Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřebovala bych si na internetu stáhnout za darmo nějaký program na úpravu fotek. Poradili by jste mi prosím nějaký dobrý? Díky.
Stačilo pohledat, tato otázka je tu taková ... stále se opakující.
Mým favoritem je GIMP. Sehnat se dá buď z gimp.org/... tam rozkliknout " Show other downloads" , nebo ze serverů typu slunecnice apod.
Také jsem pro GIMP. Schopnosti Photoshopu, ale legálně zdarma, i pro Linux... Jen má trochu jiné rozhraní, ale to je o zvyku.
Např. Picasa ( slunecnice.cz/... ) je dobrá - obsahuje dost nástrojů a jednoduchá na použití, Ale záleží, jaké úpravy máš na mysli.
Zdravím, pokud budu mluvit za sebe, po různých experimentech se vším možným (Photoshop, Corel Paint a mnoho dalších různých programů a prográmků jsem skončil u programu primárně určenýho na prohlížení fotek - Irfanview. Má tak široké možnosti úprav fotek, že je běžný smrtelník normálně ani nevyužije. Jen to chce se trochu ponořit do různých možností nastavení. jen namátkou - ořez, výběr pro vložení jiného obrázku, skládané obrázky (třeba 4 v jednom), malování, psaní, hromadné (dávkové) přejmenování (včetně nastavení číslování) úpravy pro web, bezztrátové zmenšování (procenta i poměr pixelů), nastavení hromadné úpravy gama a barev atd. A je zdarma.
Dělám si každoročně PF k novému roku ze svých vlastních fotek. Dřív to byla vždycky práce na několik hodin a přepínaní a převody z programu do programu, abych docílil chtěných úprav. Poslední 3 roky už používám jen Irfanview a stačí mi na "pfko" tak hodina. Ale beru, že samozřejmě každému vyhovovat nemusí. Tak jako na detailnější a náročnější úpravy - tam už se vyplatí použít specializovaný software.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.