Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Photoshop - neprůhledné logo PNG

Od: michalll* odpovědí: 8 změna:

Zdravím,
Chci z loga vytvořit logo bez pozadí, myslel jsem, že to umím a dokonce mi to i kdysi šlo, nyní dělám vše stejně, ale to pozadí tam zůstane
1.Označím ve starém dokumentu vrstvy, se kterých se skládá logo a dám ho kopírovat do souboru nového (který se vytvoří).
V takovém případě se mi logo ani neukáže, nezkopíruje, proto musím dát nový soubor předtím a zkopírovat to do něj...
2. Tam ikdyž pozadí odmažu kouzelnou hůlkou a uložím soubor jako .PNG, když obrázek otevřu, pořád tam je pozadí, taková ta mžížka, která by měla být sama o sobě neviditelná...
Nevíte jak na to?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Tam "mřížka" (spíš šachovnice) se zobrazuje jen v grafických editorech a znázorňuje právě tu "průhlednost".

Takže pozadí průhledné je :)

michalll*
hodnocení

Mikihans:

Pane jo, jak je to někdy jednoduché :-D Já to otevíral vždy v prohlížeči picasso, a ten ukazoval i tu mřížku. Když jsem to otevřel ve windowsáckém, vše průhledné :-D Děkuji

A měl bych ještě jeden probém, který dneska nastal, poradíte?

Když mám rozpracovaný nějaký projekt a vedle druhý, do kterého bych chtěl nějaké vrstvy překopírovat, někdy mi to jde a zkopírují se, někdy se zkopírují ale nejdou vidět, v okénku té vrstvy také nic není a samozřejmě nepomůže ani skrytí všech ostatních vrstev.

Nevíte co dělám špatně? Že jedno logo zkopíruju a třeba automobil, který je vedle loga už nikoliv?

tak s tím už bohužel neporadím, přímo s Photoshopem nemám skoro žádnou zkušenost. Ale snad se tu najde někdo další, kdo vědět bude :)

michalll*
hodnocení

Neporadil by mi někdo, jak zkopírovat ty vrstvy do jiného projektu? Proč to někdy neukáže vrstvu? :( Potřebuju to udělat :(

charlies*

Co přesně je v těch vrstvách, které nejsou vidět? Ideální by bylo, kdybys poslal tu jednu problémovou vrstvu někam nahrál. Prostě vzít projekt a smazat ty ostatní vrstvy... Předpokládám, že používáš ten postup, který jsem ti už jednou dával:

poradte.cz/...

michalll*
hodnocení

Zdravím Charlí :)

Ano samozřejmě používám ten tvůj postup a taky jsem s tím ten problém tehdy vyřešil, ale teď mi to jednou jde, jednou ne, postup vždy stejný - není složitý :) Spíš v tom bude někde nějaká blbost..

V tom projektu je automobil, je samostatný, ořezaný na hotovo a v jedné vrstvě, když ho nahraju do nového projektu, ať už tak nebo do nové PRÁZDNÉ vrstvy, nahraje se, vidím popisek ale nevidím ho v projektu ani v té vrstvě jako obrázek miniaturní... Projekt původní má 80mb..

doplněno 14.02.13 22:20:

Tak teď už má 225mb :)

doplněno 14.02.13 22:25:

Ještě doplním.. Když to auto dám zkopírovat do nového dokumentu, tak se zkopíruje.. Ale do toho letáčku, co dělám, nikoliv.. Ani potom když ho chci zkopírovat z té nové..

charlies*

Udělal jsem takový pokus. Vytvořil jsem dokument o velikosti A4 a tam něco namaloval. Pak jsem si vytvořil dokument 2cm x 2cm. Z toho velkého dokumentu jsem vložil vrstvu do toho malého. Ta vrstva se vložila mimo zobrazovanou oblast a pokud bych neměl nástroj Move Tool (klávesová zkratka V) a zaškrtnuto Show Transform Controls (v menu nahoře, kde se nastavuje třeba velikost štětce apod.), tak bych si toho také nevšiml. Ještě jsem si radši odzoomoval pomocí ALT + kolečko myši, nebo je na to i nástroj. Třeba máš podobný problém.

michalll*
hodnocení

Ano, bylo to tím, vyřešené, mockrát, opravdu mockrát vám děkuju!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]