Nejste přihlášen/a.
Ahoj, rad bych si konecne preinstaloval PC, ale nemohu prijit, jak na to... Mam originalni CD win XP na 4 cd, vlozim do mechaniky cd1, v boot menu v biosu mam nastavene bootovani 1. Cd. 2. pevny disk... cd se nabootuje, ukaze se mi menu, win xp win xp instalace, vyberu win xp instalace a objevi se, ze chybi hal.dll at ho naistaluju, ale nevim, jak mysle jsem, ze to pujde dohrat nejak z cd... jak muzu naformatovat disk? nemam disketovku, pro systemovou disketu a pres flasku to nevim, v boot menu neni bootovat pres flash..
Kdes ty originální Win Xp na čtyřech CD koupil? Já, že se to vlezlo na jedno CD. Disk naformátuješ při instalaci woken.
Kamarád mi je donesl z práce, ted jsem na ne koukal detailneji. jsou ve vice jazycich, takze je to jenom na jednom, ale to cd ma 338 mb, coz se mi zda nejak malo... pri instalaci woken? co to je? a jak to naistaluju?
No, nejlepší bude, když si napřed něco o instalaci přečteš. Tady máš návod i s obrázkama abys viděl jak to vypadá a co kdy dělat.
doplněno 23.11.11 18:28:Jé, já nějak nevložil ten odkaz
Tohle se mi vůbec nezdá. Máte-li originální licenční klíč /který by správně měl být nalepený na bedně/, tak si zde stáhněte otisky instalačních CD.
Windows XP Home: uloz.to/...
Windows XP Professional: uloz.to/... - poté si stáhněte i Service pack 3 ( go.microsoft.com/...)
Tyto ISO soubory se vypalují jako obraz /otisk/ disku třeba v Ashampoo Burning Studiu, Neru, UltraISu,...
Disk se formátuje při instalaci Windows - doporučuji vytvořit 2 nebo nejlíp 3 oddíly - první C: pro systém, druhý D: třeba pro dokumenty a třetí E: třeba pro programy a hry. Pro systém postačí 20 GB.
Nezapomeňte po dokončení instalace, bude-li třeba, nainstalovat ovladače pro jednotlivé komponenty (zvuková karta, tiskárna, .../ a nainstalovat ochranu počítače - antivirový a antispyware program, též doporučuji i firewall /ve Windowsech není nejlepší - kdyžtak nastavit Nepovolovat výjímky v nastavení/.
A určitě nezapomeňte doinstalovat všechny dosud vydané aktualizace pomocí služby Windows Update /start-Programy-Win. Update/ + Internet Explorer 8 /není to jen prohlížeč, ale jsou na něm závislé stovky programů a aktualizace je ideální/.
doplněno 23.11.11 18:22:A pokud nemáte originální licenční klíč k Windows, zkuste Linux, více na proc.linux.cz/... a proc.linux.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.