Nejste přihlášen/a.
Nedávno jste mi tu dobře poradili s tím, jak přehrát stažený film (místo WMP ho přehrát v KMPlayer). Dneska se chci zeptat, jak ke staženému filmu přidat titulky. Napište mi to pokud možno úplně polopaticky. A jak vůbec poznám, že je film, který se chystám stáhnout bez titulků? Stahoval jsem na ulozto Prison Break 4. sezonu, u těch dat ke stažení bylo vysloveně napsáno toto: Prison-Break-4-rada-1-5-dil-cz-tit. no a přesto tam titulky nejsou, nebo aspoň v tom KMPlayeru se nezobrazují.
Stačí si titulky stáhnout a pojmenovat stejně jako je videosoubor. Přehrávač pak titulky načte sám.
Nebo si zkontrolujte, zda máte v KMPlyeru nastaveny titulky správně. viz obr.
Myslím že titulky mám nastavené správně, protože už jsem s nima jeden film viděl. Ten ale byl stažený už s titulkama. Přidat si je tam bude pro mě jako pro počítačového analfabeta asi oříšek. Mám pocit,že ani nejdou žádným programem otevřít, zkoušel jsem si v KMPlayeru pustit samotné titulky a psalo mi,že snad chybí nějaké kodeky a aktualizovat to nejde. Taky jsem dal i staženému filmu i staženým titulkům stejný název a pořát to běží bez titulků.
VLC jsem si už také stáhnul a stejně mi titulky nejdou přidat, asi dělám někde nějakou chybu a nevím kde.
Přidat titulky stažené nebo ty co jsou už obsaženy ve filmu?Ty se totiž přehrají automaticky.Ty stažené lze přidat,když je po spuštění VLC přetáhnete do obrazu.Pak naskočí.
doplněno 09.11.11 14:49: Ještě pro jistotu..Máte.li stažené titulky třeba z Titulky.com,spustíte VLC,uchopíte titulky kursorem a natáhnete je do obrazu.Ony pak naskočí...
Není zač.Mohl bych Vám vyprávět co jsem dělal,když jsem začínal...Válel by jste se smíchy!
No polopaticky Vám to bylo psáno od začátku. Nikdo ale netušil, že jste odmazal příponu souboru, ktera je pro počítač na tom souboru to nejdůležitější.
Jak jsem psal. Titulky stačí stáhnout a uložit do stejného adresáře, kde je video soubor (film) se stejným názvem jako videosoubor, ale zachovat jen příponu. (SRT, SUB, TXT,...) Potom video spustit v jakékmkoliv přehrávači. Je uplně jedno zda to bude WMP, VLC, KMPlayer, BSplayer ... protože všechny si natáhnou titulky automaticky, pokud se jmenují stejně jako onen film. Pokud se poté nezobrazují, tak zkontrolovat, zdali v onom programu jsou titulky nastaveny příp. natáhnuty. Pokud to však nebude fungovat, stále je tu možnost "natáhnout" je do programu ručně :
KMPlayer -> ALt+O -> vyhledat titulky -> OK
VLC player -> (Menu) Video -> Stopa titulků -> Open file ... vyhledat titulky -> OK
BSplayer -> CTRL + L -> vyhledat titulky -> OK
Ještě mám jeden problém - když jsou titulky rozdělené na dvě části, tak se mi někdy stane, že s tou druhou půlkou jsou problémy. Prostě mám puštěný film, první půlka titulků už doběhla a já teda tu staženou druhou půlku otevřu v přehrávači nebo ručně přetáhnu a ono to nefunguje. Buď se vůbec nenačtou, nebo se ta druhá půlka titulků načte do první poloviny filmu. Co s tím? Formát titulků i filmu jsou totožné.
Mě pomohlo ten film zastavit.Pak natáhnout tu druhou půlku a spustit.Ale je pravda že někdy to nejde.
doplněno 09.12.11 09:41:Řekl bych,že to bude chyba toho,kdo ty titulky dělal.
Vy pouštíte na jeden film (mysleno jeden soubor) titulky rozdelene do dvou casti (souboru)?
Proc si nestahnete titulky delane primo pro onu verzi filmu, kterou jste si stahl? U filmu je vzdy uvedena skupina lidi a verze filmu, podle ktere se daji dohledat titulky pro konkretni verzi onoho filmu. Titulky rozdelene na vicerocasti jsou delany pro verze filmů, ktere jsou taktez rozdeleny na vice casti (kvuli velikosti CD). Prehravac pak nema problem natahnout cast1 a titulky1 a automaticky se pak prepne i na cast2 s titulky2. Pokud to delate tak jak si myslim, tak se nedivim, ze je problem, protoze uvnitr toho souboru je casova synchronizace vuci filmu. A pokud je nacasovana na rozdeleny film, tak titulky pro druhy film musi zacinat od času 00:00 .. zatímco titulky na nerozdeleny film s rozdelenymi titulky musi byt přečasovány o delku prvni filmove casti.
Napr:
CD1.avi má např 57min -> titulky1 začínají 00:00:00 a konci 00:56:59
CD2.avi má třeba 30min,ale to nás už moc nezajímá -> titulky2 musí začínat taktéž 00:00:00
Ale pokud mám pouze FILM.avi a k němu dvoje titulky, tak titulky2 musím přečasovat o 57min, čili by začinaly 00:57:00 a končily 01:26:59
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.