Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pomale načítačí windows

Od: papapa odpovědí: 13 změna:

Ahoj, mám win 7, počítač se mi docela rychle zapne, ale strašně dlouho trvá než naskočí ikony na ploše a tkd...je nějaka možnost s tím neco udělat? Dost mě to zpomaluje. Mám procesor Intel t4500 (2.3GHz)-Vím, že to není žadny dělo ale myslím si, že by to mohlo být rychlejší...jinak ramky 4 gb

Předem děkuji za odpovědi :)

PS. mám Acer

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ahasver4*
hodnocení

0x

V každém případě bych se podíval na programy puštěné po startu a vypnul vše nepotřebné.Do příkazového řadku napiště msconfig a kliknout.V tabulce vypnout programy co netřeba spouštět.

doplněno 10.11.11 19:07:

Obrázeček...

doplněno 10.11.11 19:12:

:)...místní virobijci...a pak že tu není legrace...*ua*

Pomale načítačí windows

bena*
hodnocení

0x

Navrhuju vyčistit plochu - na plochu patří pouze spouštěče programů, nikoliv žádné složky s filmama, obrázkama, písničkama či jinejma (staženejma) souborama. Takže, je-li na ploše něco takového přitomno, přesunout do Dokuemntů třeba

Dále jak již tu někdo uvedl - použít MSConfig. Já bych spíš ale rovnou použil program CCleaner )ke stažení zde: slunecnice.cz/... - při instalaci odmítnou nabídku google toolbaru nebo google chromu).
Program po nainstalování spustíte, provedete jak čištění registru, tak i čištění disku. Poté kliknete na Nástroje a tam kliknete na Start. Smažte to, co nepotřebujete, co je zbytečné.

Kdyžtak to vyfoťte a obrázek nahrajte sem a my Vám poradíme, co smazat, aby se to zrychlilo.

papapa
hodnocení

Díky za rady :)) ccleaner jsem nainstaloval a smazal registry a soubory... a plochu jsem vyčistil, jen nevim co mám přesně vypnout u toho "nástroje ->start" tak přikládam obrázek :)

Pomale načítačí windows #2
bena*

mike007: S HijackThisem umím i já /pomáhám třeba na avast! Web Fóru/ a určitě další lidi zde na poradně a nevím, proč odkazovat jinam.

Tazateli papapa, ten obrázek je tak malej, že z něho vidím úplný kulový.. prosím o zvětšení nebo ho nahrajte třeba na Uloz.to, eventuelně prosím vypsání všech položek.

No tak si namísto obrázku, který tu už mimochodem řešíte poměrně dlouho raději vyžádej log z HJT ... :)

papapa
hodnocení

omlouvám se za spam vložilo se mi to špatně

papapa
hodnocení

bena*

Pořád je to malé.

Víte co, vyfoťte to takto:

Krok 1: Spustit ten CCleaner a najet na ten Start
Krok 2: Stisknout tlačítko PrintScreen, který je v pravém horním rohu klávesnice
Krok 3: Otevřít Malování a kliknout na Úpravy-Vložit (CTRL+V)
Krok 4: Uložit jako PNG nebo JPG
Krok 5: Zkusit nahrát sem nebo na Uloz.to

V případě problémů to vyfoťte fotoaparátem bez blesku

papapa
hodnocení

já jsem to právě takhle dělal přes PrintScreen a dal do malování...

ahasver4*

Jde to zvětšit kolečkem...Já bych vypnul skoro všechno...:)Zkuste to postupně ubírat a uvidíte co to provede...:)

bena*

To nevím v čem to otevíráte, ale já to otevírám v Ristrettu a vidím velký bílý obdélník s malým obdelníčkem toho výstřižku obrazovky s CCleanerem. Zkoušel jsem to otevřít i v GIMPu a nic...

A když to zvětším tak z toho mám krásnou mozaiku ze které nic nevyčtu.

S tím vypínáním bych byl opatrný, jsou tam důležité programy typu antivir, antispyware, firewall, správce sítě apod.

ahasver4*

Mám W7,dám Náhled a zvětším si to..však si taky dělám trochu legraci,jestli jste to nepoznal...:)

Pomale načítačí windows #3
bena*

Vidím tam nějakej google, ASK a pdoboný odpad, takže to bude samý toolbar.

V tom případě navrhuju použít RSIT a odstranit to nadobro.

Takže si stáhněte a spustťte program RSIT /je to takový lepší HJT (pro mike007)/ . Stáhnete ho zde: images.malwareremoval.com/... /pro 64bitový systém x64 doporučím: images.malwareremoval.com/...

Podle obrázku vidím, že máte buď WIndows Vista nebo WIndows 7 a tak je dobré program spsutit jako správce. To znamená spustit ho kliknutím pravým myšítkem na spouštěč a zvolit Spustit jako Správce.

Poté by se mělo objevit okénko Disclaimer of warranly - klikněte na Continue. Poté se ukáže malé okénko, které spustí HijackThis. Pokud bude po Vás chtít souhlas, klikněte na I agree.

No a po skončení by se měl objevit Poznámkový blok. Obsah vyjměte a vložte to sem /doporučuju rozdělit na 2-3 části, protože počet znaků je limitován a tak by tu nemusel být celý obsah/. Pokud se poznámkáč neobjeví, tak by jste to měl najít v C: sitlog.txt

Pak uvidíme co dál

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]