Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak přeinstalovat windows?

Od: kimnator* odpovědí: 5 změna:

Ahoj všichni, mohl by mi někdo poradit. Rád bych si přeinstaloval stolní PC, když dám do cd-romky cd os win xp, tak to chvili bootoje a pak to napise, ze chybi hal. dll knihovna.. zkousel jsem najit ms dos a dat ho na flasku, a zkusit nejak zformatovat disk, ale ten bios nepodporuje bootovani z flasky...nevite kde je problem.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Pokud chybí HAL.DLL tak bych to viděl na poškozené instalační CD. Zkusit jiné?

hodnocení

0x

Tak to je dost vzlastni, jestli uz mas nainstalovany system, tak XP vetsinou chce zmacknout libovolnou klavesu na nastaveni bootu z CD. Jsi si jisty, ze bootujes z CD? V biosu by melo byt nastavene poradi bootovani a CD v tomto pripade musi byt pred HDD

danten*
hodnocení

0x
Já to taky vidím na špatně ukradené a vypálené CD.
Pokud máš nainstalovaný systém, tak nechej CD v mechanice a spusť konzoli.
Příkazem expand nakopíruj do všech potřebných složek soubory hal.dl_ .
i386, drivers, dllcache.
Píšu to z hlavy a doufám, že jsem na něco nezapomněl.
kimnator*
hodnocení

Ale mne to pise, i kdyz mam v boot menu zavedenej prrvni disk a zadne cd v mechanice.. a kdyz mam cd v mechanize, jak spustim konzoli?

danten*
support.microsoft.com/...
Můžeš mě oslovovat důvěrně a říkat strejdo google :)
doplněno 10.11.11 16:29: Příklad:
máš v mechanice D vložen instalační disk a nainstalovaný systém na disku C.
Příkaz pro expand bude:
expand d:i386hal.dl_ c:windowssystem32 /y

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]