Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké rozlišení tisku Laser

Od: zepe* odpovědí: 10 změna:

Zdravím chci si kopit černou laserovou multifunkci

tuto multifunkcni-zarizeni.heu/...

potřebuji vedet jestli to bude tisknout i cernobýle obrázky,grafy atd. a fotografie? kdyz to má rozlišení tisku jen 600 :(

nebo kolik je minimálně rozlišení aby obrazek byl slusny u laseru? popřípadě kterou tiskarna laserovou s multifunkci doporučíte do 5000,-

děkuji

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

No "černobýle" to určitě tisknout nebude. Ale černobíle určitě. A tady se nejedná o rozlišení 600 pixelů, ale DPI (dots per inch) v překladu teček na palec. 600 Je určitě dost si myslím.

zepe*
hodnocení

díky moc. a za tu chybu uz jsem si nafackoval :)

Ano, 600 DPI postačuje.

mowla*
hodnocení

2x

600 dpi je na "slušný"obrázek ažažaž...

:)

A zrovna Brother je značka, kterou mohu doporučit (i když tuto konkrétní tiskárnu neznám), podobně doporučuju OKI (např. multifunkcni-zarizeni.heu/... )...

hodnocení

2x

Pro normální pozorovací vzdálenost (vzdálenost čtení) je dostačující minimálně 300DPI a s rostoucí pozorovací vzdáleností může DPI ještě klesat, neboť se dostává mimo rozlišitelnost lidského oka, takže 600DPI je až, až.

silnice
hodnocení

0x

doporučuji nemultifunkční laserovou tiskárnu, ale jenom laserovou tiskárnu, 600 dpi bohatě stačí

Proč nemultifunkční? To bych rád věděl.

luke237
hodnocení

0x

Lidi uz ti tady napsali, ze 600dpi je vice nez dost. Pred 20 roky jsme slintali u vytisku z HP Laserjet III s rozlisenim 300dpi a vzajemne se ujistovali, ze to je opravdu z "lejzrovky", protoze to vypada jako kdyby to nekdo vytrhl z knizky. Bylo to pro nas k nerozeznani od profesionalni kvality.

Jen tak pro predstavu - pocitacovy monitor ma rozliseni zhruba 100dpi (ale v plne barve).

luke237:

foto v plném rozlišení monitoru bude krásné a v okamžiku kdy to vytiskneš na papír tak bude hnusné, na to se nesmí zapomenout. Nelze srovnávat zobrazení na monitoru a na papíře. Papír ukáže víc a 300DPI na papíru je opravdu minimum.

kangaroo*
hodnocení

0x

Já mám starou multifunkční Samsung SCX4300 USB, ale zapojenou do printserveru takže mohu tisknout po LAN a WAN odkudkoliv, spotřeba v pohotovosti do 7W (to se jen tak nevidí většinou prý mají okolo 20W) toner za 180,-Kč na 3000str. Mám ji skoro 5let a dokud neodejte tak si ji nechám. No neberte to. To byl tenkrát super kup, taky jsem jí vybíral mezi ostatními 1 celý víkend a následně za cca 2500,-Kč koupil s 1,5 roku v záruce co potřeboval barevnou laser tiskárnu :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]