Nejste přihlášen/a.
Mám od září nové PC HP a v něm 500 GB disk Seagate. Po asi týdnu provozu mě zahlásil chybu čtení. Projel jsem ho Regeneratorem a našel v 64% celkem 547 vadných sektorů, které opravil. Od té doby je to v pořádku a Regenerator už nenašel nic, ale nemám z toho dobrý pocit. Přikládám současný stav SMARTu.
Pak mám už rok disk 1500 GB Samsung, na kterém mám fotky a videa z kamery. Používal jsem ho už s předchozím PC, připojoval jsem jej jen občas. A teď se mi stalo, že mi ohlásil redundantní cyklickou chybu u jednoho videa z kamery. Tak jsem spustil Regenerator a našel mi 861 vadných sektorů, které opravil, ale to video stejně přečíst nešlo. Tak jsem spustil znovu Regenerator a našel vadné sektory na trochu jiných místech, opravoval je, ale asi v 80% se seknul, chyba přístupu k disku. Ve Windows stále to video nepřečtu, ostatní soubory se zdají dobré, ale úplně všechny vyzkoušené nemám, je toho tam skoro 900 GB.
Co s tím?
Tak to bych taky neměl,dobrý pocit.Regenerátor disk vlastně neopraví,jen přesune data.V záruce bych mazal do servisu.Docela by mě zajímalo,jak dlouho ten nástroj pracoval na tom druhém disku.Při jeho rychlosti...Díval jste se mezitím,jak jsou na tom další soubory?900 GB je slušná porce a to video,stát se to může...Disky prostě někdy odchází,já bych data zazálohoval jinam.Na tom SMARTU zase žádný veliký problém nevidět.Ale nevím,jestli jste chtěl slyšet zrovna tohle.
Netuším přesně, co dělá Regenerator, myslel jsem, že přečte data ze sektoru, zkusí nějaká testovací zapsat a přečíst a když je to OK, tak vrátí původní data. Když je chyba, tak ohlásí vadný sektor, když se mu to na několikátý pokus povede, tak ohlásí, že to opravil. Ale to je jen mé laické pozorování.
Ten Seagate 500 GB se tváří, že je OK, je novej, takže záruka skoro 2 roky. Jak popíšu závadu? Měl vadné sektory a Regenerator je opravil? Teď už žádný nenajde, takže mi to vrátí jako neoprávněnou reklamaci. Navíc bych musel reklamovat celé PC a čekat měsíc.
Asi bych to používal dál a čekal. Samozřejmě bych zálohoval.
Spíš mi dělá starost ten Samsung 1500 GB, ten je také v záruce. Ale kam dám data? Na ten 500 GB něco dám, ale spolehlivost též nic moc. Chtěl jsem mít důležité věci dvakrát.
Regenerator jsem spouštěl víckrát. Poprvé proběhl do konce (asi čtyři hodiny) a našel asi 600 vadných sektorů, které opravil. Podruhé se seknul asi po třech hodinách na asi dvoustém vadném sektoru. Potřetí se seknul o kousek dál. Když srovnám čísla sektorů, tak pokaždé jsou jiné (nové). Zkusím vykopírovat co půjde a až zůstanou soubory, co nejdou (těch bude odhadem několik desítek), tak zkusím zase Regeneratora a zkoušet je vykopírovat, jinak mě nenapadá nic. Závadu by snad uznat měli, otázka je, jestli to neopravěj (nezafixujou) nějak na úrovni firmware. Chtěl bych jiný disk, protože tenhle je fakt divnej.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.