Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu. Předem se omlouvám, jestli můj dotaz nebude dost srozumitelný, jsem totiž počítačový trotlík.
Mám v počítači dost fotek a jinačích věcí, které mi určitě dost zpomalují počítač.
Z tohoto důvodu jsem si pořídila Samsund S Portable 500GB. Jen nevím přesně jak ho správně využívat.
Připojím přes USB k PC a zkopíruju např. složky s fotkama atd... Tohle jsem udělala po zakoupení, ale nevymazala jsem zkopírované věci v PC. Postupem času jsem přidala další věci do zkopírovaných složek. Teď bych ráda vyčistila PC a přetáhla všechny potřebné věci do externího disku a PC je smázla. Prostě potřebuju uklidit, aby to konečně šlapaloí jak má. Ale nevím když označím složku s fotkama a dám zkopírovat, zkopírujou se mi jen ty co tam ještě nejsou, ¨nebo to zkopíruje všechny a budu tam mít některé 2x. Ptám se hlavně z důvodu místa na ex.disku a taky času kopírování.
Ptám se asi hloupě, ale budu vděčná za každou radu.
mělo by se tě to ptát na toto,tak podle toho si to ulož ak chceš
doplněno 22.11.11 17:36:snad se podaří,přeju hodně úspěchů
Neví, jak např. u MS-průzkumníka, ale programy typu TotalCommander, WinCommander apod. se v podobném případě zeptají stylem "přepsat, přepsat vše, přeskočit, přeskočit vše, přerušit". Po zvolení "přepsat vše" nebo "přeskočit vše" se na stejný typ otázky už dále neptají a rovnou konají, tzn. např. přepíšou všechny už existující soubory.
A co smazat vše z exteráče a šoupnout to tam rovnou z PC? Já mám externí 2,5 tera a fakt se tam toho dost vejde...
Nick stribrna má určitě pravdu ani sebechytřejší počítač za nás někdy neudělá,,poctivou ruční práci,,.Zkoušela jste ale třeba toto.. slunecnice.cz/...
a toto.. slunecnice.cz/...
Divila by jste se jak to zrychlí PCA zakázat zbytečnosti ve Spuštěné soubory po srartu udělá také své.
A ještě něco,na 500 GB disk se vejde hodně fotek...Hodně...
Pokud vám mohu radit, než se do "generálního úklidu"disku pustíte, nainstalujte si tento program: www.slunecnice.cz/...
Je to komfortní správce souborů, ztráta jistého času než se jej naučíte ovládat a používat se vám vráti hned při první takovéto akci jakou plánujete. Program je i v češtině a hned při instalaci se ptá zda se má česky nainstalovat.
Při kopírování a přenosech souborů se program vždy ptá zda soubory překopírovat, přepsat atd. Program je dost blbuvzdorný v tom dobrém smyslu, pár počítačově neznalých lidí jsem s ním naučil celkem snadno dělat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.