Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vytvoření dalšího disku po instalaci systemu

Od: ok* odpovědí: 10 změna:

prosím o radu, provedl jsem format disku a nasledný reinstal operačního systemu XP Home

chtěl jsme si vytvořit další oddíl "D" ale prostě jsem na to zapoměl

a ted mám systém na "C" (20GB) a těch dalších 60Gb co bych měl mít k dispozici na foto,video apod. nemám

lze to nějak dodatečně ještě vytvořit?

v PC nemám ještě nic nainstalováno,žadný soft,prostě je "prázdný

díky za pomoc

nechce se mi ho znovu přeinstalovávat

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ahasver4*
hodnocení

0x

Dá se skusit tohle ale je placený. acronis.cz/...

doplněno 05.11.11 21:35:

Tento lze také použít... stahuj.centrum.cz/...

bena*
hodnocení

0x

Skočte do Ovládacího panelu Nástroje pro správu - Správa počítače. Tam klikněte na Správu disků a z nepřiřazeného místa vytvořte disk D.

A nemusíte do počítače instalovat všelijaké programy.

Případně to lze udělat ta, že vložíte do mechaniky originální CD WIndows XP, restartujete počítač, nabootujete z něho a postupujete klasicky, jako kdyby jste chtěl instalovat systém. No a až dojdete k výběru, kam instalovat, tak vytvořte z nepřiřazeného místa nový diskový oddíl, instalátor ukončete stisknutím F3 - restartujete se počítač. Pak normálně ve WIndowsech tento disk naformátujete.

Doporučuji NEformátovar rychle, ale klasicky - případné vadné sektory na disku se "zalepí".

ok*
hodnocení

a mám v té správě počítače pak zatrhnout / primární oddíl, nebo rozšířený?

bena*

Navrhuju zatrhnout rozšířený - primární je Céčko, ne?

ok*
hodnocení

děkuji, já PC nerozumím, tak se raději zeptám *hi*

juldab*

Když má jenom dva tak může být primární ale jinak je dle mého usudku nejsprávnější postup

ok*
hodnocení

udělal jsem to, alejakmile jsem dal tento pořítač, tak tam mám pouze jen "C" *sok*

kde je to "D"?

bena*

Musíte ten oddíl v té správě disků taky naformátovat ;)

ok*
hodnocení

už jdu na to

ok*
hodnocení

hotovo, povedlo se,díky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]