Nejste přihlášen/a.
prosím o radu, provedl jsem format disku a nasledný reinstal operačního systemu XP Home
chtěl jsme si vytvořit další oddíl "D" ale prostě jsem na to zapoměl
a ted mám systém na "C" (20GB) a těch dalších 60Gb co bych měl mít k dispozici na foto,video apod. nemám
lze to nějak dodatečně ještě vytvořit?
v PC nemám ještě nic nainstalováno,žadný soft,prostě je "prázdný
díky za pomoc
nechce se mi ho znovu přeinstalovávat
Dá se skusit tohle ale je placený. acronis.cz/...
doplněno 05.11.11 21:35:Tento lze také použít... stahuj.centrum.cz/...
Skočte do Ovládacího panelu Nástroje pro správu - Správa počítače. Tam klikněte na Správu disků a z nepřiřazeného místa vytvořte disk D.
A nemusíte do počítače instalovat všelijaké programy.
Případně to lze udělat ta, že vložíte do mechaniky originální CD WIndows XP, restartujete počítač, nabootujete z něho a postupujete klasicky, jako kdyby jste chtěl instalovat systém. No a až dojdete k výběru, kam instalovat, tak vytvořte z nepřiřazeného místa nový diskový oddíl, instalátor ukončete stisknutím F3 - restartujete se počítač. Pak normálně ve WIndowsech tento disk naformátujete.
Doporučuji NEformátovar rychle, ale klasicky - případné vadné sektory na disku se "zalepí".
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.