Nejste přihlášen/a.
Potřeboval bych poradit zda jde nějak zazálohovat hlavně e-maily a nastavení složek a případně i nastavení účtů z Thunderbirdu tak aby to vše později bylo možné do Thunderbirdu zase vrátit zpět v takové podobě jak to tam bylo předtím. Předpokládám, že to snad nějak jde, ale zajímá mne jak a případně zda je na to nějaký program. Thunderbird mám verzi 8.0.
Ano, lze to a je to velice jednoduché.
Nepotřebujete ani žádný další program.
Stačí dohledat umístění profilu a ten si celý zazálohovat.
XP: C:Documents and Settings[Uživatelské jméno]Data aplikacíThunderbirdProfiles[Náhodné znaky].default
Vista + windows 7 (předpokládám) : C:Users[Uživatelské jméno]Application Data ...
Tento adresář si někam odzálohovat a pro obnovu stačí jen na PC, kde je nainstalován Thunderbird spustit správce profilů a nový profil si navázat.
Start -> spustit -> thunderbird -p -> spustí se správce -> Vytvořit profil -> (zvolit název) a stisknout tlačítko VYBRAT SLOŹKU, kde dohledáte váš zazálohoaný profil. Takto se Vám natáhnou jak emaily, tak pravidla, nastavení, kontakty... zkrátka celý profil.
yakub: Až tak jednoduché to není. Alespoň ne pro mne. tak jak to popisuješ to nikde nemohu najit. Mám Windows 7 a tam v nabídce Start spustit nikde neni. Pokud si dobře pamatuji tak to bylo ve Windows XP, ale v 7 už to není.
1) i v sedmičkách to může být, ale musí se to zapnout přes Vlastnosti Hlavního panelu (prvým tlačítkem kliknout na lištu a zvolit vlastnosti. Poté se překliknout na záložku NABIDKA START a zde tlacitko PRIZPUSOBIT. Pak uz staci jen nalezt "Prikaz Spustit"
2) celý tento postup není potřeba, protože ono pole "Prohledat programy a soubory" funguje uplne stejne jako ono SPUSTIT
doplněno 14.11.11 14:05:viz obr
yakub: Tak jsem si to v těch sedmičkách podle tvého návodu zapnul. Použiji ale asi ten MozBackup. Snad je to dostatečně spolehlivé. Nerad bych abych si odstranil z Thunderbirdu e-maily a pak zjistil, že mi to z té zálohy nejde obnovit nebo že se mi to obnovi nějak jinak nebo ne všechno. Zajímalo by mne zda ten MozBackup do zálohy zahrnuje i jednotlivé složky a jejích rozložení a nebo zazálohuje ty e-maily bez ohledu na to ve které složce jsou.
Ještě by mne zajímalo zda je nějaký způsob na odstránění všech e-mailů ze všech složek Thunderbirdu najednou a nebo se je musí odstráňovat z každé složky zvlášť.
léta používám Mozbackup jak na Thunderbird tak na Firefox . Jednoduchý, rychlý, spolehlivý
jaroslaw: "léta používám Mozbackup jak na Thunderbird tak na Firefox . Jednoduchý, rychlý, spolehlivý" Jednoduchý a rychlý je ale spolehlivý vůbec ne. Mozbackup jsem použil poprvé a asi i naposledy. Potřeboval jsem dát počítač do opravy a aby se mi náhodou nehrabali v mojích osobních e-mailech tak jsem je potřeboval nějak zazálohovat a pak z Thunderbirdu odstranit. Záloha proběhla bez problémů. Zazálohoval jsem celý Thunderbird i s nastavením všeho. Nyní po opravě počítače jsem chtěl vše do thunderbirdu vrátit zpět. Obnova proběhla bez problémů, ale po spuštění Thunderbirdu jsem byl nemile překvapený. Po obnově se změnil vzhled což není žádná katastrofa a dá se to jednoduše přenastavit. Do Thunderbirdu se ale zpět ze zálohy neobnovily některé složky s uloženými e-maily což mi dost vadi. V těch neobnovených a ztracených složkach jsem sice neměl nic hodně důležitého, ale i tak mne to dost naštvalo. Nemůže to být náhodou tím, že v Thunderbirdu mám hodně složek s mnoha e-maily což na zálohu Mozbackupem mohlo být trochu moc a proto něco z toho vynechal?
Z toho vyplývá, že kdo potřebuje opravdu spolehlivě a 100% zazálohovat Thunderbird tak by se rozhodně na Mozbackup neměl zpoléhat, protože jinak může být při obnově nemile zklamány.
To je mi líto, já radil, že to odzálohujem ručně (viz návod nahoře). Vím potom přesně CO a KAM jsem zazálohoval (odkopíroval). Nemám nic proti programům třetích stran, ale na věci, které nevím jak jinak udělat. Ted stacilo jen zkopirovat celou datovou strukturu profilu a na novem pc tam vse nakopirovat, spustit thunderbird, rict mu, kde ma nove umisteni mailu a on by si natahl komplet vsechno sam.
Jsou věci, které jsou složité, ale zkopírovat jeden, JEDEN! adresář k němuž jsem tu napsal i cestu a opětovně ho nakopírovat zpět by měl umět každý, kdo kdy zapnul počítač ... Podle Vašeho prvního odstavce mám pocit, jak kdybych tu házel hrách na zeď a ty postupy tu psal uplně zbytečně. Je samozřejmě na Vás, čí radu využijete a budete se jí řídit. Jen mi přijde úsměvné prohlásit zkopírování jednoho adresáře složitější než vyhledání, stáhnutí, nainstalování, seznámení se s programem, odzálohování, obnovy a následném zjištění, že to stejně neudělalo to, co mělo
Co se týče toho, že to vyhledává ikdyž složky nejsou vidět. Když Vám vyjede filter s výsledkem vyhledávání, tak to píše v kterých složkách se ty dané emaily zobrazují. Je to tak? Neobnovily se tyto složky náhodou jako jiné podsložky? Nebo naopak maji být ve složce, kde nejsou? Potom můžete zkusit ve vlastnostech oné složky spustit "opravit slozku" viz obr.
yakub: Zbytečně se tváříš uraženě, že jsem tvůj postup nevyužil. Asi nedokážeš pochopit, že ne každy všechno vidí stejně tak jako ty.
yakub: "Když Vám vyjede filter s výsledkem vyhledávání, tak to píše v kterých složkách se ty dané emaily zobrazují. Je to tak?" V jednom případě mi to vypiše název složky ve kterém by ty e-maily měly být, ale je mi to nic platné když tu konkrétní složku v Thunderbirdu nikde nemohu najít. V jiném případě při zadání jiného slova na vyhledání mi název složky nevypíše.
yakub: "Neobnovily se tyto složky náhodou jako jiné podsložky?" Všechno jsem prohledal, ale ani jako jiné podsložky to nikde není.
yakub: "Nebo naopak maji být ve složce, kde nejsou?" Složka (2 složky) kde e-maily mají být nikde není. Alespoň ne v seznamu složek tak abych si ji mohl normálně označit a prohlížet si e-maily v ní uložené.
yakub: "Potom můžete zkusit ve vlastnostech oné složky spustit "opravit slozku" viz obr." Zkoušel jsem to několikrát ale nic se neopravilo a je to pořád stejné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.