Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Outlook Expres - samootevírání přilohy

Od: balada* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den. Poraďte, prosím: Zašle-li mi někdo mail v němž je příloha (např.obrázky), tato příloha se mi zcela automaticky, sama, otevře v těle dopisu. Totéž se stává, odesílám-li podobný mail já. Přílohe je nejen v označení "příloha", pod příslušným označením, ale ještě před odesláním je také otevřena v těle odesílaného dopisu. Nevím, co provést, aby to takhle hloupě nefungovalo, protože dříve se mi to nestávalo a přílohu jsem si musel teprve rozkliknout. Věřím, že existuje nějaká docela jednoduchá náprava, ale nevím jaká a zatím mi nikdo nebyl schopen jinde můj dotaz zodpovědět. Předem děkuji za pomoc. Milan

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Stačí zakázat t.zv. Náhled do zprávy a to následovně. Nástroje/Možnosti/čtení a zde zrušit volbu Automaticky při zobrazení v podobě náhledu.
Osobně si myslím, že náhled do zprávy je užitečný, zpráva se nemusí otvírat.

hodnocení

0x
Opravuji se je to v Zobrazit/Rozložení v dolní polovině okna zakázat podokno.
balada*
hodnocení

Děkuji za snahu, ale vyzkoušení nepřineslo kýžený výskedek. V okně se mi pak nezobrazuje ani základní text mailu. Já potřebuji, aby se mi základní zpráva zobrazovala a přílohu abych si musel rozkliknout (pod zaménkem kancelářskésponky). Ale zatím se mi příloha otevírá zcela samovolně pod textem mailu. Stejně děkuji za ochotu.Milan

Nevím v čem je problém. Když se zakáže podokno náhledu tak tam ten náhled není a jsou tam jenom řádky jednotlivých zpráv.
Pravda je, že pravděpodobně při povolení náhledu je příloha v náhledu skutečně již otevřena, což múže být někdy malér. Zpráva však zůstává zapsána tučně jako by nebyla otevřena.
balada*
hodnocení

Jenže já chci aby tam náhled zprávy byl a nemusel jsem si jej otevírat v novém okně. Ale zároveň chci, aby příloha (která nepatří k tělu zprávy) zůstala neotevřená dokud k otevření nedám pokyn já. Tak to dřív fungovalo a jsem přesvědčen, že i jinde to tak funguje. Takže v tom je problém.Milan
Zkus v Možnostech na záložce Čtení aktivovat volbu Číst všechny zprávy jako prostý text.
balada*
hodnocení

Díky za ochotu. Ale já nechci ani to, aby se mi z přílohy otevřel jen prostý text. Chci, aby se jakákoliv příloha otevírala pouze na můj pokyn (t.j.poklepem na kancelářskou svorku) a nikoliv automaticky. A to i v případě, že jde o prostý text. Potřebuji, aby se mi otevřelo jen tělo zprávy, podle řádku zprávy, který zvolím z výčtu došlých a o otevření, či neotevření přílohy abych mohl rozhodnout sám podle druhu došlé zprávy.

Teď jsem teprve pochopil o co ti jde.
Dá se toho dosáhnout jedině přepnutím čtení na prostý text. Za daleko důležitější považuji odpověď na otázku zda náhledem je příloha zprávy opravdu otevřena, když každý varuje před otevíráním přílohy zprávy od neznámého zdroje.
Potom je asi lepší zcela zakázat náhled. Ví někdo jak je to s tím náhledem zprávy?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]