Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nastavení práv v linuxu - Debian 5

Od: marek119977* odpovědí: 3 změna:

Ahoj. Mám problém s nastavením práv přístupu k souborům v Debian 5. Povedlo se mi nasdílet určité složky s jiným pc, ale je to zatím na nic, protože z toho druhého pc soubory sice vidím, ale nemohu je upravovat, mazat, přidávat.. A nejdou mi změnit práve přístupu k souborům, pouze složkám (ačkoliv jsem owner složky). Vždy dám "apply settings" a nastavení "read and write" zmizí, a já se tak stále mohu pouze kochat názvy souborů :)

Ví někdo jak na to? Předem díky ;)

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Nevim, jak v debianu, ale ubuntu ma balicky z debianu, tak snad nejak takhle, samozrejme pres shell, konzoli, nebo jak se to jmenuje v debianu? (ovsem pozor, nekdy puvodni majitel musi povolit upravu souboru):
sudo chmod 777 /adresa/cesta/slozka/*.*

klauke*
hodnocení

0x

Přes co se ti povedlo nasdílet složku? SAMBA FTP

Pokud přes Sambu koukni do /etc/samba/smb.conf a dej sem jak máš tu složku nastavenou.

marek119977*
hodnocení

Složka je nasdílená normálně přes domácí síť, tzn že se ze svého pc pomocí uživatelséko jména a hesla připojím k druhému a vidím složky které jsou označené jako "shared" ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]