Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Potřebuji vyměnit záladní desku

Od: jaguar007* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den mám základní desku Intel Glen Ridge D915PGN s procesorem intel pentium 4. 4cpu 3.0ghz

a grafickou kartu geforce 210 1gb paměť ram 2gb. a mám windows 7 home premium a nyní bych chtěl přejít na jinou základní desku a to na asrock g31m-gs r2.0.

myslíte si že bude nutný reinstal windowsu? a co na to bude říkat bios?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Bios na to nebude říkat vůbec nic, BIOS je na desce. Nevím ale, co Vás přimělo k výměně desky, protože si tím vůbec nepomůžete. Navíc byste musel koupit paměti DDR2, což je další investice navíc, a vhledem ke stáří počítače poněkud pro mě nepochopitelná.

Jestli bude potřeba přeinstalovat WIN vám asi nikdo takhel neřekne, někdy je, někdy není, není na to žádné pravidlo. Možná ale bude chtít znovu aktivovat (přenos na "jiný PC")

jaguar007*
hodnocení

z tohoto počítače chci sestavit nový už jsem koupil pc skříň 500w zdroj grafickou kartu 2gb chlazení a procesor niní se ale bojím základní desky protože stím nemám žádné skušenosti. ještě se chci zeptat jestli windows nebude namítat protože když vyměním takřka vše děkuji za odpověď předem

WIN 7 jsem ještě prakticky ze sestavy na sestavu nepřenášel. Ale když jsem měl ještě XP a měnil jsem desku s procesorem (AMD za Intel), tak to WIN rozchodily, jen chtěly nové ovladače.

jaguar007*
hodnocení

a myslíte si že když na to win něco řekne že to pude opravit pomocí originálního instalačního cd

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]