Nejste přihlášen/a.
zdravím koupil sem si telefon nexus s a chtěl sem mít wifinu po baraku,tak sem si koupil routr zyxel nbg-416n.pripojení wifi od místního poskytovatele.chtěl sem routr připojit kabelem s pc a zaroven aby routr vysílal wifi signal...bohužel internet si jde na pc občas...(před routrem v pohodě)a wifi v mobilu někdy a po čase spadne a ikonka na telefonu místo aby byla zelena tak zběla ale signal wifi ma,akorad nejde nic stahovat...nevím jak nastavit sítoví adapter(sítovou kartu) kam připojit kabel z pc do routru lan nebo wan(ten mi příjde že nereaguje)a jak poznam jestli wifi vysíla nebo jestli je problem v telefonu,nemam routr nastavit jako ap?diskuzí je tu mnoho ale na nic jsem neprisel...mam problem se spojit i s routrem přes 198.162.1.1(skočí obrazovka s vyplněným heslem a když ji odkliknu tak se nic nedeje)potřebuji aby routr vysílal i při vypnutem pc...nevím co znamenají kontrolky na routru...jsem uplna lama...přikladam fotky zapojení...
doplněno 25.11.11 02:21:nevím na co jsou ty dva resety?
1) Kabel od operatora pichnout do WAN, kabel vedouci do PC pichnout do LAN.
2) Sitovou kartu v PC nastavit na DHCP.
Pokud je vse nastaveno dobre, mel by sitovy adapter nacist IP adresu z routeru.
Vyzkouset prikazem ipconfig (Start -> Spustit -> napsat cmd (enter) -> spusti se prikazovy radek, kde napsat prikaz ipconfig /all a zkontrolovat nastaveni. Dulezite je, zda mame vyplnenou adresu IP, masku a branu u adapteru pro mistni sit.
3) Do prohlizece napsat IP adresu naseho routeru (neboli vychozi branu, kterou jsme si opsali v ipconfig)
PS: pokud se neda prihlasit, vymazat cache prohlizece (napr pres ccleaner) pripadne zkontrolovat nastaveni osobniho firewallu. Pokud mate nejaky vetsi bezpecnostni balik, ktery v sobe zahrnuje i antispam, antispyware, firewall a ISP, tak je mozne, ze je spatne nastaven. Jelikoz je fw i na routeru a na internetu prozatim stejne nejsme, doporucuji na vyzkouseni vypnout jak fw, tak bezpecnostni ochranu.(JEN PO DOBU NEZBYTNE NUTNOU NA NAKONFIGUROVANI ROUTERU! )
4) Router nastavit v sekci WAN tak, jak byl nastaven sitovy adapter v PC, neboli nastavit tam takove IP , DNS, masku, kterou jsme dostali od poskytovatele.
Hodne stesti.
doplněno 25.11.11 15:57:A padajici internet muze mit spojitost i se spatnym routerem - ikdyz je novy, muze mit nahrany poruchovy firmware. Prihlasit se na stranky zyxel a stahnout si novy pro svuj model. Pote pomoci kabelu a weboveho rozhrani routeru nahrat novy.
Pokud by vypadavala pouze wifi, na vine bude s nejvetsi pravdepodobnosti kolidujici wifi kanal. Zvolit jiny "channel" v nastaveni wifi v routeru.
nasel sem firmware zyxel.cz/... ale po rozbalení tam je koncovka bin a nevím co dal,jak provest přeinstalovaní?
Ted je potreba propojit PC ci NTB s routerem naprimo kabelem do zdirky LAN.
PC i NTB musi byt ze stejne subsite, neboli bud nastavte na zarizeni nacitani IP adres z DHCP (neboli z routeru) a nebo musite vyplnit rucni konfiguraci tak, aby souhlasila s tim, co je nastavene v routeru. Samozrejme, ze je rychlejsi varianta 1. TO uz stejne tak budete mit nastaveno, kdyz rikate, ze vam to webove rozhrani najizdi. To, ze Vas to tam nechce pustit muze byt tim, ze si treba internetovy prohlizec pamatuje jine heslo, nebo Vam v tom brani firewall jak jsem psal. Zkuste notebook i PC. Pokud maji (jakoze si myslim, ze ano) nastaveno DHCP tak byste se mel dostat do ovladani obema. Pokud jste s nastavenim nic nedelal, tak tovarni nastaveni je vetsinou login admin a heslo prazdne, nebo admin/admin nebo admin/123456 ... zkouset. No a v te administraci najdete neco ve smyslu "system" "firmware" "update" ci tak neco. Bude to mezi poslednima moznostma pro nastaveni. Tam uvidite i tlacitko na nacteni onoho BIN souboru z vaseho disku ... on si jej natahne, par vterin bude nahravat, zresetuje router a muzete frcet rovnou dal.
díky za radu,ted mi jde najednou internet v pc i v mobilu wifina(max spokojennost),jak je to možný...když mam kabel od poskytovatele na lan1,místo na wan(jako na fotce routru)?když ho dam do wan tak nejde nic... včera mi to takhle jelo večer v poho,ikdyž sem vypnul pc tak wifi na mobilu šlapala...ale když sem rano zapnul pc tak nešla wifi na mobilu...a pak se vtom zase hrabu a ted to najednou jde,už mi z toho hrabe...moc dík za pomoc
Cetl jsem Vas zapis nekolikrat, ale pro jistotu se zeptam jinak. Potrebujete tedy jeste s necim pomoci? protoze nejdriv jste podekoval, ze uz vse funguje ... pak ze neco nefugnuje ... a na konci zase, ze jste se v necem pohrabal a zase vsechno jde, tak ted nevim
Udelal jste ten upgrade firmware? Vetsinou je nutne router nastavit pote znova. Novy firmware muze nastavit vychozi hodnoty, jako i vypnout wifi .. navic WAN rozhrani je take nutne nastavit dle operatora. Na strane LAN uz mate svou vnitrni sit, kterou si muzete takez nastavit, ale tam je vetsinou zapnute jen DHCP
Tak není správně nastaveno rozhrani WAN.Jakého máte operátora? Měl by Vám sdělit potřebné údaje.
Nyní vše funguje, ale nepoužíváte zařízení jako router, ale jako switch
A vypnutí zapnutí mobilu by nemělo mít vliv na funkčnost wifi routeru a jeho wifi sítě. To zase máte nejspíš něco s mobilem bych řekl. Nemáte notebook, nebo wifi usb adapter k PC, aby jste odzkoušel funkčnost wifi routeru nebo spíše wifi sítě?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.