Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Internet do notebooku na týden

Od: klima® odpovědí: 18 změna:

Příští úterý se chystám do nemocnice, kde bych měla být cca týden. Budu tam potřebat internet (kvůli škole), ale wifi tam nemají (bohužel). Chtěla bych se tedy zeptat, jestli je nějaká možnost, jak si zaplatit internet na týden (do notebooku).

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ahasver4*
hodnocení

0x

Vím,ře Vodafon něco takového nabízí ale nevím jak ostatní operátoři.

doplněno 15.11.11 22:00:

Ale musíte si k té službě zakoupit i adaptér do NB a vím,že to bylo docela drahé...

doplněno 15.11.11 22:11:

Pravda co píší kolegové,ten telefon jsem zapomněl.

operator
hodnocení

0x

Dá se pořídit mobilní, cena je někde kolem 400 - 600 na měsíc, např. Vodafone v tom má 3 GB dat a propojit to můžeš s mobilem, pokud máš nějaký lepší.

hodnocení

0x

Jestli se neúletu tak nej tarifi má na týden O2 ale stále to mění.. pokud máš jakštakž nový telefon, s BT ideálně kabelem a ntb aktulním OS šlo by to vyřešit rychle..

Tedy napiš jaký máš mobil,operátora, ntb a zda jsou na něm Win7 anebo něco jiného...

hodnocení

Mám Nokii N95 (Vodafone), na noťasu Win7. Nechci si kupovat měsíční paušál, prostě jen na ten jeden týden.

juldab*

Podle map si zjisti pokrytí jednotlivých operátorů. Jinak Ufon nabízí ( nebo aspon nabízel ) 14 dení zkušební internet.

doplněno 15.11.11 22:45:

A podle mě když si tady web.o2pripojse.cz/... objednáš karu za 95 tak máš 7 dnu zadarmo na zkoušku každej den fup 500 MG. Ale chtělo by to ověřit dotazem.

operator
hodnocení

0x

Některé tarify se účtují "měsíčně", ale defakto jde jen o objem dat. Ty chceš na týden, ale datový limit bude malý a pak fup, aktivoval bych internet na stálo či jak se to jmenuje za cca 500 Kč 3 GB. N95 neznám, ale ideálně pokud umí AP tak propojit přes WiFi, kabel, anebo i přes Bluetooth, ale to bude pomalejší.

hodnocení

Sorry, ale 500 kč kvůli jednomu týdnu si opravdu dovolit nomohu. V mobilu mám internet (GPRS) za 17 kč/den. Je možné to propojit s notebookem a být tak na netu na notebooku, ale "čerpat" to z mobilu z GPRS? Problém je, že u toho GPRS je limit 20 MB dat/den, což je málo a nevím, jak by se mi ty stránky zobrazovaly.

operator
hodnocení

0x

Jasně že to jde, ale 20 MB opravdu není moc. A není to náhodou jen 5 MB? Po překročení se omezí rychlost a bude to prakticky nepoužitelné. Na NTB. A nebo to zkusit s Operou Turbo, ta částečně datový provoz šetří.

hodnocení

Je to 20 MB, nějaká akce, kterou teď Vodafone rozjel (platí až do Velikonoc). Ale přijde mi to i tak málo. Kdyby to šlo nějak "navýšit", ale tak, abych zaplatila jen za ty dny, které to budu používat. Aby se to třeba aktivovalo zapnutím, vzalo mi to třeba 40 kč, a pak to jelo celý den (24 h). Tak právě funguje to GPRS s Vodafonem. Není drahý a bere si jen určitou částku za den a je jedno, jestli jsem na netu 1 hodinu v tom dni nebo třeba 10 hodin.

juldab*

Napiš v jaký nemocnici budeš sám sem to řešil ta tvoje nokie podporuje HSDPA takže s rychlostí by neměl být problém. Podle mě by ti cca 500MB mělo deně stačit a to má O2 v rámci deních balíčků jeden balíček cca za 40 kč a měří se to přesně na 24 hodin takže se to posouvá o prodlevu. Mýslím že by ses do 200Kč mohla vejít,

hodnocení

No, je to malá nemocnice v Boskovicích. Wifi tam mají jen v bufetu v přízemí, ale tam se nedostanu (nepustí mě tam z chirurgického). Napiš, prosím, jak na to, protože tento způsob zní dobře :)

juldab*

Takže pokrytí Boskovic O2

doplněno 15.11.11 23:30:

Karta tady stojí 95 Kč. Ale pouze v Eshopu.. Tady o2.cz/... se podívej na kolonku pořízení a aktivace tam je 7 dní zdarma

doplněno 15.11.11 23:37:

Tady je mapa pokrytí Ufona ufon.cz/... den stojí 30 Kč limit 1GB ale musíš mít jejich modem. Ten ale můžeš vrátit do 14 dnů bez udání důvodu. Ale na to se zeptej na ty tlf lince zadarmo. Já jsem v nemocnici používal O2 ale v tý době skoro nic jinýho nebylo. Hlavně na skype a jine kecálky. A věř že jsem tam byl dost dlouho / když mě tam dovezli tak ve mě švachtali snad všechny kosti)

Internet do notebooku na týden
hodnocení

Ok, tak já tam zítra zavolám a uvidíme.

juldab*

Ted jsem si pokecal s O2 a když si koupíš přez eshop nebo na prodejně SIM na data za 95Kč tak máš 7 dnů internetu na zkouškurychlost maximální fup není prakticky upatnovám (potom už jo 500MB na den). V této kartě je 50 Kč dodatečného kreditu když se zaregistruješ tak dostaneš 20% kreditu na první nabití navíc a za platbu kreditkou dalších 10% ( nebyli se schopni dohodnout jestli se to sčítá) Musí se ale jednat a tu datovou SIMku jinak tam těch 7dní není a nemají to na každý prodejně. Po prvním nabití tu SIM můžeš používat i na hlasové služby do té doby pouze datové. To je vše co mě řekli. Ještě jsem jim napsal mail abych to měl písemně.

hodnocení

No, ještě se na to podívám. Ještě mě zaujala nabídka od Vodafonu - internet za 75 kč na dva dny. Nemusím nic kupovat ani dobíjet, prostě jen to aktivovat přes PC suit a je to.

juldab*

To taky jde . V těch Boskovicích má Vodafone pokrytí 3G stejně jako O2 ale za 6 dnů zaplatíš 225 Kč a takhle za 7dnů 95Kč a ještě ti 50 Kč kretit zbude. Dokonce existuje možnost jak ho dostat nazpět (to už je ale na hraně) takže 7 dnu za 45 Kč.

Stačí mít k tel bluetooth, a v ntb poslední program pcsuite od nokie...

Od o2 si kup simku anebo zadarmo objednej z O2 stránek ale kdo ví kdy ti dojde.. mě to šlo cca týden a pak už je:

Pro aktivaci internetu v mobilu stačí poslat SMS ve tvaru "IVM" na číslo 999 181 ( pro deaktivaci "D IVM" na číslo 999 181) nebo volejte svého operátora na lince ...

Simku nabiješ na 200czk a při ceně 160czk měs máš net na 5 týdnů..

To jest ta nejlevnější varianta..

doplněno 15.11.11 23:52:

Tvoje utrata bude pouze 200korun...

Za 200 korun nabijes tu O2 simkartu ideálně někde v trafice zesazka terminálu anebo z paušálního čísla...

A poté z té sim odešleš tu sms jak sem pravil dříve..

To znači že ti z těch 200czk na sim karte strhnou 40 korun za internet na 1 týden 2 koruny za smsku...

A po týdnu se v neděli večer přijde sms že v pondělí bude interent opět aktivovan...

Tvoje náklady jsou pouze 200korun na nabití té sim karty plůs to za kolik si ji pořídíš..

Tím chci říct že počítám s tím že ji dáš do telefonu...

Program pc suite ti pak pár kliky zařídí že budeš mít internet v ntb.. který sice nebude na videa a online rádia a na fb meily atd bude idál...

Pokud si stáhneš pc prohlížeč opera a v něm zapneš funkci turbo..která ti uspoří část dat budeš na tom možná ještě lépe co se rychlosti netu týče...

Na nějaké mapy pokrytí se vykašli.. ani iphone 4S s dvěma anténami v USA nema ty rychlosti co se píšouv mapaách..

hodnocení

A to můžu jako aktivovat třeba v pondělí a deaktivovat další pondělí a budu platit těch 200 kč nebo 200 kč + 160 kč?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]