Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměnný internetový reklamní systém

Od: vlazy* odpovědí: 12 změna:

Potřeboval bych poradit nějaký dobry český nebo i slovenský reklamní systém na výměnu reklamy. Používal jsem v minulosti Bannery.cz, I-banner.cz, AdReal.net, Bannerland.sk ale ty byly zrušené nebo přestaly fungovat. Něco málo se dá v internetu najít, ale mívá to různé omezení např. požadovaná minimální návštěvnost stránky, zaměření pouze na stránky s určitým obsahem atp. Moje stránky které bych takto chtěl reklamovat mají velmi malou návštěvnost a tak bych jich chtěl alespoň trochu reklamovat prostřednictvím některého reklamního systému ale nechtěl bych do toho investovat peníze, protože mi na tom až tak hodně nezáleží. Uvažuji i o tom, že bych mohl provozovat i nějaký vlastní reklamní systém který bych nainstaloval na webhostingový server, ale nevím zda je něco takového zdarma k dispozici a ke stažení odněkud.
Budu rád když mi někdo k tomu něco poradíte.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

blackflamesiczi*
hodnocení

0x

ranky.cz ale nevim jak se tam prodavaji bannery myslim pocet prodanech

vlazy*
hodnocení

Ranky.cz není výměnný reklamní systém. Vlastní reklamu bych tam mohl asi umístit, ale za peníze a to já nechci.

Našel jsem rekSys,cz a dnes večer jsem se tam zaregistroval. Je to asi nějaký nový výměnný reklamní systém. Připadá mi to nic moc. Administrace není příliš přehledná a je tam prozatím pouze 7 uživatelů což je asi dost málo na výměnu reklamy. Vložil jsem tam 1 banner a reklamní kod jsem vložil do jedné mojí stránky, ale prozatím se mi tam žádná reklama nezobrazuje. Asi to čeká na schválení administrátorem.

blackflamesiczi*

tak to jsem spatne pochopil, ja to pochopil ze chces u sebe prodat nejake pozice, ja pouze kupuji je to lepsi na seznam nez vymena kvuly pozicim

vlazy*
hodnocení

Nevím zda výměna reklamy má nějaký vliv na pozice ve vyhledávačích. Spíše si myslím, že asi ne a pokud ano tak asi příliš velký ne. Zvýšení pozice ve vyhledávačích by bylo dobré, ale mne tou výměnou bannerů jde hlavně o přilákání některých lidí na moje stránky. Příliš jich takto asi nepřilákám ale vím, že občas na bannery někdo klikne a každý takový návštěvník mých stránek je pro mne dobrý.

vlazy*
hodnocení

Hledal jsem nějaký reklamní systém ke stažení který bych mohl stáhnout, uložít na webhostingový server a nainstalovat ho tam a pak provozovat vlastní výměnný reklamní systém. Našel jsem mj. phpAdsNew který je k dispozici zdarma. Podle článku na abclinuxu.cz/... a některých jiných informací které se ohledně toho dají najít v internetu to vypadá na docela dobrý výměnný reklamní systém. Stáhnul jsem si to, rozbalil a uložil na server, ale nyní nevím co dál s tim tak abych to zprovoznil. Asi je to třeba nějak nainstalovat a možná i něco ponastavovat, ale já se v tom příliš nevyznám. Databázi u webhostingu ( WEDOS) jsem si nastavil. Je to na adrese bannery.9in.eu/... ale zobrazuje se tam pouze nějaká informace ohledně chyby s databázi. Asi by se tam mělo zobrazit něco jako na abclinuxu.cz/... nebo něco podobného a mělo by to jít nějak nainstalovat. Nevím ale jak se k té instalaci dostat. Uvítal bych proto kdyby mi k tomu někdo něco poradil nebo s tím nějak pomohl.

alijosha*

Jsem majitelem již zmíněného systému pro výměnu bannerové reklamy http://reksys.cz

Jedná se opravdu o nový systém, který funguje cca 3 měsíce v ostrém provozu. Momentálně se vylaďuje funkčnost systému, proto grafický vzhled není to nej (bude nový). Nicméně měsíc co měsíc je nárůst počtu zobrazení.

Je plánováno provedení několika změn a vylepšení systému jako celku. Co mohu prozradit, je v plánu po rozšíření systému i poskytnout možnost uživatelům si vydělat za zobrazování reklamy přes tento systém.

Ale jak jsem již zmínil, nejdříve chci vyladit vše do dokonalosti a pak teprve příjdou zmíněné změny, proto bych http://reksys.cz nezavrhoval okamžitě.

vlazy*
hodnocení

aliosha: Já tvůj reklamní systém rekSys.cz alespoň prozatím nezatracuji. Až se to celé doladí a až se do toho zapojí více uživatelů tak to snad může být dobrý reklamní systém pro výměnu reklamy. Na grafickém vzhledu myslím, že až tolik nezáleží. Hlavně aby to dobře a bezproblémově fungovalo. Chybi mi tam např. nějaký popis toho jak a za co konkrétně se sbíra body (kredity) a kolik se jich spotžebovává na zobrazování reklamy. Je jedno jestli tam dám reklamu např. 88x31px nebo 468x60px nebo jinou?

alijosha*

Vím, že to není po všech stránkách dokonalé a mnoho věcí tam chybí a musím dodělat. Pracuji na tom postupně, takže změny se dostaví v nejbližší době.

Ano, je jedno jaký rozměr si vybereš (můžeš i více).

vlazy*
hodnocení

aliosha: "Ano, je jedno jaký rozměr si vybereš (můžeš i více)." A co když na mojí stránku vložím rozměr např. 88x31px a do rekSys.cz dám můj banner 468x60px? Bude za jedno zobrazeni reklamy 88x31px na mojí stránce zobrazen na některé cizí stránce 1x jeden můj banner 468x60px? A co když do rekSys.cz vložím více různých mých stránek a více různých bannerů s různými rozměry? Příliš nebo lépe vůbec nechápu jak a v jakém poměru se ty bannery mění. Na stránce rekSys.cz máš uvedené, že "1000 impresí zdarma ihned po registraci" a "Výměnný poměr je 1:1". Nemyslíš, že ten poměr 1:1 je nesmysl když dáváš hned po registraci jen tak 1000 impresi? Předpokládám, že asi každému kdo nad tím alespoň trochu popřemýšli musi být jasné, že takto ten poměr 1:1 se asi dosáhnout nedá a že je to pouze takové klamání uživatelů tohoto reklamního systému. Myslím, že by snad bylo čestnější tam napsat, že ten výměnný poměr je např. 10:8 než tam psát to co ve skutečnosti asi není pravda?
alijosha*

Tak nejprve k tvému dotazu ohledně registrace a 1000 impresí jako vstupní bonus. To je z toho důvodu, že né každá stránka přidaná do tohoto systému nemusí mít okamžitě návštěvnost, tak aby se zobrazoval k ní banner. Jakmile si tento bonus vyčerpáš, reklama se nezobrazuje a poměr výměny je zkutečně 1:1. Tedy, zobrazíš ty reklamu, tvá se zobrazí jinde.Takže ničím nikde neklamu a tento poměr opravdu funguje a je to tak nastavené.Dále až bude v systému více webů a reklamy, bude zaveden výměný poměr.To znamená, že reklama se bude zobrazovat pouze na stránkách s podobným poměrem (aby se nerojili paraziti, co by chtěli jen využít vstupního bonusu a nashledanou).

A teď k tvému dotazu ohledně přidání bannerů. Pokud na stránky vložíš 88x31 rozměr a reklamu přidáš v rozměru 468x60,tak se nic neděje.Jen budeš muset převédst kredity z rozměru na rozměr.Pokud vložíš více stránek a více rozměrů, tak se vůbec nic neděje a naopak ti to pomůže, aby se tvá reklama zobrazovala více (pokud mají návštěvnost ty weby alespoň nějakou). S kreditem je to jak jsem již popisoval, musíš si ho převédst tam, kde ho chceš utratit. Jinak po rozšíření systému a až bude větší počet reklam, bude omezeno i to, co popisuješ ty s tím 88x31 a 468x60.A to z důvodu spravedlivosti systému ke všem. Full banner je více vidět jak mini ikonka, ale to snad nemusím popisovat.

Ale pořád bude platit pravidlo já zobrazím - ty zobrazíš. Poměr výměny 1:1 (jen nepůjde nic uměle naklikat atd., aby nebylo zneužíváno systému) :)

Další tvůj dotaz případně rád objasním a vysvětlím.

vlazy*
hodnocení

alijosha: Pokud někomu dáš jen tak 1000 impresi (nemám nic proti tomu) tak abys mu je umožnil využít musíš je sebrat jiným uživatelům rekSys.cz a tím nabouráš ten poměr 1:1.

Celá administrace rekSys.cz mi připadá hodně nepřehledná a těžko se v ní orientuji. Kdybys to nenapsal, že je třeba kredity převádět tak by mne to ani nenapadlo a i tak neví kde a jak to převádět. Připadá mi to, že pro nové uživatele rekSys.cz by bylo dobré dělat nějaké několikadenní školení aby se v tom vším vyznali.

alijosha*

Tak pokud bych nedal 1000 impresí zdarma novému uživateli, tak by se nepřidal nikdy nikdo a to z jednoduchého důvodu, co by mu to přineslo, aby musel zobrazovat reklamu třeba několik dní, než by se začala zobrazovat ta jeho.

Nicméně v brzké době bude ten vstupní bonus jak prd, jelikož se tyto imprese vypaří během jednoho dne, jelikož počet zobrazení neustále stoupá. Takže systém výměny 1:1 bude fungovat pomalu okamžitě.

Co se týká administrace, tak že by byla nepřehledná si nemyslím, ale samozřejmě je to věc názoru a také toho, jak zručný a zkušený je uživatel. Předělávat jí jistě nebudu a to z několika důvodu. Jako první mohu uvédst ten, že primárně je systém určen pro moje potřeby a napadlo mě, poskytnout ho i veřejnosti, když už to běží. Je to jako vždy se vším, bez práce nejsou koláče. Aby člověk pochopil co má udělat, stačí číst a pokud mu toto nestačí, pokus-omyl naučí.Nic tam nikdo nemůže zkazit.

Navíc, je možnost mě kontaktovat přes kontaktní formulář, kde odpovím na jakýkoliv dotaz a není ani problém, aby nastavil vše za uživatele, když bude bezradný. Proto jak se říká, líná huba - holé neštěstí. Učený z nebe nespadl a není nic jednodušího, než položit dotaz.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]