Nejste přihlášen/a.
Dobrý den..
Tak jsem si do svojí karty ASROCK N68-s nainstaloval procesor AMD PHENOM X2 960 Black Edition ( alza.cz/... Bohužel PC se nenastartoval.. Větráky běží, ale klávesnice nebliká a monitor se nerozsvítí... vložil jsem zpět starý AMD Athlon X2 240 a vše běhá tak jak má... Ten novy Phenom je čistý, zezhora namazaný pastou, nezohýbaný... zde je seznam podporovaných CPU v me desce.. napadlo mě že ho nepodporoval muj bios, ale nevím kde najít jaká je to Revize, a jakou verzi BIOSU mám. Resetovat BIOS přez jumpery jsem zkoušel... vypojím proud, přesunu jumper, zasunu kabel, zmačknu tlačítko, nic se neděje, vypnu pc, vysunu kabel, přesunu jumper, pc se sám spustí.. bohužel beze změn... K baterii se hodnětěžko dostanu, proto jsem ji nezkoušel vyndavat...
Vytažení baterie přesunutí jumperu na základní desce. Já bych zkusil aktualizovat BIOS, ale to bych nechal na někom zkušenějším, protože to je riskantní operace pro laika.
doplněno 21.11.11 16:59:Mezi vytažením baterie a přesunutím jumperu měla být vlnovka (=odpovídá)... nevím, proč se to nezobrazilo.
chová se to stejně, jako když v tom není zapojená biosová baterie... není možné že se jen "rozbila" baterie?
Ahoj revizi bych neřešil ale verzi biosu potřebuješ posledni P2.10 a tu zjistíš jen pokud se dostaneš do biosu ten flash zas taková věda není. Psal jsi že se PC rozjede to je co ..do biosu se dostaneš. Odpoj vše co nepotřebuješ HDD-DVD apod . nech cpu-ram-a skontroluj jestli maš jumper spravně.. na reset biosu. Jen me trochu matlo ja jsi to delal.Odpojim PC od sítě-přehodím jumper na reset počkam 15s vrátím zpět.A zkusí spustit ...nech tam jen jednu ram-ku (pokud máš dvě). to vše bych zkoušel se starým CPU...
Díky za odpověd.. ale já ted musím vyřešit co je špatně, nejspíš jsem si odpálil základní desku.. JUMPER je správně, baterka vložená.. strčím kabel do PC arozjedou se větráčky, už to nereaguje na mačkání tlaříčítka takže to ani nejde vypnout... znamená to že je odpálená základní deska?
Tak jsem si trošku oddychl.. PC naběhl s Athlonem.. ted k tomu Flash BIOSU.. ( asrock.com/... tady je seznam.. zjistil jsem že mám verzi 1.40 ... chtěl bych udělat flash na 2.10, dokážete mi někdo poradit? Přez Instant flash to nejde, a musím flashovat nejprve z 1.4 na 1.5 pak na 1.6. Nebo mužu rovnou naráz?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.