Nejste přihlášen/a.
prosím o radu, mám hdd z nefunkčního pc, ale jsou tam nějaké data (OS WXP a nějaké fotky, dokumenty), kterých se chci zbavit (chci disk prostě "vyčistit") a pak hdd prodat
lze to vůbec nějak udělat?
děkuji
no počkej, ale když tam vložím instal CD s OS, tak mi to přece bude hned instalovat nový systém,a to já nechci já potřebuji ten hdd mít prázdný, jak to udělat aby se to jen "vyčistilo"?
děkuji
zkusím, ale myslím si,že kdysi jsem to chtěl takhkle udělat,ale zformátovat šel pouze disk D,ale disk C - NE
Tak za běhu samozřejmě wokna samy sebe nezformátujou. Ale ty jsi psal, že se jedná o disk ze starýho nefunkčního počítače. Když ho připojíš k jinýmu funkčnímu kompu tak pujde normálně zformátovat. Sám jsem to v týdnu dělal.
jasně,zkusím.
postup takhle? - takže pujčím si od známého comp, vytáhnu jeho hdd a připojím ten můj a přes Start , tento počítač , klinknu pravým na C a kliknu na formátovat?
píšu to dobře?
ale já chci celý hdd i s OS Win XP zformátovat a prodat, mám tam nějaké data(fotky,dokumenty apod)
disk D, ten zformátovat jde, to ano ale ten "C" ten nevím jak vymazat veškeré data apod
prostě aby byl celý hdd(80g) nachystan k novému použití
prostě napojit jej na jiné PC, přihlásí se jako dva disky, ve správci disků je sloučit do jednoho a naformátovat. Pokud jde o napojení tak přimo uvnitř PC nebo přes USB adapter:
Musí mít volný slot a když ne, tak jej napojit misto jiného disku kde nemá operačnísystém, jinak přes USB adaptér...
Taky by bylo možné stávající disk vyndat, místo něj zapojit disk pro formátování a nabootovat operační systém z livecd. Pak si s tím můžete dělat v podstatě cokoli.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.