Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hardware v PC

Od: hw odpovědí: 8 změna:

Mám 2048Mb RAM, ale píše to , že jede jen 1,75Mb ... dá se to nějak nastavit nebo víc nejde? A procesor Dual Intel 2,66Ghz - když zapnu hru, jede na poloviční výkon a hra se seká. Dá se nějak procesor nastavit, aby jel na 3/4 výkonu?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Na "poloviční" výkon ti jede asi proto, že hraješ starší hru, která neumí dvě jádra využít, tak pracuje jen s jedním. Hledej na internetu Dual-core optimizer a nainstaluj, mohl by pomoct. S tou pamětí, co máš za grafiku? Na 95% si myslím že máš integrovanou na základní desce a ta ti těch 256 MB RAM odebere pro sebe, což je naprosto normální. A i kvůli ní by se ti mohly hry sekat (integrované grafiky mívají malý výkon)

hw
hodnocení

Mám GeForce 7100/NvidianForce 630i ... je to 256Mb grafika. Prostě šunt :)

hw
hodnocení

"hraju" (v podstatě nehraju) hru mafia 2 a Crysis 1

Tak na obě tyto hry je grafika nedostačující a proto se ti to seká. Procesor je nevyužitý, protože "musí čekat" na grafiku.

hw
hodnocení

tu mafiu 2 chápu, ale grafika crysis by měla trochu zvládat, ne?

Výkonnostně je tvoje GF 7100 na úrovni stařičké GeForce 4 MX a má přibližně 5x nižší výkon než moje GeForce 7600GT, na které jsem Crysis rozjel hratelně na nejnižší detaily.

hw
hodnocení

aha ... tak nic :)

A GeForce 7600GT se dá na aukru koupit kolem 400 Kč ;) já ji koupil dva roky zpátky za 550 :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]