Nejste přihlášen/a.
Dobrý den pobřeboval bych nutně poradit mám k PC připojený router na vysíkání signálu wi-fi. Mechanik nám ale vysílání vypnul a k pC televizi přopojil na pevno. Ted máme tablet s wi-fi a vysílání reuteru bychom potřebovali obnovit. Dělá se to nějak přes počítač. Jen se odfajfkne vysílání a jde to ale nevím jak se k tomu routru na PC dostat. Co mám zadat do vyhledavače. Aby se mi router zobrazil a já mohl vysílání wi-fi povolit. Děkuji
Píšeš televizi, tak bych to tipnul na O2. Mám router Zyxel p-600. nastavení je následující: Do prohlížeče tam kde píšeš adresy zadáš 10.0.0.138. V dotazu na heslo napiš admin - poté rozbal v menu položku Wireless LAN a zaškrtni políčko Active Wireless LAN . Po té ještě zkontroluj zda není zaplé filtrování MAC adres, to uděláš tak, že nad oknem kde jsi zapnul wifi, je ouško pro kartu MAC filter . Pokud je zaškrtlé políčko Active MAC Filter tak musíš do seznamu níže zapsat MAC adresy připojovaných zařízení, nebo funkci odškrtnutím políčka vypnout. po každé změně klikni ve spodní šásti na Apply. Pokud máš jiný modem, tak jednotlivé položky se mohou trochu měnit, ale nastavení bude obdobné.
O2 nemám. Je to internet kdy vysilač máme na střeše. Reuter mám ASUS RT-NTO. Tady je podrobný postup jaky? Děkuji
Ja bych jen doplnil, ze at je to jakykoliv router, tak lze jeho nastaveni prekonfigurovat, takze nemusi uz ani standartni hodnoty platit a nejjistejsi cestou, jak si overit, na jakou IP adresu routeru pristupovat je pouzit prikaz IPCONFIG.
Kliknete na START -> spustit -> napište "cmd" -> enter -> vyskočí nové okno do kterého rovnou začněte psát příkaz "ipconfig" -> enter -> vyjede par radku informaci, kde hledejte vyplněnou položku - DEFAULT GATEWAY, pripadne VYCHOZI BRANA . A ty 4 čísla oddělená tečkou je IP adresa vašeho routeru, kterou musíte vepsat do adresního řádku prohlížeče (IE, Mozilla, Opera, Chrome ...) . Vymažte celý řádek vč http:// a napište pouze onu IP adresu a potvrdte enterem. Musi najet webove stranky onoho zarizeni, kde prihlasovaci udaje jsou, jak uz tu psali i ostatni "admin"s heslem "admin"
Nejlepsi by bylo dopsat sem typove oznaceni toho zarizeni a nekdo z nas Vam jiste poradi konkretneji. Pripadne sem vlozime obrazky co kde jak nastavit.
doplněno 18.01.13 12:05:Jinak pro N10 je cesky navod zde: luxus.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.