Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak přetáhnout adresy do nového PC

Od: bruno2® odpovědí: 11 změna:

Dnes dostanu nový počítač, ten stávající půjde do světa. Mám zřízené e-mailové účty u Atlasu a Seznamu s mnoha kontakty, (rovněž v Outlooku je řada adres), a v záložkách (Mozilla Firefox) mám uloženu spoustu stránek. Jelikož jsem v těchto věcech nepřílš zkušeným uživatelem, potřeboval bych poradit od místních odborníků, zda existuje jednoduchý způsob, např. přes flešku, jak tyto kontakty a odkazy přetáhnout na nový počítač. Děkuji.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Napiste svuj operacni system a nazvy programu, z kterych chcete zachovat data, at Vam tu zde muzeme presne napsat cesty a postupy jak zalohovat.

Pisete, ze mate zrizene mailove ucty u Atlas a Seznamu, coz jsou freemailove sluzby, cili obsah Vasich mailovych schranek je ulozen na jejich serverech v ramci Internetu (pokud nemate nastaveno jinak).

Jelikoz ale pisete i o programu Outlook, zrejme mate nastaveno, aby se Vam posta stahovala do pocitace. Potom je sance, ze je program nastaven tak, aby postu na serveru ATLAS a SEZNAM nenechaval! (chtelo by zkontrolovat - kdyz napisete verzi outlooku, navedu Vas) Potom by bylo nutne zazalohovat tzv. PST soubor, coz je soubor osobnich slozek programu Outlook, obsahujici jak kalendar, tak kontakty, poznamky, postu ... zkratka "vas outlook".

Co se zalohy firefoxu tyce, nejjednodussi cestou by mohlo byt nastaveni si synchronizace v Mozille -> Nástroje -> sycnrhonizace. Tam si vytvorite ucet a muzete si na jakemkoliv pocitaci prihlasit, sesynchronizovat a razem budete mit stejny profil z mozilly na jakem koliv prohlizeci. Dalsi cestou je rucne presunout zalozky (opet potrebuji vedet verzi operacniho systemu) a nebo v neposledni rade pouzit nejaky program tretich stran ... zajiste tu nekdo svuj oblibeny poradi. Ja delam vetsinu veci rucne ...

kulikuli

ehm,není to třeba (třeba) návod jak někomu "vybílit" PC*smich*

Yakube, nechci bejt hnidopich ale i když ste mi už s kompem taky několikrát pomohl tak pro neználka jako já vaše ,,Napište názvy programu, z kterých chcete zachovat data" asi nebude to pravý ořechový. Já totiž nemám někdy ani ponětí v jakým programu některý soubory jsou.

Chápu :) naštěstí uživatel (viz níže) je na tom lépe a ví co chce. Já abych mohl poradit "jak" zazálohovat, tak ovšem musím vědět "co" chce dotyčný zazálohovat :) Zjistit název programu, v kterém člověk pracuje by neměl být takový problém

hodnocení

Operační systém Microsoft Windows XP Home Edition verze 2002. Já ke své komunikaci nepoužívám Outlook, nýbrž přímo servery Atlas a Seznam; (už jsem pochopil, že nemusím nic přetahovat), pouze manželka používá Outlook Expres a její kontakty bychom radi přenesli na nový PC - lze zachovat i přečtené zprávy? V Mozilla - Nástroje se mi nezobrazuje Synchronizace, zajímalo by mě tedy, jak přesunout záložky ručně. Veškeré uložené dokumenty hodlám vypálit na CD a pak uložit na novém PC. K většině používaným programům mám instalační CD, tam by neměl být problém. Zatím děkuji.

Bezva: takže freemaily necháváme být - vybíráte si poštu tedy přes webové rozhraní ...

Outlook Express pracuje s jinými datovými soubory než Outlook (Microsoft Outlook je součástí kancelářského balíku Microsoft Office zatímco Outlook Express je součástí Windows - umí toho mnohem méně)

Je opet nekolik moznosti :

1) Primo z Outlooku -> Spustit aplikaci a vybrat z hlavni nabidky Soubor -> Exportovat . Zde si postupne vyexportujete jak adresar, tak i zpravy. Stejnym zpusobem je potom muzete naimportovat pres Soubor -> Import

2) Rucne - ma oblibena :) :

Proklikat se do uloziste datovych souboru Outlook Expressu -> C:Documents and Settings{uživatelský profil}Local SettingsData aplikacíIdentities{číselný řetězec}MicrosoftOutlook Express a zde zazalohovat VSECHNY soubory. Podle nazvu souboru muzete videt, ze je to dorucena, odeslana, smazana posta a dale vsechny vytvorene adresare.

Adresar je umisten na C:Documents and Settings{uživatelský profil}Data aplikacíMicrosoftAddress Book

Na novem PC vytvorit v Outlooku novy profil, vypnout outlook a proklikat opet adresarovou strukturou na novy profil a prepsat nasimi zazalohovanymi soubory.

3) existuje program na zalohu outlook expressu - nevyuzivam - snad poradi jiní

Tak a mozilla ma zalozky ulozeny zde :

C:Documents and Settings{uživatelský profil}Data aplikacíFirefoxProfilesřetězec.defaultookmarkbackups

ps: pro zobrazeni skrytych a systemovych slozek je nutne si toto nastaveni povolit. Jinak slozky neuvidite.

Otevirt si jakykoliv adresar -> z hlavní nabídky vybrat Nástroje -> Možnosti složky -> záložka Zobrazení -> skrýt chráněné soubory systému a zobrazovat skryté soubory a složky.

Hodně štěstí

doplněno 22.11.11 11:30:

ps: pokud se Vám v mozille neukazuje synchronizace, tak máte starou verzi prohlížeče. Aktualizujte - ikdyž ted uz je to asi jedno :))

doplněno 22.11.11 11:34:

pss: ikdyz k vetsine programu pisete, ze mate instalacni CD, tak nez zlikvidujete PC, tak v onech programech zkuste najit podporu import/ exportu nebo aspon si z nich ulozit data... na CD budou jen instalace, nikoliv data, ktera jste v nich dosud vytvoril.

hodnocení

0x

Jde vše stáhnout na externí harddick, nebo větší flashku. Emailové účty přetahovat nemusíte *smich*

ahasver4*
hodnocení

0x

Existuje nástroj Migrace profilu uživatele,který můžete použít.Přenesete si tak přesně co potřebujete.

doplněno 22.11.11 09:18:

Obrázek:)

doplněno 22.11.11 09:30:

Toto je z widlí 7 ale něco podobného je i v XP a Vistě.

Jak přetáhnout adresy do nového PC

párkrát jsem použil. Je to "blbuvzdorné", což má plus, ale pokud zmigruje cely profil, prenese se mu veskere nastaveni profilu a tak pokud inovuje PC z duvodu napr. zpomaleneho PC, mohl by byt po migraci nemile prekvapen, ze je i novy profil v novem pc opet pomale. Jake mate zkusenosti ostatni?

A pokud zvolim moznosti migrace, ze si zmigruji jen data, tak je pro me 100x rychlejsi to udelat rucne a z profilu si zazalohovat dokumenty, plochu, oblibene polozky a sem tam nejaka data z local settings ci data aplikaci.

ahasver4*

:)yakub,souhlasím,taky si raději vše dělám růčo,uvedl jsem to jen jako možnost...Ale i ta,,blbuvzdornost,,je někdy k užitku.:)

doplněno 22.11.11 10:42:

Ovšem,pokud otázka nebyla určena mě,omlouvám se za reakci.

byla vsem, kteri zde radime :) nebudu jmenovat, abych na nekoho nezapomnel, ale tak kazdy tu zhruba vi, kdo se v cem jak pohybujem ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]