Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak naistalovat do win 7 home xpčka?

Od: jimmyfloyd* odpovědí: 11 změna:

no mám windows 7 home premium 64bit. (důvod 8gb ramek)

a chtěl bych si nainstalovat windows xp 32bit na spuštění dvou programů které na 64bitech nejedou, etka 7.3 a vag-com 3.04

. disk mám rozdělen na 3 části C - windows 7 D - na xpčka a E - na data

v biosu nastavím bootování z DVD-rom uložim potvrdim, začnou se schromažďovat data a najednou se rozsvítí modrá obrazovka s chybou

dočetl jsem se v biosu přenastavit z AHCI na IDE . A nebo AHCI disabled .. jenomže mě to nabídne jenom conventible nebo něco podobného,

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dubs*
hodnocení

1x

Tak ten program rozjeď s kompatibilitou pro XPčka ne?

jimmyfloyd*
hodnocení

píšu že mám 7 home premium takže asi to nepůjde když xp mode podporují profesional,ulimate,enterprise ale home NE!

bena*

Ve WIndows 7 Home je možnost spustit programy v režimu kompatibility Windows Vista, XP, 2000 a starší.

To, co Vy máte na mysli, je XP Mode.

Navrhuju teda zkusit ten Režim kompatibility - nastavení se tak, že se klikne na program pravým myšítkem, zvolí se Vlastnosti a na záložce Kompatibilita se vybere takový operančí systém, který je vyžadován nebo takový který chcete.

jimmyfloyd*
hodnocení

to nic neřeší nejde to .. není kompatibilní to napíše to jsem zkoušel už asi 8krát

bena*

Tak si stáhněte a nainstalujte Microsoft Virtual PC 2007, vemte si instalční disk Windows XP a nainstalujte si WIndows XP na virtuální počítač - to zanmená že ve WIndows 7 budete mít v okně puštění WIndows XP. Je to de facto XP Mode, ale musíte vlastnit originální WIndows XP.

jimmyfloyd*
hodnocení

to měl kámošna vistách kvůli autocadu a nedělalo to dobrotu

tom11
hodnocení

0x

ůplně jednoduché, jsem také neznalý ale zvládl jsem to na podruhé - stahnout ze slunečnice program virtual box v češtině a nainstalovat do něj xp 32bit . Mám taky win 7 64 bit a nešlel mi třeba starý dobrý licitovaný mariáš, šachy a podobně.Bylo to vyřešeno během čtvrt hodinky, k mé naprosté spokojenosti.zdravímj a dejte vědět jak to dopadlo.

tom11
hodnocení

0x

Ještě pro upřesnění,- program se jmenuje Oracle VM VirtualBox , a nainstalovat XP trvalo asi půl hodinky takže jako správnej rybář jsem trochu kecal v hořejší odpovědi.

Zdravím.

tom11
hodnocení

0x

Ježíši teď jsem dočetl původní dotaz do konce, tak jak mi bylo porazeno a provedl jsem to , nikde se nic nemění v biosu apod. Fakt jednoduché.

vigel
hodnocení

0x

Reseni je jednouduche s malou investici!

Koupit / sehnat novy disk , vlozit do pc / notebooku a jednoduse naistalovat win xp.

Jelikoz jsem take potreboval winxp pro diagnostiku v aute a tu neporebuji kazdy den. Bylo toto idealni reseni.

jimmyfloyd*
hodnocení

už jsem to tak vyřešil xp mě tam nešli tak jsem zkusil visty měl jsem je doma, a funguje to .

a reakce na ty virtuálky , už jsem s tím měl hodně problémů kdysi s vista/xp kvůli archicadu... dělalo to bordel, a kloudně to nešlo nikdy!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]