Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
Mám 2x 2GB RAM, jedna z nich mi ale dělá jako by tam vůbec nebyla, takže místo 4GB mám jen 2GB RAM. Dělá to od doby, kdy jsem přeinstaloval systém (z Win XP Pro. SP2 na Win 7 Home Premium 64bit) Chtěl jsem si k tomu ještě jednou dojít přikoupit RAM (další 2x2GB, mám na základní desce místo pro 4 RAM. max 16GB) ale pak jsem si všiml, že mám jen 2GB RAM,místo 4. Ve správci i ve vlastnostech je napsáno že mám jen těch 2GB a docela mne to teď omezuje. Pomůže mi někdo?
Díky
Ahoj co máš za základní desku. Zkusil bych je dat do jiného slotu nebo a to bude rychlejší,vyndej tu co jde a tak poznáš že jde ta druha.Pak mě napadá ještě projet po jedné Memtestem slunecnice.cz/... vypal program na CD a v BIOSU nastav BOOT na CD ...
Mám je ve správném slotu, s hardwarem jsem nic nedělal, jen jsem přeinstaloval systém a pak to přestalo jít.
sinner už to napsal,prostě je prostřídej a uvidíš která jde.Nebo další cesta je si nějaké od kámošů vypůjčit a zkusit.Jinak nevím,proč by po přeinstalu jedna měla přestat jít.Jestli prostě neodešla přrozenou cestou...
Jenom ještě pro úplnost,co vyndat,vyčisti sloty a znovu osadit a pořádně zasunout...
Zjistil jsem možnou příčinu.. Windows XP nejspíše nějak rozšiřují paměť RAM, protože jsem zjistil, že tam mám 2x1GB(je to dokonce i v záručním listu, ale na obalu je nevím proč 2x2GB), podobný případ mi nastal i na druhém PC, ale opačný, tam jsem nainstaloval Win XP a z 128MB (2x64MB) RAM se mi stalo nějakých 300MB.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.