Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejde spustit WIN7

Od: dddave odpovědí: 5 změna:

Dobrý den všem,

mám problém a zkusím ho nějak popsat. Notebook HP mám asi dva roky a vždy šlapal dobře. Asi před měsícem se stal poprvé onen problém - při startu počítač zůstal viset při nabíhání WIN7 u hlášky \Spouštění systému windows\. Dál nic.

Zkoušel jsem nouzák a napoprvé nenaběhl. Napodruhé ano. V nouzáku jsem zvolil obnovu systému, ale všechny pokusy klekly. Potom jsem zvolil bod obnovy asi měsíc zpět a povedlo se. Systém pak měsíc startoval normálně.

Dnes se mi to stalo znovu a už žádný bod obnovy nefunguje.

Proto prosím o jakoukoliv radu. Předem za ně děkuji. Pročetl jsem nějaké diskuze a zjistil jsem, že by to mohla být buď špatná grafika, hadr anebo systém. Jinak NTB je ještě v záruce, takže další varianta je reklamace.

DD-Dave

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ahasver4*
hodnocení

3x
1. zapněte nebo restartujte pc2. po zapnutí/restartu opakovaně stiskněte klávesu F83. ve startovací nabídce systému v oblasti pokročilých možností zavedení systému najděte a spusťte možnost Opravit tento počítač4. zvolte jazyk a rozložení klávesnice5. zadejte případné informace pro přihlášení6. zvolte vhodný nástroj pro odstranění problémudoplněno 08.11.11 10:36: Zvolte opravu Startu.Pak bych použil i univerzální nástroj... slunecnice.cz/... dvou letech provozu je to někdy na reinstal...:)

Jen doplním, že (nejsem si teď jist výrobcem) ale někteří mají před bootem OS ještě většinou svou úvodní obrazovku se svým logem, kde je možnost zmáčknout klávesu na změnu bootování. U těchto ntb se mi nikdy nepodařilo projít F8. Vždy jsem musel nejdříve stisknout tu klávesu pro vstup do boot menu, vybrat interni hdd a PAK teprve F8

dddave
hodnocení

Nejprve mi nenaběhl nouzák, pak ano.

No, tento postup jsem taky zkoušel. Nic. Nicméně jsem ho zkusil ještě jednou a oprava startu se podařila.

Z toho usuzuji, že tam bude nějaký problém. Reinstal provést nemohu, protože nemám instal. DVD. Nicméně už jsem volal na HP linku a dopošlou mi ho.

Takže zatím problém "vyřešen" a příště zkusím reinstal. Když to nepomůže, tak se zase ozvu ;)

Díky moc.

DD-Dave

dddave
hodnocení

Ještě jeden skromný dotaz...tím ccleanerem jste měl na mysli vyčištění disku anebo opravu registrů?

Děkuji.

DD-Dave

ahasver4*

CCleaner umí čistit ale opravu nezvládne.Na to bych použíl chkdsk...

doplněno 08.11.11 21:39:

kontrola disku:Start Počítač pravým myšem na c: - vlastnosti - nástroje - kontrola chyb - zatrhnout obě políčka - ok - restart pc.

Dufám,že máte všechno zazálohováno..:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]