Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám problém se svým notebookem (Lenovo G ) nevím jak to řešit. Mám ho od dubna tohoto roku (takže ho nemám zas tak dlouho) a už asi 4x se stalo, že když počítač pár hodin nepoužívám, naskočí spořič a posléze se asi nastaví režim spánku (černá obrazovka, svítí pouze kontrolka, že se nabijí), vždy ho rozjedu třeba pohybem myší nebo kliknutím na nějaké tlačítko na klávesnici ale už právě několikrát se stalo, že když jsem pohla myší, tak začal pracovat(vrnět, rozsvítily se všechny kontrolky) ale nenaskočil obraz, byl pořád černý i když jsem mačkala na všechno, i když jsem se ho snažila vypnout tak nereagoval, pouze až jsem vytáhla baterku a zapla ho tak naskoči, jinak na nic opravdu nereagoval. Myslíte, že je to i důvod k reklamaci? Nebo to jde nějak opravit? Děkuji mockrát za odpovědi
To může způsobovat mnoho věcí.
1) Nejdříve mi udělejte screen příkazu powercfg -a (Start -> spustit -> cmd (enter) )
2) Potom někam uploadněte HTML soubor, který se Vám uloží do PC po spuštění příkazu powercfg -energy (taktéž v příkazovém řádku)
Potom se uvidí, zda budeme řešit update Biosu, nastavení režimu spánku, nastavení napájení atd atd...
S tímto sem se setkával hodně u desktopů dell tuším řady GX. Tam stačilo upravit napájení HDD. U asusu to dělaly zase obrazovky. U některých PC to může být zase napájením USB (proto pak nejde probudit myší ani klávesnicí) atd atd... Počkám si na tu diagnostiku ...
Můžete se mi na to tedy mrknout? ER jsem nahrála SEM
Screen powercfg -a je tu:
doplněno 04.02.12 17:56:Budu opravdu moc vděčná, kdyby to přestalo blbnout.
Také jestli tam náhodou nepůjde odhalit jedna věc, která se mi často s noťasem děje - vypnu ho, ale obrazovka stále svítí (takové to "bílé světlo"- jako podsvícení tlačítek). Ale notebook je vypnutý. Jediné, co přiměje obrazovku "zčernit"- protože je vypnutá i když "svítí"- je vyndáním baterie a vypojením ze zásuvky (prostě úplné vypojení přísunu energie).
doplněno 04.02.12 17:59:Jak na to tak koukám, tak za to asi může ten BIOS. No, to bude ještě zábava, ještě jsem ho nikdy neaktualizovala :D.
1) Napište jaký máte přesný typ notebooku (G je jen serie) - nebo jeho seriove cislo. Stahneme novy BIOS.
2) Zkontrolujte nastaveni napajeni obrazovky. Případně nastavil pokusně režim rovnováhy. Vidím, že máte nastaven vysoký.výkon, což je možné, že právě dělá neplechu ...
3) taktéž můžete vyzkoušet utilitu -> slicksolutions.eu/... pomocí které lze mnohem elegantněji nastavit všechny možné režimy a povypínat i USB porty, případně zařízení, která neumožňují přejít do režimu spánku. Ale to je jen taková berlička... více o aplikaci (vč. náhledů) zde : http://slicksolutions.eu/mst.shtml
Lenovo G560. Ten vysoký výkon mám nastaven, protože hodně hraji hry a jelikož Notebook není úplně nejsilnější, tak abych některé hry rozjela plynule, tak to jde jedině s "vysokým výkonem".
Do nového BIOSU se mi moc nechce, to asi nechám na nějakém odborníkovi, protože když se něco pokazí, tak už není cesty zpět.
Za utilitku děkuji, vyzkouším
No měla byste - > lenovoblog.cz/...
doplněno 07.02.12 14:19:Jinak odkaz na tech strankach vede na starsi verzi, nyni je uz i novejsi firmware. Jinak aktualizace se bat nemusite, protoze se doba zmenila a uz neni potreba flashovat bios disketou jako drive, ale normalne pres aplikaci spustenou primo ve windows.
Bohuzel nevim vas OS, ale predpokladam, ze mate asi 32bitovy -> potom je odkaz na utilitu zde : consumersupport.lenovo.co/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.