Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
rád bych si vytvořil takovou zajímavou věc do mého tradingového deníku, abych si ulehčil práci. Dejme tomu, že mi vyšla ideální hodnota x, já ted potrebuji vytahnout vsechny, které se rovnaji x nebo jsou mensi.. k teto kazde hodnote je pridelena dalsi hodnota, kterou ja potrebuji secist. neco takoveho =fce(interval cisel >=x) soucet ( soucet vsech hodnot z bunek, kde je ten interval) ..napadlo me neco jako if nebo svyhledat.. ale nevim jak to presne napsat.. doufam, ze je to srozumitelny...
A (x) B vysledek vypocitan funkci: 133 [ x ] - bunka, do ktere si zadam x
1 20
2 40
4 20
5 25
12 28
14 17
15 100
snad je to pochopitelné, dekuji za odpovedi
V tomhle dotazu jsem se po pár větách ztratil a nebudu se snažit ho rozluštit a pochopit, takže rovnou k odpovědi:
=SUMIF(A1:A10;">"&A13;B1:B10)
A1-A10 je oblast, kde jsou zadané klíče, tedy čísla, která se porovnávají, jestli jsou větší nebo menší nebo jaká
">20" je podmínka, pokud odkazujete na buňku, napíšete to jako ">"&adresa
B1-B10 je oblast, kde jsou hodnoty, tedy přiřazená čísla, která se budou sčítat
Dobrý den, já bych chtěl poprosit o následující řešení.
Mám několik buněk, které mají dvě různé barvy a v těchto buňkách jsou "natvrdo" napsány různé číselné hodnoty.
Nyní, když do jiné samostatné buňky napíšu určité číslo, tak bych potřeboval, pokud je toto číslo i v některé z prvně uvedených a podbarvených buněk, aby tato buňka změnila svoje podbarvení (nebo jeho intenzitu), případně aby byla překryta nějakým barevným objektem, např. čtverečkem, elipsou, kruhem či jiným. Tento objekt by měl samozřejmě jinou barvu (pro všechny buňky s nalezeným číslem shodnou) a byl by částečně průhledný.
V nouzi nejvyšší by stačilo, aby se v nalezené buňce změnila barva čísla, případně jeho styl, např. tučnost, podtržení a pod..
Díky za případné řešení.
b.
Vyberte tu oblast buněk, která má reagovat na sledované číslo, pak Formát -> Podmíněné formátování, Hodnota.. je rovno.. a ve třetím políčku tím zaměřovacím tlačítkem vyberte tu samostatnou buňku. Pak nastavte formát, na který se mají při shodě buňky změnit, třeba to odlišné podbarvení, a máte hotovo.
Dobrý den,
díky za reakci, ale toto řeší nové obarvení buňky, ale při vepsání jiné hodnoty se tato opět vrátí do původního stavu a obarví se nová, pokud se její hodnota shoduje s hodnotou zadanou. Já bych potřeboval, aby už ta jednou obarvená zůstala a postupně se obarvovaly další buňky, až nakonec zůstanou nově obarvené všechny.
Díky b.
Noo, to takhle nepůjde, aby se něco provedlo a pak to tak už zůstalo - musel byste na to mít makro nebo vytvořený event.
Dalo by se to ovšem udělat tak, že hodnoty pro obarvení by se místo vepisování do jednoho políčka psaly někam do sloupečku a nechaly se tam. Pak byste podmíněné formátování přepnul na Vzorec a zadal něco ve stylu
=NE(JE.CHYBHODN(POZVYHLEDAT($B$2:$B$11;$F$4:$F$6;0))
kde B2-B11 jsou data pro obarvení a F4-F6 je seznam sledovaných hodnot.
No, alespoň jsem při tom odhalil chybu, kterou se mi tam podařilo napsat, navíc to po odeslání smazalo jednu závorku
uloz.to/... takhle to funguje
doplněno 03.01.12 13:10:Však si to stáhněte a podívejte se, pochopíte na první pohled. Ve svém dokumentu pak jenom v okně s Podmíněným formátováním přepíšete ve vzorci oblasti na ty své.
Tak jak by to vlastně mělo být ... myslím ten vzorec ... oblast buněk, co se obarví a oblast buněk, kam se budou hodnoty zadávat?
Je tam jeden společný vzorec pro celou oblast, dostanete se na něj přes Formát - Podmíněné formátování (ve 2007 a 2010 to je snad nějak podobně).
Ta oblast pro zadávání bude muset být jen v jednom sloupečku.
Nejsem si jistý, ale u té obarvované bude možná třeba nastavit podmíněné formátování pro každý sloupec zvlášť, vždy jen s písmenem toho sloupce.
vysledek (bunka B2 - vysledek je vyhodnocen z jine tabulky, neni podstatne, do bunky B2 je napsan rucne)
napriklad vysel 12, já tedy potrebuji vsechny cisla z bunek A1:A7 v intervalu <0:12>, kazda tato hodnota ma v bunkach C1:C7 prirazenou hodnotu, kterou potrebuji secist a to je konecny vysledek, s kterym dal potrebuji pracovat, s hodnotami mimo interval funkce nepracuje.. vysledek by tedy mel byt 123.
hodnoty (bunka A1:A7)
1,2,4,5,12,14,15
C1:C7
1 - 20
2 - 40
4 - 20
5 - 25
12 - 28
14 - 17
15 - 100
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.