Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Externí disk - jak ukládat?

Od: helllen* odpovědí: 8 změna:

Prosím o radu. Předem se omlouvám, jestli můj dotaz nebude dost srozumitelný, jsem totiž počítačový trotlík.

Mám v počítači dost fotek a jinačích věcí, které mi určitě dost zpomalují počítač.

Z tohoto důvodu jsem si pořídila Samsund S Portable 500GB. Jen nevím přesně jak ho správně využívat.

Připojím přes USB k PC a zkopíruju např. složky s fotkama atd... Tohle jsem udělala po zakoupení, ale nevymazala jsem zkopírované věci v PC. Postupem času jsem přidala další věci do zkopírovaných složek. Teď bych ráda vyčistila PC a přetáhla všechny potřebné věci do externího disku a PC je smázla. Prostě potřebuju uklidit, aby to konečně šlapaloí jak má. Ale nevím když označím složku s fotkama a dám zkopírovat, zkopírujou se mi jen ty co tam ještě nejsou, ¨nebo to zkopíruje všechny a budu tam mít některé 2x. Ptám se hlavně z důvodu místa na ex.disku a taky času kopírování.

Ptám se asi hloupě, ale budu vděčná za každou radu.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

stribrnak*
hodnocení

0x

mělo by se tě to ptát na toto,tak podle toho si to ulož ak chceš

doplněno 22.11.11 17:36:

snad se podaří,přeju hodně úspěchů*hej*

Externí disk - jak ukládat?
helllen*
hodnocení

A to budu muset dělat u každé fotky (souboru)?*ee*

hm*

Neví, jak např. u MS-průzkumníka, ale programy typu TotalCommander, WinCommander apod. se v podobném případě zeptají stylem "přepsat, přepsat vše, přeskočit, přeskočit vše, přerušit". Po zvolení "přepsat vše" nebo "přeskočit vše" se na stejný typ otázky už dále neptají a rovnou konají, tzn. např. přepíšou všechny už existující soubory.

stribrnak*

myslím,že jinak to nepůjde

A co smazat vše z exteráče a šoupnout to tam rovnou z PC? Já mám externí 2,5 tera a fakt se tam toho dost vejde...

acid*

Pokud je jich tam vice stejnych tak dole v tabulce se da zaskrtnou ze to ma provest ze vsema souborama najednou

ahasver4*
hodnocení

0x

Nick stribrna má určitě pravdu ani sebechytřejší počítač za nás někdy neudělá,,poctivou ruční práci,,.:)Zkoušela jste ale třeba toto.. slunecnice.cz/...

a toto.. slunecnice.cz/...

Divila by jste se jak to zrychlí PCA zakázat zbytečnosti ve Spuštěné soubory po srartu udělá také své.

A ještě něco,na 500 GB disk se vejde hodně fotek...Hodně...:)

moto*
hodnocení

0x

Pokud vám mohu radit, než se do "generálního úklidu"disku pustíte, nainstalujte si tento program: www.slunecnice.cz/...

Je to komfortní správce souborů, ztráta jistého času než se jej naučíte ovládat a používat se vám vráti hned při první takovéto akci jakou plánujete. Program je i v češtině a hned při instalaci se ptá zda se má česky nainstalovat.

Při kopírování a přenosech souborů se program vždy ptá zda soubory překopírovat, přepsat atd. Program je dost blbuvzdorný v tom dobrém smyslu, pár počítačově neznalých lidí jsem s ním naučil celkem snadno dělat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]