Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

ASUS Extreme AX550 ovladač

Od: jaromir83* odpovědí: 20 změna:
zdravím. jaký ovladač byste mi prosím doporučili pro grafickou kartu ASUS Extreme AX550? často mi to ze hry vyskočí to windows (spuštěná hra se minimalizuje a musím alt+TABem přepnout zpět) nebo se během hry rovnou restartuje počítač. mám program Catalyst Control Center na nastavení grafické karty, když to spadne ze hry do windows, občas to píše "Catalyst Control Center provedl změny, je potřeba restartovat počítač". čím to může být? obvladač? přehřívání? dá se karta oblepit pasivními chladiči? ovladač mám 8.24.0.0. dííííííííííííííííík

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Odinstaluj si ovladače na grafiku a dej poslední dostupnou verzi, tedy 7.8. Ke stažení je zde:
ati.amd.com/...
Pokud budou ještě nějaké problémy , deaktivuj V CCC funkci VPU Recover.
jaromir83*
hodnocení

udělal jsem to přesně tak, ale teď to zas spadlo do windows.
Chybové hlášení: Ovladač zobraz. zařízení nemohl dokončit vykreslování. Požádejte o aktualizaci ovladače. Ovladač graf. karty proRadeon X300/X550/X1050 Series je pravděp. zodpověd. za nestabilitu systému (pak je tam konkrtétní označení-kód-chyby atd.) nejradši bych zaslal kompletní chyb. hlášení, vypadá to že se vyznáš/te; icq 259689233.
nemůže to být tím že mám motherboard A8V-VM SE GREEN(taky od Asusu) s integorvanou grafickou kartou ještě navíc? nemlátí se to tam mezi sebou? něměl bych někde tu integrovanou grafiku někde natvrdo zakázat?
Integrovaná zařízení, tedy i grafická karta, se zakazuje přímo v BIOSu základní desky. Do něj se dostaneš po stisku klávesy Delete při bootování PC. Mrkni na to, co tam je nastaveno a dej vědět.
jaromir83*
hodnocení

v BIOSu se radši nechci moc hrabat, to by nemuselo dopadnout dobe. poslal jsem ta chybová hlášení (obrázky), ketré to psalo, sem zkouknito.cz/... (pod Počítače a technika, názvy obrázků chyba1, chyba2 a chyba3). říkáte "častý problém u téhle konkrétní sestavy"? sakra. a jakou grafickou kartu teda doporučujete k mé základní desce aby nedělal problémy? nejvíc problémů mi to dělá se hrou F1 Challenge 99-02. ale i IL-2 (stíhačky) když hraju tak občas do windows to skočí. VPU Recover funkci jsem v Catalystu vypnul, tohle nebyla chyba VPU Recoveru. teplota grafiky, to je ta položka Aux (v Everestu a Speedfanu)? je to vše kolem 40ti stupňů. jinak mám AMD Athlon 64, 2400MHz 3800+, 1024MB RAM.
Na Speedfan nehleď. Nainstaliuj si na měření a i další testování utilitku přímo na karty ATI - ATI Tray Tools:
guru3d.com/...
Ta ti ukáže aktuální i maximální teplotu během hraní her, kdy je grafiky nejvíce vytížená. Teplota 40°C je tak možná při běžné práci ve Windows.
PS: "častý problém u téhle konkrétní sestavy"jsem nikde nepsal.
PSS: Podívej se do správce zařízení co máš pod položkou Grafické adaptéry
jaromir83*
hodnocení

jo, mám ATI tray, ale v System Tray Hardware Monitoring nemůžu zatrhnout okénko GPU Temperature-show in system tray. která z teplot je ta GPU? v Monitoring Graphs jsou nějaké 3 teploty na zapnutí měření, ale nevím co znamenají. dík za vysvětlení
Podívám se doma a dám ti větět. A co hlásí ten správce zařízeni?
jaromir83*
hodnocení

Grafické Adaptéry:
Radeon X300/X550/X1050 Series
Radeon X300/X550/X1050 Series Secondary
jaromir83*
hodnocení

přesný název mojí graf. karty je "ASUS EAX550HM512/TD/256M5/A"
Teplota grafické karty v ATI Tray Tools je pod GPU Temperature.
jaromir83*
hodnocení

v ATI tray tool mám pod Monitoring Graphs jen GPU clock (frekvence grafické karty) a Temp1, Temp2 a Temp3 (teploty které nevím co znamenají, všechny 3 do 40ti stupnů celsia). kde mám přesně hledat to GPU Temperature? Máte někdo tuhle konkrétní grafickou kartu? jaký ovladač u ní máte nainstalovaný?
jaromir83*
hodnocení

ATI tray tool: pod Add monitoring nemůžu GPU Temperature zapnout, kolonka je šedivá. teplotu grafiky si asi jen tak nezměřím...
Zkusím ti to navečer popsat podrobněji. Máš možnost si tu kartu odzkoušet u někoho jiného, případně nějakou jinou grafiku (nejlépe ATI) odzkoušet u sebe?
jaromir83*
hodnocení

jak jenom to bude možné, pokusím se vyzkoušet jinou grafickou kartu, může to ale trvat týdny. ta teplota by mě celkem zajímala. 3 programy jsem si stáhnul a z žádného jsem GPU teplotu nevyčetl. je na té kartě vůbec čidlo?
Nastavení a zobrazení teploty GPU se provede v menu Hardware - System Tray Hardware Monitoring. Teplotu je ještě možno sledovat přes Hardware - Monitoring Graphs.
jaromir83*
hodnocení

všechny 3 teploty v Hardware monitoring pod GPU Clock jsou teplota grafiky? divný, ne?

jaromir83*
hodnocení

teplotu asi nezjistim. pro jistotu to pelpim pasivníma chladičema. mám předposlední ovladač 7.7, zatím to ještě nespadlo, ale zas FPS klesají chvílemi z obyvlých 50-60 na 10-20...
Kolísání FPS v průběhu hry závisí na momentální náročnosti scény která se vykresluje. Není to nic neobvyklého.
Teď jsem se ale na netu dočetl, že ATI X550 teplotní čidlo nemá. Tak nevím.
jaromir83*
hodnocení

ohledně těch FPS: mluvím samozřejmě o hře která mi běhala naprosto plynule i na starém počítači a na tomhle počítači s jinými drivery také. četl jsem něco o neoficiálních ovladačích pro grafické karty. nevíte o tom něco?
Ano, jsou to Omega Drivery. Najde je ke stažení zde:
omegadrivers.net/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]