Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Demontáž notebooku hp probook 4510s

Od: jiriczek* odpovědí: 8 změna:
Ahoj, Již nějakých 23 měsíců vlastním notebook hp probook 4510s a nastalo mi velmi problému, notebook se již velmi hoodně přehřívá (v klidu to již pod 50 stupňů nejde, grafika pod 60...) hru (hrával jsem mafii 2 atp...) ani uz nemohu zapnout... Čili z toho vyplývá, že ho potrebuji vysát, ale problém nastává v tom, že já potrebuji vyndat i touchpad (myš), protože potřebuji vyzkoušet, jestli funguje externi disk, protože windowsy ho nečtou na linux ho čte, jako 150 disku, tak ho zkusím zapojit do notebooku a zformátovat, dále bych dal do notebooku rad nejaky ssd disk, protože potrebuji rychly system, protože interní notebookovy HDD již nějak divne chrci, vrci piská atp, dále bych potreboval větší ram, nejvice jde 8gb, tak bych je tam narval... A posledni věc jestli do toho dam lepší procesor, ted je tam intel core 2 duo, to je snad vše Děkuji za připadne odpovědi!

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jiriczek*
hodnocení

Omlouvám se, že mi to iPhone takhle divne rozhodil... :( snad to pochopíte, kdyžtak přepisu znova no.. :)

jack*
hodnocení

0x

No tak to si dáš. Dělám to u nás ve vesnici a HPčka jsou nejhorší notebooky na rozebrání skrz prach v chladiči. Určitě i rovnou přepastova (to co dává na procesory výrobce je nehorázný hnus). S výměnou HDD nebude problém, stačí dodržet rozhraní (SATA). S CPU to bude problém. Většinou chladící blok na notebooku je udělán přímo na míru daného procesoru tudíž by se silnější procesor mohl více zahřívat než ten slabší. Navíc normílní procesory do notebooku se dají jen ztěží sehnat, i kdyby se to povedlo nastává problém jestli by ho zákaldní deska a BIOS notebooku přijal. bizsupport2.austin.hp.com/...- zde je servisní příručka. Doporučuji jet "po lajně". Vždycky si napat papírek např. RAM+ šroubky. Pojedete od začátku a vše co odmontujete si dáte zvlášť na papírek a dejte na zem. Vše rozebírejte pomocí manuálu. Jakmile se dostanete k chladícímu bloku pořádně ho vyfoukejte. Hlavně se pořádně uzemněte (statická elektřina) existují přímo na to náramky ale stačí se častěji dotýkat např. radiátoru. Poté jeďte od posledního kroku zase nazpět. Jen tentpo postup vám zaručí že budete vědět kam co patří. To je asi tak vše. Ale pokud máte notebook v záruce tak to nedělejte- vyčištění od prachu a přehřívání notebooku je registrováno jako závada- takže vám to i zdrama vyčistí

jiriczek*
hodnocení

Děkuji :), tak to asi grafickou kartu nevyměním tuplem že? :D jinak je v zaruce ještě 1 mesic, ale já notebook potrebuji každy den a ne byt 30 dni bez nej... :) a je pravda, že co se týče notebooky a hp, že dříve byly formou lega, ted formou Pentagonu :D

jack*

s tím legem máte naprostou pravde *smich*, ale notebooky od HP jsou jedny z nejkvalitnějších na světě, u MSI vám stačí sundat spodní kryt ale kvalitu mají pochybnou, nevím kde bydlíte ale když jim řeknete že např. máte firmu a notebook potřebujete denně tak vám to udělají do dvou dnů, nebo i dříve záleří na pobočce, doma to budete dělat tak 3-5 hodin záleží jak moc je člověk šikovný, s tou grafickou kartou to také asi bude problém- stejný problém jako u procesrou, a když už chcete vše měnit- nebylo by lepší si rovnou nový notebook koupit? Vyšlo by vás to levněji než upgrade notebooku., jestli to chcete dělat opravdu rychle- stačí se dostat k chladícímu bloku a pořádně ho vyfoukat stlačeným vzduchem- dá se koupit v každé prodejně s PC a elektronikou +- za 100 a stačí vám to tak na 2X, kompresor bych nedoporučoval- v hadicích se kondenzuje vlhkost a ta kdyby kápla na základná desku a notebook by jste poté zapl tak by to mělo fatální následky, to je asi tak vše ;)

dolejspetr

Zdravím, řešil jsem stejný problém v záruční době .. a jak píšete, že se přehřívání notebooku registruje jako závada .. tak musím nesouhlasit .. mě to v autorizovaném servisu HP jako záruční opravu nevzali a platil jsem 800 za vyčištění od prachu .. příště si koupím DELL .. tam problémy s reklamací nejsou nikdy.

jiriczek*
hodnocení

No zkusím to doma, kdyžtak slozim a dam jim to tam... :D jinak je o od tsbohemie a jsem z Liberce :) a ještě jakej ten ssd do toho narvu? :)

mireczek*
hodnocení

0x

Mám tento notebook doma a nedávno jsem jej rozdělával a čistil. Vypadá, že je nerozebratelný, ale dá se do něj dobře a celkem rychle dostat. Disk i paměti jsou po odkrytí přístupné a jdou v pohodě vyměnit. Doporučuji tento odkaz blog.rypi.cz/... Stačí rozklikat ty tři odkazy v tom článku a pustit si v nich videa, kde je vše názorně ukázáno. I když je to návod pro 17 palcový model, konstrukčně je to stejné. Doporučuji vyfoukat prach a nečistoty stlačeným vzduchem. Pozor si dávejte hlavně při vycvakávání okrajů plastových dílů, jsou tam malé plastové západky, které se můžou ulomit. Jestli by šel vyměnit i procesor nevím, ale pak už je to na rozebrání složitější.

jiriczek*
hodnocení

Tak alespoň ten ssd ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]