Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dá se přes email zjistit IP adresa?

Od: honzi0020® odpovědí: 12 změna:

Dobrý den

Zajímala by mě jedna věc dá se zjistit přes email, který mi příjde na seznam.cz email od někoho. Dá se zjistit ip adresa člověka který mi email poslal?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ahasver4*
hodnocení

2x

Dáte Zobrazit celou hlavičku...V mailu...

doplněno 10.11.11 21:52:

takto...

Dá se přes email zjistit IP adresa?
dzordz*

Ještě doplním, že vás bude zajímat to pole Received:, které je nejvíc dole. Ty předchozí jsou servery po cestě, které mail jen předaly.

hodnocení

moc děkuji

Ještě by mě zajímalo dá se podle IP adresy zjistit jestli je člověk opravdu z daného městě ze kterého tvrdí?

doplněno 10.11.11 22:17:

Jde mi jestli se dá zjistit, kde se majitel dané IP adresy nachází?

dzordz*

Můžete zkusit geoiptool.com/..., ale bez záruky, že je informace 100% pravdivá.

doplněno 10.11.11 22:30:

Jo a v případě IPv6 máte smůlu, ty vám to jen přeloží (ale to jste v hlavičce mailu nakonec mohl vidět taky).

hodnocení

To máte pravdu tím to bude v emailu je jen jedna a to ta moje.

Děkuji moc za pomoc a za rady

dzordz*

Díváte se dobře? A na zprávu přijatou, ne odeslanou?

To červené vás zajímá, zkopírujete, na geoIP vložíte do okýnka a dáte View info.

Dá se přes email zjistit IP adresa? #2
ahasver4*

Chtěl jsem udělat to samé,tak sem dám jen to co vypadlo z toho progu,samo,že jsem úplně někde jinde...:)

Dá se přes email zjistit IP adresa? #3
dzordz*

To už bude záviset od typu připojení a poskytovatele, co jsem zkoušel namátkově různé adresy, taky to ukazovalo víceméně dobře, v globálním hledisku to je pořád poměrně přesné :)

ahasver4*

To nezjistíte.

hodnocení

0x
zkoušel jsem to na tom odkazu geoiptool.com/... určilo mne to podle IP o 70 km dále, osobu z Prahy umístilo do Ostravy, osobu z Frýdlantu zase do Prahy... některé adresy se pro změnu zhodovaly...
já používám en.utrace.de/... ve kterém jsem nenašel při porovnávání s geoiptoolem zatím žádné velké nepřesnosti... ale i tak se dozvím jen místo - sídlo poskytovatele internetu, ne fyzickou adresu člověka, který mi e-mail poslal ...

cepagis*
hodnocení

0x

"IP adresa člověka" se zjistit nedá, protože IP adresa je adresou zařízení připojeného do sítě, člověk IP většinou nemá*smich*

klauke*
hodnocení

0x

Jak zjistíš IP už víš,

tak spusť CMD a dej tracert IPadresa a uvidíš cestu kudy jsou pakety a můžeš odhadnout polohu.

tracert 88.208.119.125
Výpis trasy k 88.208.119.125 s nejvýše 30 směrováními
8 8 ms 7 ms 5 ms te2-1-100-sitel6.bluetone.cz [84.244.126.158]
9 7 ms 5 ms 6 ms nix2.dialtelecom.cz [91.210.16.99]
10 21 ms 10 ms 8 ms cz-prg-76kkk-te2-1.dialtelecom.cz [82.119.246.25]
11 9 ms 10 ms 11 ms cz-prg-bbr3-te1-1.dialtelecom.cz [82.119.246.38]
12 14 ms 7 ms 12 ms 88.208.119.125

Z řádku 11 můžeš usoudit že IP 88.208.119.125 je z Prahy

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]