Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Černý monitor po startu, pak se rozjede

Od: grr odpovědí: 2 změna:

Když mám vyplý počítač tak na monitoru normálně svíít oranžová kontrolka. Jakmile jej pustím tak kontrolka zhasne a monitor je černý a rozběhne se například po 10 min (když spěchám tak si musím pohrát s kontaktem kabelu na monitoru)

Kabel od monitoru by měl být v pořádku, když je vyplý tak kontrolka svítí normálně... když se pak rozjede tak není problém..

1) párkrát se mi stalo, že při spuštění počítače bylo slyšet klapání, poté dlouhé pípnutí a monitor nejel vůbec..

-

Jak mám postupovat při zjištování co s tím je? Je nějaký test grafické karty?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ahasver4*
hodnocení

0x

To pohrání by s kontaktem monitoru mě zajímalo:)Ve vašem případě bych otevřel pc a podíval se,zda není zanešené prachem.Pak vyndat GK,paměť a vysát vysavačem.Umělohmotnou koncovkou.Pak znovu osadit,pořádně dotlačit.Stejně tak i kontakty napájení.Testy GK jsou třeba tady... porse.cz/...

ale opatrně,měl by to dělat znalý člověk.

doplněno 12.11.11 11:45:

Ještě doplním,že bych vyzkoušel i jinou grafárnu a třeba i monitor.Nic nejde věčně...:)

mkat*
hodnocení

0x

Skus vymenit odskušany kabel do monitora.Chyba može byt v nom ,alebo studeny spoj na konektore(neviem či počitača ,alebo monitoru,podla toho ktorym koncom kabla kyveš) To že ti svieti kontrolka pohotovosti ,neznamena že kabel je v poriadku.V tom kabli je podstatne viac kablikov ako jeden.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]