Nejste přihlášen/a.
Tak jsem ted udelal vse od zacatku od nuly podle tech stranek, podle kterych jste to chtela delat sama a automaticky upload se opravdu nedari, takze jsem to udelal vse rucne jen za pouziti jejich upravene instalace a me to funguje, takze zde navod:
1) zaregistrovat se na webzdarma. Po prihlaseni na jejich strankach zapnout v administraci mysql a pripadne upravit info o databazi (db)
2) stahnout si jejich upraveny balicek (moznost 2). Rozbalit a nahrat (upload) na sve ftp registrovane u wz.cz
3) spustit instalaci z internet.prohlizece otevrenim adresy nase_domena.webzdarma.cz/... (pokud jste nahrala obsah adresare do jineho, musite dopsat samozrejme i ten adresar) a zde opravit udaje o db tim, co nam samo navrhlo webzdarma, nebo jsme si upravili sami.
4) ridit se zbytkem instalace ...
hotovo
Webzdarma holt používá 4.3.4, možná najít starší verzi shopu, která by si s tím vystačila - jenže ta verze zas může mít chyby nebo díry. Takže spíše změnit hosting.
1) a neděláte někde zase něco blbě? Mě to na webzdarma říkám šlo v pohodě.
2) to, co Vám to hlásí je, že nemáte nastaveny práva ... což mě vrací k bodu 1) , protože pokud stáhnete jejich upravený balík, tak tam jsou už práva na zápis nastavena.
Asi to nesouvisí s vaším problémem s právy, ale možná se tím předejde dalším chybám, z nápovědy ic.cz:
Aby byl soubor zpracován php5, musí mít koncovku soubor.php5.
Protože pod pojmem "mojedomena" jsem nepředpokládal, že to budete otrocky opisovat, ale že Vám dojde, že si tam máte doplnit tu VASI DOMENU, kterou jste si preci u www.webzdarma.cz zaregistrovala ... o svych strankach jste tu nenapsala vubec nic. Copak ja vim jak jste si je pojmenovala? Proto celou dobu pisi o pojmech "mojedomena.wz.cz" a "vasedomena.wz.cz" ... ale za to si VY musite dosadit spravne udaje ...
ok... no tak Vám děkuji za drahocenné rady a vidím, že to asi nemá cenu. Když člověk neví o co jde tak to se pak fakt blbě s něčím pracuje. Já to balím
A já už nevím jak jednodušeji to vysvětlit.
1) zaregistrovat se na jakemkoliv hostingu. Vy uz jste se zaregistrovala na webzdarma, cili to, co mate pred .CZ je VASE DOMENA ... jestli jste si zvolila borec.cz nebo wz.cz nebo kvalitne.cz to ja nemuzu vedet. Nenapsala jste to tu. Ale NAPRIKLAD! NAPRIKLAD! (pisu radeji dvakrat, abyste to zase neopisovala) jste si zaregistrovala domenu exalto a domenu druheho radu jste si zvolila unas.cz ... tak pod pojmem "vase domena"jsem tech x dnu myslel domenu EXALTO.UNAS.CZ
2) prihlasit se k administraci na www.webzdarma.cz svym uzivatelskym jmenem a heslem a povolit si MYSQL
3) ze stránek navody.c4.cz/... si stáhnout balíček ""
4) ten rozbalit a nahrat ho pres souboroveho managera nebo pres webove rozhrani na SVE FTP, cimz se mysli v našem POKUSNEM PRIPADU ... ftp://EXALTO.UNAS.CZ ... OPET VY MUSITE VEDET JAK SE NAZYVAJI VASE STRANKY
5) a az to tam bude nakopirovane, tak pokud jste nahrala jen obsah adresare, tak najedete na adresu (OPET JEN MODELOVY PRIKLAD, VY MUSITE NAPSAT SVE UDAJE) ... exalto.unas.cz/...
Pokud jste instalaci nahrala s adresarem prestashop, musite upravit adresu na exalto.unas.cz/...prestashop/install/
6) řídit se zbytkem instalace ...
ale to všechno proběhlo, i instalace začala, jenže jsem Vám poslala obrázek s tím, že byla chyba v určitých bodech a ty body jsem vám zkopírovala v obrázku.
A na to jsem napsal, že se jedná o nenastavená práva. Máte to tam i napsané nad tema krizkama : "write permissions" - neboli prava na zapis.
Zkusil jsem dnes stáhnout znova balík, nahrát na ic.cz a musel jsem práva opravit taky. Nevim, pres co jste nahravala data na ftp server, ale pokud napr. total commanderem, tak tim se nastavuji prava jednoduse pres hlavni nabidku Soubor -> zmena atributu
Postupne nastavit prava na zapis u vsech adresaru, ktere Vám hází onu chybu
Tak to byl teda výkon, který by se měl ocenit! Tak Vám teda moc děkuji, že jste to se mnou tak dlouho vydržel(i)... V životě jsem nic takového nedělala ani neviděla a věcí co jsem si k tomu musela pročíst jsem nepřečetla za celý život, abych to dala dohromady. Takže se mi to konečně podařilo nainstalovat. Moc děkuji za rady!
No jooo, pane yakube! Jenze za nás jeste
PC ve skole jeste nemeli, takze já jsem spís takový samouk, takze se mnou mejte trpelivost
. Jeste jsme neskoncili
! Jinak hláska z pelisku je super! Jak bych Vás slysela ...
A jak jej instalujete? Uploadnula jste to na server, kde Vam bezi webserver? Bezi Vam tam MySQL a PHP?
Tak děláte něco špatně. Odkud jste stáhla instalaci?
Teď jsem to sám na webzdarma zkusil.
Po stáhnutí archivu jsem jej rozbalil, uploadnul na ftp webzdarma, najel na adresu mojedomena.wz.cz/... a vse ok.
Dělala jsem to podle návodu na této stránce:
ale už jsem nezvládla toto:
Příprava na instalaci
Vytvoření databáze
Přihlašte se do administračního s/..., v sekci MySQL databáze vyplňte formulář pro vytvoření nové databáze - nastavte porovnáváníutf8_general_ci, pojmenujte databázi (např. db-domena, v našem případě presta-demo2), doplňte heslo a klikněte na "Vytvořit".
Je možné že chyba je v tomto
doplněno 22.11.11 19:27:
Způsob instalace:
automatický upload balíčku
Tak když je to hned první bod potřebný k instalaci, tak hádejte ...
doplněno 22.11.11 19:29:prihlaste se na www.webzdarma.cz svym uzivatelskym uctem a heslem , pote kliknete na nastaveni... to je vase administrace... tam uvidite i nastaveni PHP a MYSQL na ktere jsem se ptal prvne, jestli je mate na tom serveru zapnute... dal pokracujte podle navodu z te sve stranky.
Provedl bych Vas krok po kroku, ale musim ted odejit.
Zkuste forum.prestashopcesky.cz/... tam je primo sekce Instalace. Bud tam rovnou najdete krok po kroku, nebo vam tam urcite presne poradi.
Problem bych videl, ze pouzivate pro instalaci dalsi nejakou prapodivnou samoinstalaci od serveru C4. Já si stáhl sám ze stranek prestashopcesky.cz/... instalaci (neboli zip archiv) ten jsem rozbalil, uploadoval na ftp webzdarma, kde jsem zapl php a mysql, vytvoril databazi a pote najel na tu stranku install a nabehla instalace ... nevim no. Jak rikam, poradil bych step by step, ale musim letet. Pokud to nespecha, odpovim zitra.
Ok, zatím mooc díky! Já to vyzkouším a kdyby to nešlo, tak se zase ozvu.
Takže jsem hledala a hledala a jediné, na co jsem teda přišla, tak že mám vytvořit tu databázi . Po přihlášení na MySQL mi nejde vytvořit nová databáze, viz přiložený obrázek
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.