dostala pouze na anglické stránky, české nešly a stále jsem měla hlášku chyba synchronizace. To je vyřešeno, kluk mi tam nainstaloval Microsoft internet Explorer verze 6.0.Teď mi email odesílá dlouho a po asi 2 minutách odesílání Explorer otevře okno, kde je :"vypršela platnost stránky" a chyba co jsem už psala.Potom se ohlásí další okénko, kde je : " program provedl neplatnou operaci a bude ukončen".Tohle okénko se ukazuje někdy i při prohlížení stránek internetu, a nezáleží na tom, jak dlouho jsem připojena.
1) Win 98 nejsou zrovna ideální na síť či internet- jsou nezabezpečené a pokud nemáte antivit a firewall tak v tuto chvíli ve stádiu rozkladu 2) souvislost s 1) jedná se o nabořený systém v důsledku virů,trojanů- je to pouze odhad a to částečně na základě těch anglických stránek 3) ze stahuj.cz si stáhni programy jako spybot S&D, adaware, stinger, trojan hunter...tim jakž takž pročistíš systém ale nezapomen na ten firewal a antivir jinak je to na nic...
to.ve
Děkuji,snažila jsem se.Mám tam teď : Avast!Antivirus, Avast 32 Antivirus, NOD 32, Trojan Hunter, Autostart Explorer 2.0, AVG Anti-Virus plus Firewal75 448 a 972.Jen na ten poslední nemám licenční číslo.Všechno je aktivní,kromě toho AVG.Prosím ještě něco je potřeba, aby to fungovalo správně?Ještě ten Spybot S&D,Adaware, ten jsem taky stáhla a aktivovala.Trojan Remover 6.4.6 mi proběhl počítač a vypsal mi 20 řádků, z nichž 17 končí : DONE a 3 řádky končí : not used.během této práce mi opět počítač ohlásil v okně, že provedl neplatnou operaci a bude ukončen.Ještě, když naběhne domovská stránka Seznam, tak mi v levo dole píše, že je chyba na stránce, nebo chyby na stránce.Díky moc a moc za odpověď.
Nejde o to aby všechno běželo,ale šlo mi o to otestovat pc (pustit kontrolu) a smazat havěť, čili projet jedním pořádním antivirem a pak těma prográmkama, napři trojan remover, trojan hunter, spybot, adaware, stinger,spyware terminator...nenechával bych je spuštěné pořád, dále firewal (ten nechat spuštěný) osobně používám většinou jednoduchý free zone alarm, výběr antiviru nechám na tobě a na závěr bych IE6 přeinstaloval na IE6 SP1- je je nejnovější verze explorera 6,novější nepujde a možná já osobně bych tam hodil i jiný prohlížeč- Opera A dále velmi důležité- na PC NESMÍ běžet rezidentně více než 1 antivir- jakmile se potkají tak padne s největší pravděpodobností pc... Takže nechat antivir jeden, pokud jich bylo více i dříve tak to byl taky problém
to.ve
Tak tam mám jen jeden Antivir (aktivovaný), prográmky proběhly počítač raději znovu, ten novější Explorer neumím nainstaovat, je anglicky a to mi nějak nejde (nerozumím co po mě chce),a zkusila jsem ten prohlížeč Opera, ale ten se seká ještě víc než Explorer. V posledním případě jsem se nemohla připojit ani na internet.s těmi emaily je to stále stejné. Jediné co jde odeslat jsou tyhle otázky. Jinak nic ani SMS a stále častěji se zobrazuje okno :"program provedl neplatnou operaci a bude ukončen."Vím že otravuju, ale dost nutně potřebuju odesílat doklady mailem a nejde to. Moc počítačům nerozumím, ale potřebuju je používat.Dá se ještě něco bez velkých vědomostí o Hardware a Software provést s počítačem kromě výměny počítače? Předem díky za odpověď.
Výměna je zbytečná, IE 6 SP1 je i v češtině slunecnice.cz/... Pokud to nepomůže (asi ne) tak zbývá reinstalace systemu, bohužel ve win98 neni ani opravná instalace tak jednoduchá abychom to zkusili přes fórum
to.ve
Díky za pomoc,ale nestačila jsem na to a musela jsem jednat okamžitě,výměna C:/ a dalších střev byla úspěšná.Tvoje rady ale byly velice užitečné a už mám OS XP, a vše funguje jak má.Jsem pouze uživatel a instalace a opravy Software jsou pro mě španělská vesnice.Díky ještě jednou mockrát za užitečnou pomoc. Už vím, že když bude problém, musím odevzdat počítač do odborných rukou a necpat se někam, kde to neznám a nestačím na to.To.ve.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.