Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Format samotného disku hdd

Od: kubinec® odpovědí: 17 změna:

prosím o radu, mám hdd z nefunkčního pc, ale jsou tam nějaké data (OS WXP a nějaké fotky, dokumenty), kterých se chci zbavit (chci disk prostě "vyčistit") a pak hdd prodat

lze to vůbec nějak udělat?

děkuji

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Normálně ho připoj k nějakýmu kompu a zformátuj, žádný problém.

hodnocení

no počkej, ale když tam vložím instal CD s OS, tak mi to přece bude hned instalovat nový systém,a to já nechci já potřebuji ten hdd mít prázdný, jak to udělat aby se to jen "vyčistilo"?

děkuji

Nevkládej tam žádnej disk. Disk není systémovej a tak půjde normálně zformátovat za běhu woken.

hodnocení

zkusím, ale myslím si,že kdysi jsem to chtěl takhkle udělat,ale zformátovat šel pouze disk D,ale disk C - NE

Tak za běhu samozřejmě wokna samy sebe nezformátujou. Ale ty jsi psal, že se jedná o disk ze starýho nefunkčního počítače. Když ho připojíš k jinýmu funkčnímu kompu tak pujde normálně zformátovat. Sám jsem to v týdnu dělal.

hodnocení

jasně,zkusím.

postup takhle? - takže pujčím si od známého comp, vytáhnu jeho hdd a připojím ten můj a přes Start , tento počítač , klinknu pravým na C a kliknu na formátovat?

píšu to dobře?

petapeta*

Když se přidá další disk, tak by se měl objevit jako D: Takže disk D zformátovat.

Format samotného disku hdd
hodnocení

ale já chci celý hdd i s OS Win XP zformátovat a prodat, mám tam nějaké data(fotky,dokumenty apod)

disk D, ten zformátovat jde, to ano ale ten "C" ten nevím jak vymazat veškeré data apod

prostě aby byl celý hdd(80g) nachystan k novému použití

prostě napojit jej na jiné PC, přihlásí se jako dva disky, ve správci disků je sloučit do jednoho a naformátovat. Pokud jde o napojení tak přimo uvnitř PC nebo přes USB adapter:

alza.cz/...

Nevytahuj jeho disk, ten tam nech a ten tvůj tam jen přidej, pak to pujde bez problémů zformátovat.

hodnocení

dobře, ale kdyby neměl volný slot pro připojení toho mého hdd, tak jinak to asi nepujde,že?

Musí mít volný slot a když ne, tak jej napojit misto jiného disku kde nemá operačnísystém, jinak přes USB adaptér...

hodnocení

zkusím , jdu shanět PC od zmámých

dzordz*

Taky by bylo možné stávající disk vyndat, místo něj zapojit disk pro formátování a nabootovat operační systém z livecd. Pak si s tím můžete dělat v podstatě cokoli.

harper*

ve windows nemůžeš formátovat systémový disk.Nejlepší je formátovat přes live CD nebo instlační disk windows.

doplněno 27.11.11 17:45:

rychlé,šetrné,a chkdisk ti najde vadné sektory

petapeta*
hodnocení

0x
Vezmu disk z nefunkčního PC včetně kabelu. Otevřu funkční počítač a do něj připojím ten disk jako další disk. Při startu počítače v BIOSu zkontroluji, aby se zavedl operační systém z disku toho funkčního počítače. Po načtení OS se v počítači objeví další disk a to by měl být ten disk z toho nefunkčního počítače. Měly by být na něm vidět nahrané soubory, které chci smazat. A tento disk by měl jít v pohodě zformátovat. Měl by být označen dalším volným písmenem po C:, tj. D:nebo E:,F:.. atd.
hodnocení

tak PC jsem si pujčil a připojil jsem ten můj hdd
C se systémem jsem zformátoval
D taky formátuji
můžu ty dva disky(sice prázdné) co mám na tom mém hdd odstranit? prostě aby byl ten hdd úplně prázdný a mohl ho pak někomu prodat?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]