Nejste přihlášen/a.
Tak se jdu taky poradit
Dell Latitude E4310 , Windows 7 Prof.
Po nainstalování aktualizací Adobe a Javy jsem udělal restart a od té doby mi nenaběhne počítač ani do nouzového režimu.
Jakmile se objeví Spouštění systému windows a takové to animované intro sedmiček, tak se to resetne (nebo spíše teda chodí blue death s chybovou hláčkou 0x0000007b).
Na žádnou z možných voleb (nouzák, logování, poslední funkční možnost, nižší rozlišení atd) se to nechytlo.
Pokud bootnu z DVD a dám funkci opravit, tak naběhnou možnosti obnovení systému, zde vyberu ty své windows 7 a začne to opravovat problémy, bohužel to nahlásí, že je to opravit neumí a v logu je zapsáno, že byl spuštěn test na Diagnoza protokolu instalace software, kdy sice vysledek operace je uspesne dokoncen a kod chyby 0x0, ale test trval 0ms a jako hlavni pricinu to hlasi Spusteni systemu brani urcita oprava. Na to byla spustena opravna akce: Kontrola a oprava integrity systemovych souboru, kde to skonci chybou 0xa. Podrobnosti relace : systemovy disk DeviceHarddisk0 , systemovy adresar D:Windows.
To jedine me mate, protoze sice ma disk 4 partition, ale prvni je recovery, druha je pro potreby DELL taky skryta a zbyvalo C: na system a D: na data ... nechapu, proc to nyni hlasi, ze je OS na D:
Ostatní možnosti opravy jako např. body obnovy nejsou možné, protože nebyly zapnuty. A pokud dám novou instalaci, tak mi ji to chce hodit vedle jako druhý OS. Sedmičky neumí to co XP, že přemlasknou starý OS novým a opraví tím chybějící knihovny, důležité soubory, zavaděč atd?
jediné kam se dostanu je příkazový řádek, kde jsem laboroval s masterboot recordem dle rad tomshardware.com/...
Taktéž jsem zkusil vyndat disk a nechat jej proskenovat chkdsk /F v jinem kompu, ale ted si tak uvedomuji, ze to bylo na XP. Myslite, ze to muze mit vliv?
Nicmene uz jsem zkousel tolik svych postupu, tolik navodu z netu a zkratka asi neco stale prehlizim, ze jsem na mrtvem bode. Nakopne me prosim nekdo spravnym smerem?
doplněno 22.01.12 22:50:Tak jsem to vyresil formatem ... vsechny me pokusy totiz ztroskotaly.
A tady jste se díval?Teda ten překlad je děsnej ale je tam pár rad...Přeji ať uspějete! pcsupport.about.com/...
doplněno 09.11.11 17:30:A při hledání jsem našel i toto.
Viry ve spouštěcím sektoruJe-li počítač napaden virem ve spouštěcím sektoru, pravděpodobně se zobrazí chybová zpráva Stop 0x0000007B. Zjistěte, zda nejsou v počítači viry.
doplněno 09.11.11 17:33:Jestli se při instalování těch aktualizací nedostala dovnitř taky nějaká potvora.
Navrhuju si stáhnout a vypálit někde nějakou live distribuci Linuxu /Puppy Linux, Danix, Slax, apod./ a podívat se na ty oddíly. Kde bude Windows, tak ten odstranit a nainstalovat znovu. A určitě je dobrý zálohovat veškerý data, co tam jsou.
Nevím co by se stalo, kdyby se odstranilo vše /nemám rád ty různý skryty oddíly na obnovu nebo oddíly od výrobce, jsem v tomhle konzervativní a spíše než k užitku to je ke smůle/
Nebo zkuste použít nějaké záchranné CD, třeba od AVG je zdarma, případně koupit vynikající avast! BART CD (myslím, že stojí kolem 300 Kč, ale určitě ty investované peníze do toho nejsou vyhozené z okna) a projet to na přítomnost nějakého malware.
JJ přes live CD budu dělat pokusy dneska. Teda spíše ne přes live OS, ale přes nějaké recovery cd, co umí práci s partition a zkusím je nějak obnovit/zachránit/ ...
Jak jsem psal už výše, nemyslím si, že to bude viry nebo malwarem.
PS: já ty skryte oddily taky nemusim, to same ta tuna softu, co je od vyrobce zdarma predinstalovana. Ale zde to je uzivatel, ktery je tam chce, protoze z jedne te partition nabiha latitude reader on viz en.wikipedia.org/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.